Tokyo, Paris og Berlin

Få 39 fantastiske tips til din storbyferie

6. september 2007

Indholdet fortsætter efter annoncen

Intro

Berlin
Butiksejer Evren Teki­nok­tay finder vintage i Berlin og drikker cocktails ved floden 

Hvorfor er Berlin din favoritby?
"Berlin er en by fuld af ar, som gør den mindre opulent og selvfed end så mange andre storbyer. Den tager generøst imod sine gæster, og selvom man ikke taler tysk, føler man sig ikke fremmed," siger Evren Tekinoktay.

Hvad må man ikke gå glip af?

"Erzgebirgskunst Original er en lille butik, som sælger træfigurer. En eventyrverden, hvor man er gået helt amok i de underligste ideer, der derefter er udført i træ - som for eksempel en nøddeknækker udformet som en vrissen soldat."
Erzgebirgskunst Original, Sophienstrasse 9, www.original-erzgebirgskunst.de.

Hvad er dit yndlingskvarter? 
"Prenzlauerberg med små butikker, gallerier og loppemarkedet ved Mauerpark, hvor jeg finder skrammel til min lejlighed. Det sidste, jeg købte, var en besynderlig maske."
Mauerstrasse 63-64, kun åbent søndag ­­
fra kl. 9 til kl. 18

Dine 3 favoritbutikker?
"Blush Dessous er virkelig et besøg værd. Det er designeren bag lingerimærket Blush, der har den, og den har både lingeri og kosmetik. Stilen er tung og østeuropæisk og samtidig ret sej. Parfumeriet i Departmentstore Quartier 206 sælger parfumer, der ikke  fås i lufthavnsbutikkerne, som Annick Goutal og E. Coudray. Og alle secondhandbutikkerne på og omkring Kastanienallé i Prenzlauerberg er fantastiske. For eksempel Paul's Boutique, der både sælger nye og brugte varer. Secondhandbutikkerne i området har en masse godt nostalgisk østeuropæisk ­plastik som lamper og tossede figurer."
Blush, Rosa Luxemburgstrasse 22,
www.blush-berlin.de
Departmentstore Quartier 206,
Friedrichstrasse 71,
www.departmentstore-quartier206.de
Paul's Boutique, Oderbergerstrasse 47,
www.paulsboutiqueberlin.de

Din tyske favorit­designer?
"Claudia Kleinert, der designer lingerimærket Blush. Hun laver også alt det seje ‘dessous', der er tøj, man har på, når man ikke har tøj på, som babydolls, catsuits og morgenkåber."

Hvor spiser du?
Frokost: "På Paris Bar er kaffen næsten bedre end maden, men stemningen og kunsten på væggene er dog allerbedst. Typisk fransk køkken." Hovedretter fra 115 kroner.
Paris Bar, Kantstrasse 152, tlf. +49 3031 3805 2, www.parisbar.de

Middag på budget: "Good Friends er den bedste kantonesiske restaurant i Berlin. Spørg efter tørstegt tofu med chili og sechuan-krydret aubergine. Det står ikke på menukortet og er meget, meget delikat."
Hovedretter fra 75 kr.
Good Friends, Kantstrasse 30, tlf. +49 3031 3265 9, www.restaurant-goodfriends.de

Middag de luxe:
"Edd's er efter sigende den bedste thairestaurant i Europa. Kokken har lav­­­et mad til Thailands konge. Glem alt om sur­­sød kokossovs." Hovedretter fra 115 kr.
Edd's, Lützowstrasse 81, tlf. +49 3021 5529 4, www.edds-thairestaurant.de

Hvor drikker du drinks?
"Grill Royal - super cocktails, sexede mennesker og magisk beliggenhed ved floden Spree. Her kan du få onde drinks med absint. Bedst at lade Birkenstock-sandalerne blive på hotellet."
Grill Royal, Friedrichstrasse 105 B, tlf. +49 3028 8792 88, www.grillroyal.com

Hvad er dit næste køb i ­berlin?

"En velourbluse i søvnig pink fra American Apparel, et håndknyttet marokkansk berbertæppe til mit hjem fra Thomas Wild Teppich & Textilkunst, og parfumen Boisé fra Patyka hos Gallerie Lafayette - en dejlig duft af svundne tider."
American Apparel, Münzstrasse 19,
www.americanapparel.net
Thomas Wild Teppich & Textilkunst, Gipsstrafle 12, www.wildcarpets.com
Gallerie Lafayette, Friedrichstrasse 76-78, www.lafayette-berlin.de

Indholdet fortsætter efter annoncen

Nyheder

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Konkurrencer

Indholdet fortsætter efter annoncen