Costume tester: Verdens mest komfortable høje hæle
© Roccamore

Costume tester: Verdens mest komfortable høje hæle

Danske Frederikke står bag mærket Roccamore, som eftersigende laver klodens mest komfortable høje hæle. Vi har sat skoene på prøve

19. maj 2017 af Amira Høg Daimar

Høje hæle. Det er svært at leve uden, men det kan også være udfordrende at leve med dem.

Følelsen af at træde i et par smukke stiletter får mig til fuldstændig at glemme de rystende fødder, der indtræffer sidst på aftenen, og efterlader mig lige så elegant som Bambi på glatis. 

Selvom der findes mange tricks, som kan gøre høje hæle mere behagelige, er det en kendsgerning, at sylespidse stiletter og komfort ikke går hånd i hånd. Derfor spærrede jeg øjnene op, da jeg faldt over et forskningsprojekt fra Hvidovre Hospital vedrørende et dansk skomærke, som eftersigende laver høje hæle, der er 44 procent mere komfortable end alle andre højhælede sko

© Roccamore

Fra Prada til Roccamore

Kvinden bag Roccamore hedder Frederikke Antonie Schmidt. Hun er opvokset i Danmark og uddannet skodesigner ved Italiens bedste designskole, Polimoda. Sideløbende med sin uddannelse arbejdede Frederikke for flere profilerede italienske modehuse, herunder Prada og Ferragamo, hvor 12 timer lange arbejdsdage i tårnhøje stilethæle plantede en idé hos den spirende designer: Er det mon muligt at skabe komfortable stiletter?

Idéen blev siden til Roccamore, som forener høje hæle med sneakers’ stødabsorberende såler. Og nu fastslår et forskningsprojekt altså, at Frederikkes opfindelse slår alle andre høje hæle i komfort.

Men hvordan kan man konkludere, at et par sko er 44 procent mere komfortable end alle andre? Vi satte Roccamores nyskabende teknologi på prøve.

Læs mere om teknologien bag Roccamores skodesign nederst i artiklen. 

Til højre skomodellen Diva Diva, der kommer med to forskellige farver snører. 

© Roccamore

Virker det?

Høje hæle er for mit vedkommende oftest forbeholdt middage, fester og andre sociale sammenkomster – og meget sjældent hverdagen, som er fyldt med cykling til og fra arbejde, og spadsereture i vores brostensbelagte hovedstad.

Jeg valgt modellen Diva Diva, der har en hælhøjde på 6,5 centimeter. Frederikke anbefalede mig at starte ud med at have en sok i skoene, da læderet skal have tid til at give sig og blive blødt. Alligevel valgte jeg at trodse ekspertens ord og starte ud med bare fødder, da mine stiletter er udstyret med de smukkeste sorte lædersnører, som ikke ville komme til sin ret, hvis jeg tog en sok på.

Trapperne fra 4. sal og ned gik fint, og det samme gjorde cykelturen. Jeg sidder ned foran en computer det meste af min arbejdsdag, men på lige netop denne stilettestende dag besluttede vi os for at rydde op i alle redaktionens magasiner. 

Costume-magasiner fra 2002-2017 blev sorteret (ja, vi fylder 15 år!) og adskillige udgaver af Vogue og Harper’s Bazaar blev stablet, flyttet rundt og sat i alfabetisk rækkefølge. Altsammen iført stiletter. Uden sok.

Efter arbejdsdagen var omme og indkøbsturen på vej hjem overstået, stod jeg stadig. Ingen rysten, ingen vabler og ingen ømme fødder. 

Kort sagt

Stiletter bliver aldrig sneakers, da de altid vil være udstyret med en høj og tynd hæl. Men Roccamores stiletter ER komfortable – også for dig, der ikke går i stiletter til hverdag. 

Teknologien bag Roccamore

Roccamores design er den første stilet i verden, som former foden til at gå så anatomisk korrekt, som muligt. Det skyldes, at skoene er udstyret med ortopædiske såler, der er støbt i stødabsorberende latex af samme type, som Nike bruger i sneakers, hvilket tager over 40 procent af det stød, der ellers kommer op igennem hælen, når du går.

Sålen er udformet således, at den følger fodens naturlige former og samtidig korrigerer dem til at gå så anatomisk korrekt som muligt i høje hæle. Eksempelvis har skoen en høj svangstøtte, rund hælkurv, og en lille pilotte, der lægger sig under den største knogle midt på forfoden (der, hvor du typisk får ondt, når du går i høje hæle), og skubber den langsomt op, for at beskytte knoglen og tvinge foden til at gå på trædepuderne. 

Måske er du interesseret i ...

Seneste