Træner du i det rigtige undertøj?

Træner du i g-streng eller blondeundertøj? Så skal du stoppe med det – lige nu! Få indblik i de hygiejniske konsekvenser her

Hvornår købte du sidst trusser, der var velegnede til at træne i? Aldrig? Det er du ikke ene om, men der er en rigtig god grund til investere i nogle træningstrusser.

Når du træner og sveder, er det afgørende, at dit undertøj er åndbart og, at du bruger en bh i den rigtige størrelse.

Hvis du derimod vælger silke- eller blondeundertøj, kan fugten blive fanget, og det øger risikoen for infektion. Gå i stedet efter et par trusser, der er lavet af lycra eller bomuld.

Hipsters, Casall hos Sportsmaster.dk 250 kr.

At træne i åndbare tekstiler er ikke den eneste vigtige faktor – typen af trusse spiller også ind:

“Hvis du har en g-streng på under træning, kan bevægelserne få colibakterier, som kommer fra endetarmen, til at bevæge sig frem og lede til urinvejsinfektion,” forklarer gynækolog Nicole E. Williams.

Og sidst skal du også sørge for at undgå dit gamle undertøj:

“Hvis dit undertøj er gammelt, bliver elastikken blotlagt og kan potentielt give dig eksem,” udtaler læge og dermatolog Sandra Lee i en artikel i Women’s Health.

Hipsters, Pureline hos Sportsmaster.dk 100 kr.

Hvis du derimod foretrækker at træne uden undertøj, er der gode nyheder, fortæller David Bank, læge og grundlægger af Center for Dermatology, Cosmetic & Laser Surgery, til Shape.com:

“Hvis du ofte bærer svedtransporterende underdele, er undertøj slet ikke nødvendigt.”

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!