© Anna Stokland

5 mærkelige tegn på, at du er dehydreret

Kan du tyde, når din krop er i væskemangel? Vi giver dig en række grunde, som du måske ikke kendte til i forvejen

24. maj 2017 af Victoria Carlsson / Magasinetliv.dk

Kan du tyde, når din krop er dehydreret? Her giver vi dig fem tegn, som du måske ikke kender til.

1. Dårlig ånde

Der er antibakterielle egenskaber i dit spyt, der hjælper dig til at bekæmpe bakterier i munden. Har du ikke fået rigeligt med væske, nedsættes disse egenskaber, hvilket giver dig dårlig ånde.

2. Sliktrang

Din sliktrang kan stige, og du kan få en masse cravings efter mad. Dette sker, fordi din lever har brug for væske til at fungere optimalt. Kommer der ikke nok vand til leveren, sender den et signal til hjernen om, at den har behov for energi – da din krop vil få problemer med at producere glykogen, som er kroppens svar på sukkerstoffer.

3. Din hud bliver mindre elastisk

Prøv at hive lidt op i din hud på hånden og se, om den hurtigt falder tilbage på plads. Tager det længere tid for din hud, kan det være et tegn på dehydrering, da det kan ske, at huden bliver mindre elastisk.

4. Du stopper med at svede

Sveder alle andre, mens du ikke gør? Så er det måske et tegn på, at du er dehydreret. Det betyder, at din krop er så lav på væske, at den selv prøver at producere væske (som den ikke har), hvilket også kan medføre svimmelhed.

5. Hovedpine

Hovedpine er nok en af de mindst mærkelige tegn på dehydrering, som de fleste har oplevet og kender til. Grunden er, at du inde i hovedet har en væskesæk siddende, og er den tømt for væske, vil det skabe hovedpine. Væsker som alkohol, koffein og energidrikke hjælper IKKE på din dehydrering, da de virker vanddrivende på kroppen. 

Måske er du interesseret i ...

Seneste