Vand med citron har mange sunde fordele
© Vogue Paris

8 gode grunde til at drikke vand med citron

Citron kan bruges i mere end citronkage. Drik vand med citron, og boost dit immunforsvar, få en pænere hud og kickstart din forbrænding

20. juni 2018 af Anette Langberg

Sunde, simple tips, der er overskuelige i hverdagen, er de allerbedste – og vand med citron er et, du skal kende.

Citroner er tætpakkede med antioxidanter og vitaminer, og burde derfor indgå i din kost. Citron kan bruges i mere end søde sager som citronkage, citronmuffins og citronsorbet – den sunde saft gør nemlig underværker i et glas vand.

Så hvis du ønsker at give din sundhed et ekstra boost, kan du gøre klogt i at udskifte morgenkaffen med en kop varm vand med saften fra en citron.

Når du vågner om morgenen, kan et glas koldt vand virke stressende for kroppen efter en nat i hvile. Ved at indtag saften fra citron i et glas kogt vand, kan din krop bruge alt energien på at arbejde med de sunde næringsstoffer fra citronen – i stedet for at bruge den på at varme vandet op.

Vi har samlet otte sunde fordele ved at starte dagen med et glas vand med citron.

1. Citron udskiller affaldsstoffer

Et glas citronvand om morgenen hjælper din krop med at udskille affaldsstoffer og rense sig selv. Citronen styrke nemlig din lever og dine nyrer.

2. Citron styrker immunforsvaret

Citroner er rige på C-vitamin (cirka 30-40 mg per citron), der er essentielt for et sundt og stærkt immunforsvar. En halv deciliter citronsaft er nok til at dækker dit daglige behov for C-vitamin. 

3. Citron giver pæn hud

Du får pænere hud af citroner. Fordi C-vitamin er med til at udskille affaldsstoffer, resulterer vand med citron i en pænere og mere ensartet hud.

4. Citron forbedrer fordøjelsen

Din fordøjelse bliver forbedret ved at drikke saften fra en citron – særligt hvis du har spist fed mad. Citron er ligeledes god, hvis du har tendens til halsbrand og oppustethed.

5. Citron booster forbrændingen

Citronsaftens indhold af C-vitamin booster din forbrænding og nedbrydningen af mad. Citron kan derfor være en vigtig medspiller i et vægttab.

6. Citron stabiliserer blodsukkert

Syren og pektinen i en citron kan hjælpe med at stabilisere dit blodsukker og modvirker, at du får trang til søde sager sidst på dagen.

7. Citron afbalancerer

Citroner hjælper din krop med at regulere din syre/base-balance, der bidrage til at opretholde din sundhed. Citroner har nemlig en basedannende virkning på trods af deres sure smag.

8. Citron giver frisk ånde

Et glas vand med citronsaft om morgenen er god for din mundhygiejne og giver dig frisk ånde.

Kilder: Foodmatters.com og Health.com

Måske er du interesseret i ...

Seneste