Verdens sundeste madvarer
Den eksklusive flok, der udgør verdens 10 sundeste madvarer, dækker stort set vores behov for de vigtigste mineraler og vitaminer
Rød peberfrugt – en C-vitaminbombe
Denne flotte og velsmagende frugt overgår både appelsiner, citroner og jordbær, hvad angår indholdet af C-vitaminer. Dette gør den røde peberfrugt til en ren antiforkølelses-bombe. Da C-vitamin fremmer jernoptagelsen og i øvrigt er vandopløselig, sker der ikke noget ved at spise rigelige mængder i naturlig forekomst.
Anb. dagl. mængde: 60 mg C-vitamin
100 g rød peberfrugt: 199 mg C-vitamin
Grønne bønner – topper med vitaminer
Bønner er både tørrede og friske en særdeles god B-vitaminkilde. Desuden indeholder bønner en del E-vitamin, selen, jern, kalium C-vitamin, kalk og ikke mindst folat. Folat har ikke kun betydning for fosterets trivsel under graviditeten, men kan også forebygge visse hjertekarsygdomme. Kalium er vigtigt i balancen med natrium fra salt. Bønnerne er også rige på antioxidanter, især E-vitamin. Antioxidanter beskytter kroppens celler mod iltningsskader. Skader, der uundgåeligt opstår hos alle mennesker.
Anb. dagl. mængde: 300 mikrogram folat
100 g grønne bønner: 65 mikrogram folat