Sådan plukker du dine øjenbryn rigtigt
© Anna Stokland / Thakoon SS17

Sådan plukker du dine øjenbryn rigtigt

Smukt formede bryn gør underværker for dit look, mens en forkert plukning kan være ren katastrofe. Følg disse fire trin, så går du ikke galt i byen

16. maj 2017 af Woman.dk

De fleste af os drømmer om et sæt flotte og fyldige øjenbryn – det er nemt at farve dem selv, og der findes også gode muligheder, hvis du drømmer om mere fylde. Men hvordan skal vi egentlig plukke dem, så de får den helt rigtige form? Her er fire trin, som du kan følge.

1. Husk blyantsreglen

Hold en blyant ved næsefløjen. Først lodret – her skal brynets inderste kant være. Drej så blyanten, så den er ud for din pupil, når du ser ligeud – her skal dit bryn være højest. Lad til slut blyanten flugte med øjets yderkant – her skal brynet slutte. Se billedet nedenfor for bedre forståelse. 

2. Markér området

Brug en øjenbrynsblyant eller mascara til at tegne en slags skabelon på dine bryn i den facon, du ønsker. På den måde kan du nemt se, hvilke hår der ikke passer ind og dermed skal plukkes.

3. Vær forsigtig

Stå foran et spejl i godt lys, og pluk kun et hår ad gangen. Tager du fat i flere hår, kan du hurtigt ende med skaldede pletter. Start nedefra, og arbejd dig opefter på brynets underside. Du kan også snuppe et par hår fra oven, hvis de ikke passer i din skabelon – men endelig ikke for mange.

4. Hold igen

Hellere lidt for kraftige bryn end lidt for tynde. Træd tilbage fra spejlet med jævne mellemrum, så du kan se resultatet på afstand. Stop, før du får plukket for meget af.

Produkter, du skal kende

Mangler dine bryn fylde eller farve? Efter du har opnået den rette form, kan du nemt tilføje det sidste finish ved hjælp af disse tre produkter. 

Sådan plukker du dine øjenbryn rigtigt

1. Brow Defining Pencil

Produktet glider nemt og perfekt på langs brynlinjen. Og den ultrafine spids gør det muligt at skabe meget præcise hårlignende strøg. Fås i Blonde, Brown og Dark Brown. 

Kelly Baker 155 kr.

2. Brow Powder

Smudgeproof 'baked' brow powder til naturlige bryn. Den er nem at blende og giver perfekt hold. For naturligt look benyt dem i tør tilstand. Fås i mange forskellige farvekombinationer. 

Anastasia Beverly Hills ca. 160 kr.

3. Tinted Brow Gel

Den populære farvede brow gel fås i syv forskellige farver og tilfører sparsomme bryn mere fylde, dækker grå hår, er ekstra holdbar og sørger for, at brynhårene bliver tæmmet. 

Anastasia Beverly Hills ca. 150 kr.


ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF

Måske er du interesseret i ...

Vores favoritter fra Avène

15 se lotion micellaire 400ml pb9u53blq64jjfzws0rwia
09 hydrance legere 40ml yr689nlm97i6mcxucgxqig
16 ystheal intense 30ml apl ggqln0ywginmph0 aalc g
17 trixera lait 400ml ivwysqg332uunp evkmwrg
09 sprayeau 150ml b1h8us36jjbc7fqf4oq1tw
09 masque apaisant 50ml i6rbagwyzzytfafki go0g

Seneste