mascara uden klumper - få de bedste makeuptips og få øjenvipper som Bella hadid
© Wenn.com

Sådan undgår du, at mascaraen klumper

Hvis din mascara klumper, er det ikke nødvendigvis produktet, den er gal med. Følg blot disse regler, der vil give smukke og naturlige vipper helt uden klumper

19. september 2017 af Marie Alkestrup

For de fleste er mascaraen et af de vigtigste produkter i makeuppungen, fordi den er med til at sætte fokus på øjnene og give hele ansigt nyt liv. Til gengæld er der ikke meget sjov ved et par stumpede og klumpede vipper, men heldigvis findes der en del tricks, der vil afhjælpe klumperne.

Psst ... Her er de 5 mascaraer, som både giver længde og masser af pleje

Smid den ud

En mascara vil typisk begynde at klumpe, når den er blevet tør, hvilket vil ske efter et par måneders brug. Det er i forvejen en god idé at udskifte mascaraen hver tredje måned på grund af de bakterier, der kan dannes i produktet, og holder du dig til tre måneders-reglen, undgår du både bakterier og en klumpet mascara. 

Fjern overskydende produkt

Tør spidsen af mascaraen af i en kleenex, hvilket både forhindrer klatter i øjenkrogen og for meget produkt på vipperne, der kan lede til klumper.

Påfør fra rod til spids

Vær grundig med hvert strøg, og sørg for at føre applikatoren hele vejen fra bund til spids, så eventuelle ophobninger af produkt bliver udjævnet.

Det ekstra lag

Husk ikke at påføre ekstra lag på vipper, der allerede er dækket af indtørret mascara. Det vil give både klumpede og stumpede vipper. 

En ren spole

Hav altid en ren mascarabørste klar til at rede vipperne igennem med, hvilket skal gøres lige efter, du har påført mascara, og vipperne stadig er våde og medgørlige. 

Kun et lag

Jo flere lag, desto mere dramatiske vipper. Desværre medfører flere lag også en større risiko for klumper. Er du sparsom med mascaraen, og kun holder dig til få lag, får du et mere naturligt og klumpefrit look, som især er godt i det afslørende dagslys.

Med vand og sæbe

Du kan også vaske din applikator i varmt vand og sæbe, hvilket vil befri den for gammelt, indtørret produkt, som kan være med til at give flere klumper.

Måske er du interesseret i ...

Seneste