Sådan hænger du billeder op på væggen
© Homesick.nu

Fejl, vi alle begår, når vi hænger kunst på væggene

Har du købt en flot plakat eller et sejt fotografi, som ikke ser helt rigtigt ud på væggen? Vi guider til, hvordan du får dine billeder til at se godt ud i dit hjem

7. oktober 2017 af Josefine Klint

Kunst, malerier, plakater og fotografier kan give et rum personlighed og kant. Men hvis de ikke passer ind på væggen, har det modsatte effekt. 

Her kan du se de tre mest typiske fejl, når det kommer til at hænge kunst på væggene, og hvordan du retter op på dem. 

1. Kunst der hænger for højt

En typisk fejl er at hænge billeder for højt i forhold til det møbel, som de hænger over. Det efterlader et stort stykke bar væg, som får rummet til at virke uharmonisk. For at skabe balance i rummet, skal du blot sænke billedet, så der er cirka 15 centimeter mellem møblet og rammens kant.

Hæng dine billeder, så de ikke svæver for højt over møblerne, ligesom på billedet herover. 

2. Mindre kunst ved store møbler

Hvis du får parret mindre billeder med store møbler, skaber det ligeledes disharmoni. Du kan rette op på problemet ved at indramme billedet i en større ramme, som passer bedre til møblet, det skal hænge over, eller vælge at lave et lille væggalleri af flere små billeder.

På billedet ovenfor kan du se, hvordan det store billedes størrelse skaber harmoni mellem møblerne. 

3. For stor afstand mellem billeder

Det kan hurtigt se skørt ud, hvis du hænger to billeder for langt fra hinanden. En god tommerfingerregel er ikke at hænge billeder mere end ti centimeter fra hinanden.

Gør i stedet som på billedet herover, så undgår du et rodet udtryk.

Hvis du har fået mod på at hænge billeder på væggene, bør du tjekke det nye showroom med moderne fotokunst til alle budgetter


ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF

Måske er du interesseret i ...

Seneste