new nordic diet
© Anna Stokland

Derfor sværger udlandet til ny dansk madbølge

Det er ikke kun den danske stil og arkitektur, der hyldes i udlandet. Nordisk mad er hot, og særligt denne nye madbølge har vundet indpas i udlandet

24. november 2017 af Josefine Klint

Det seneste nummer af Costume hylder danske kvinders stil, der er i høj kurs i udlandet. Det samme gælder vores mad, der hitter uden for de nordiske landegrænser.

Her er ikke tale om sovs og kartofler, men madbølgen New Nordic Diet, der har fokus på de afgrøder, som vokser i Skandinaviens kolde temperaturer, fortolket i enkle retter af ingredienser fra lokale producenter. 

New Nordic-madbølgen centrerer omkring ingredienser som kål, broccoli, rodfrugter, rug, havre, fisk, bær og friske urter. Fælles for ingredienserne er, at der er tale om fødevarer med masser vitaminer og et lavt fedtindhold, som enten kan gro eller fanges i de nordiske lande. 

nordisk mad rødkål
© Unsplash.com

De mange sundhedsfordele er en stor del af grunden til, at udlandet sværger til den nordiske mad. Flere studier har vist, at New Nordic Diet kan formindske blodtrykket og kroppens insulinniveau, samt føre til vægttab. Vægttabet vil skyldes, at størstedelen af ingredienserne giver en god mæthedsfornemmelse. Et studie bevidste blandt andet, at de deltagende hurtigt følte sig tilfredse og fyldte, selvom de ikke havde indtaget så mange kalorier. 

nordisk mad rodfrugter
© Unsplash.com

Madbølgen fremhæver de lokaltproducerede afgrøder, da næringsstofferne er bedst bevaret kort tid efter, de er blevet sået. 

Så hvis du er blevet lokket af den nye fortolkning af nordisk mad, befinder du dig det perfekte sted til at afprøve madbølgen selv.


ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF 

Måske er du interesseret i ...

Seneste