Snart er det slut med chokolade

En verden uden chokolade? Allerede i din levetid kan chokolade lide samme skæbne som fortidens dinosaurer

Chokolade uddør: Verden løber tør
© Charisse Kenion / Unsplash.com

Det er nok en overdrivelse at kalde følgende verdens værste nyhed, men vi er tæt på; En ny rapport iBusiness Insider beretter, at verden er ved at løbe tør for chokolade.

Det skyldes, at mange kakaoarter er ved at uddø, da de er sensitive over for klimaforandringerne. Størstedelen af afgrøderne gror udelukkende i to afrikanske lande, og på grund af de stadig stigende temperaturer, vil kakaoarterne højst sandsynligt uddø allerede i 2050 – altså om 32 år.

Har du hørt om CRISPR?

Før du starter med at hamstre Marabou, skal du vide, at forskere ved University of California Berkeley arbejder på højtryk for at finde en løsning i samarbejde med Mars. I skrivende stund er det største håb en gen-redigerende teknologi kaldet CRISPR, der skal gøre kakaoplanterne modstandsdygtige over for sygdomme, så de kan gro i forskellige klimaer.

CRISPR bliver omtalt som en af århundredets største videnskabelige opdagelser på grund af dets evne til at behandle og tilpasse genetiske sygdomme. Forskerne fra Berkeley håber på at anvende teknologien på modtagelige afgrøder, inklusiv vores højtelskede kakaoplanter.