© Victor Jones

Tricket, der får dig til at vågne gladere op i morgen tidlig

Nu kan du også blive et morgenmenneske, vågne op med mere energi og få en god start på dagen – allerede fra i morgen. Det kræver bare noget så simpelt som … lys

Vi kender alle følelsen af, at vækkeuret ringer, men du er bare slet ikke udhvilet og klar til at stå op. De fleste voksne mennesker har i gennemsnit brug for syv-otte timers sammenhængende søvn, men det vigtigste er, at du føler, du har fået søvn nok og vågner op med overskud og lyst til dagen, der venter. Og det er faktisk let at få en bedre søvn, hvis du tænker over, hvordan du går i seng om aftenen, og hvordan du vågner om morgenen.

Vågn naturligt op

Du kan gøre det til en behagelig oplevelse at vågne om morgenen og stå ud af sengen med fornyet energi. Vores hjerner er indrettet til at reagere på lyset omkring os, og kroppen vågner langsomt, når solen begynder at stå op. Men mange af os skal måske op før solopgang – og især i vintermånederne her i Danmark, er det mørkt, når vækkeuret ringer.

Derfor kan du få stor effekt af at vågne til kunstigt ”naturligt” lys i soveværelset, der vækker dig blidt og fortæller din krop, at nu er det tid til at stå op.

Inspireret af solopgangen har Philips Lighting udviklet Philips Hue White Ambience, der er en serie af smarte pærer, der blidt vækker dig om morgenen ved at tænde automatisk og langsomt ændre lyset fra blid solopgang til dagslys. En langsom overgang fra nat til dag giver en mere behagelig opvågning og kan give dig mere energi og overskud til at klare dagen.

© Philips Lighting

Naturlig afslutning på dagen

Har du svært ved at falde i søvn om aftenen? Du kan også hjælpe din krop med naturligt at falde i søvn ved hjælp af lys.

Mange af os tilbringer aftenen foran skærmen – især mobilen og tv’et er synderne, der kan gøre det sværere for dig at falde i søvn, fordi de udsender ”blåt lys”. Vores hjerner reagerer ligesom om morgenen på ændringer i det naturlige ”gule” lys. Så hvis du slukker for skærmen et par timer inden sengetid og i stedet omgiver dig med lamper med varmt lys, der langsomt bliver dæmpet, vil din hjerne naturligt udskille stoffet melatonin, som er det, hjernen hver dag bruger til at fortælle kroppen, at ”nu er det tid til at sove”.

Philips Hue-pærerne har en ”Fald i søvn"-indstilling, som langsomt dæmper lyset og kan hjælpe dig til at få en bedre nattesøvn.

Læg mobilen væk om aftenen, og gør kroppen klar til natten med varmt lys, der langsomt dæmpes fra Philips Hue White Ambience pærerne. Så kan du understøtte kroppens indre ur og få en bedre søvn.

© Philips Lighting

Faste rutiner

Hvis du har svært ved at falde i søvn om aftenen, kan det også hjælpe at have de samme rutiner for, hvornår du går i seng og står op – også i weekenden. Du kan indstille Philips Hue-pærerne til at dæmpe sig om aftenen og tænde om morgenen på samme tid eller ændre intervallet en lille smule i weekenderne. Dermed sikrer du, at din krop får de samme signaler fra lyset hver dag – uden at du behøver at tænke over det.

Om Philips Hue White Ambience

Lys har en stor effekt på kroppen og påvirker vores sundhed og velvære meget mere, end vi tror, fordi vores biologiske ur er reguleret af lys og mørke. Philips Lighting har med Hue White Ambience gjort det muligt for dig at skabe den rigtige, naturlige belysning i dit hjem, som understøtter kroppens naturlige processer, så du lettere kan falde i søvn om aftenen – og vågne blidt til naturligt lys om morgenen.

Med Philips Hue White Ambience-pærerne vælger du selv via en app til din smartphone, hvilken lysstyrke og farve dine pærer skal have. Du kan også vælge nogle af de indstillinger, der allerede findes i appen, som kan hjælpe dig med at falde i søvn og vågne op med det rigtige lys.

Pærerne fungerer ved, at du via broen, Philips Hue Bridge, kobler dem til wifi-routeren i dit hjem, og dermed kan du betjene dem med for eksempel din smartphone eller tablet.

Philips Hue White Ambience findes i forskellige størrelser, så du kan finde en pære eller et spot, der passer til dine lamper. Philips Lighting har også specialdesignede lamper, der understøtter funktionerne i Hue, så det bliver endnu lettere at skabe det rigtige lys i hjemmet.

Philips Hue White Ambience udsender lys der minder om dagslyset fra solen, og kan via appen times til selv at tænde og slukke i løbet af dagen. Du kan naturligvis også bruge den som en helt almindelig pære i dit hjem. Kom godt i gang med starter-sættet fra Philips Hue.

© Philips Lighting