Sådan finder du det perfekte badetøj til din kropstype

Sådan finder du det perfekte badetøj til din kropstype

Det er vigtigt at lade din figur diktere, hvilke(t) snit du går efter. Vi guider dig til at finde den bikini eller badedragt, der passer til lige netop dig

2. maj 2017 af Anne Amdi

Sommeren er på vej og det er lig med nyt badetøj. Vi kender allerede årets største badetøjstrend og sommerens it-badedragt, men hvilket badetøj passer egentlig bedst til dig?

At klæde sig efter sin kropstype er lettere sagt end gjort. Hvis du også synes, at det kan være en jungle at gennemskue de mange forskellige snit og typer af strandbeklædning, så læs videre, og få en detaljeret guide til nøjagtig, hvilket badetøj du skal gå efter.

Æbleformet

Kendetegn: Stor barm, brede skuldre og smalle hofter

Du har brug for en god bikinitop, som kan give støtte og holde barmen på plads. For at fremhæve dine hofter bør du gå efter bikinitrusser, der sidder lavt. Fjern fokus fra de brede skuldre ved at gå efter en ensfarvet badedragt med mønster eller detaljer på siden, da den vil skabe illusionen af en timeglasfigur. En asymmetrisk halsudskæring vil også bidrage til at fjerne fokus fra skuldrene.

Pæreformet

Kendetegn: Lille barm, smalle skuldre og brede hofter

Hold dine trusser simple med en bred kant. Toppen skal derimod vække opmærksomhed og give din barm fylde. Derfor skal du gå efter push-up, opsigtsvækkende print eller modeller med halterneck. 

Søjleformet

Kendetegn: Lille barm og smalle hofter

Du er heldig. Den søjleformede krop kan nemlig bære det meste badetøj, og derfor skal du bare vælge det, du bedst kan lide. Hvis du ønsker at skabe lidt flere former, bør du gå efter en top med mønstre eller flæser, der skaber illusionen af mere fylde. 

Timeglas

Kendetegn: Stor barm, lille talje og bredehofter

Hvis du har store bryster, er en bikinitop med tynde stropper ikke din bedste ven, da overdelen skal kunne støtte din barm. Dine ben og din talje skal vises frem, og det gør du bedst med en lille og højtaljet bikinitrusse. Er du en mindre voluminøs udgave af timeglasset, er den klassiske trekantsbikini også perfekt til dig.

Sådan finder du det perfekte badetøj til din kropstype

1. Bikinitop ca. 1.145 kr. // Bikinitrusse ca. 830 kr. Begge fra Kiini // 2. Bikinitop 120 kr. // Bikinitrusse 80 kr. Begge fra Weekday.

Flad bagdel

Gå efter flæser, anderledes materialer og frynser, da de vil give illusionen af en større bag. Du kan vælge dine bikinitrusser i en frisk farve eller larmende print, for at flytte fokus. Og så er det en fordel, hvis man kan se en smule balle.

Sådan finder du det perfekte badetøj til din kropstype

1. Bikinitop 269 kr. // Bikinitrusse, 269 kr. Begge fra Mango // 2. Bikinitop 89 kr. // Bikinitrusse 50 kr. Begge fra Nelly.com

Stor bagdel

Hvis du er velsignet med en stor bagdel, kan tynde stropper og små trusser nemt blive ukomfortable og afsløre lidt for meget. Du har brug for en underdel med nok stof, så du ikke konstant skal trække i bikinitrussen. Udover at undgå brasilianske modeller, bør du gå efter badetøj med print eller flæser på overdelen, hvilket vil skabe en fin balance.

Sådan finder du det perfekte badetøj til din kropstype

1. Ganni 799 kr. // 2. Bikinitop ca. 750 kr. // Bikinitrusse ca. 680 kr. Begge fra Made by Dawn hos Matchesfashion.com.

Korte ben

Hvis du ønsker at forlænge dine ben, skal du gå efter badetøj med et højt snit, for når du viser mere hud i forlængelse af benet, vil dine ben synes længere. Og hvis du tør at gå efter en vovet udgave, skal du vælge en bikinitrusse med en ekstra rem, som sidder endnu højere.

Måske er du interesseret i ...

Seneste