Sådan får du det perfekte hår
© Costume 160

8 hemmeligheder bag det perfekte hår

Vi har samlet en række tips, som vil gøre det meget nemmere at opnå perfekte lokker uden brug af alverdens produkter

4. december 2016 af Amalie Caroline Møller Bonde

Produkter kan gøre meget, når vi forsøger at opnå de perfekte og mest misundelsesværdige lokker. Men uanset længde er der faktisk en række helt simple og naturlige tips, som du nemt kan tilføje til din hårrutine, der vil medføre lækre og sunde lokker – og dermed færre dårlige hårdage.

1. En god klipning

En god og velklippet frisure kan redde de fleste kritiske situationer. Selvfølgelig har vi alle sammen dårlige hårdage, men med en god klipning er du garanteret, at dit hår sidder godt de fleste dage, uden at du behøver at stå foran spejlet i flere timer og bruge alverdens produkter.

Er der et bestemt look, du gerne vil have som eksempelvis meget fylde eller tyndere hår, vil en af de bedste frisører i Danmark helt sikkert kunne fikse det.

2. Når du vasker det

En hårvask er ikke bare en hårvask, hvis du gerne vil opnå de perfekte lokker. Og der er faktisk op til flere ting, der spiller ind – alt lige fra valget af shampoo og til vandets temperatur, hvordan du masserer shampoo ind i håret (hele to gange på én hårvask), og ikke mindst hvor ofte du gør det. 

Psst ... Find ud af, hvordan du giver dig selv den perfekte hårvask lige her

3. Brug balsam først

Har du overvejet, hvad der sker, hvis du bytter om på shampoo og balsam? Det lyder umiddelbart forkert, men det har faktisk en ret god effekt. Få mere viden om teknikken og tippet lige her.

4. Dup din hovedbund

Synes du, det tager en evighed for dit hår at vokse, kan dette tip muligvis hjælpe dig. Sved og shampoo sætter sig nemt og tilstopper dine hårsække i hovedbunden. Derfor bør du en gang om uge tage et stykke vat med tea tree-olie på, duppe det i hovedbunden og derefter vaske det ud. Det vil fjerne snavs og bakterier, og det vil hjælpe på din hårvækst.

5. Din hårbørste

Ligesom hårvasken gør det samme sig gældende, når det kommer til din hårbørste. En børste er ikke bare en børste. For jo mere du reder og rører ved dit hår, desto mere skader du det. Vælg derfor en børste, som passer til netop din hårtype og frisure.

6. Spis det rigtige

Hvis dit hår har tendens til at fælde, eller hvis du lider af hårtab, så spiller hårbørsten en stor rolle. Derudover skal du sørge for at få de rigtige vitaminer og skrue ned for stressniveaet. 

Læs med her, og bliv klogere på, hvad du også kan gøre.

7. Undgå føntørren

For at komme de tørre lokker til livs, bør du så vidt muligt undgå at føntørre dit hår. Har du ikke tid til at vente på, at dit hår lufttørrer, så kan du vente til håret er cirka 75 procent tørt, hvorefter du kan tørre det sidste med en lav varmeindstilling.

8. Glans

Hvem vil ikke gerne være i besiddelse af glansfuldt hår? Du tror måske, at det kræver en lang række produkter, men det er faktisk ikke tilfældet. Alt, hvad du skal gøre, er at fordele en most avocado i dine lange lokker og lade blandingen sidde i 20 minutter, hvorefter du vasker det ud.

Ved du i øvrigt, hvilke andre fødevarer du kan putte i håret? Vi kan afsløre, at ketchup er på listen.


FÅ MERE AF ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF

Måske er du interesseret i ...

Seneste