© Top, Theory+ hos Net-a-porter.com ca. 525 kr. // Shorts, Adidas hos Net-a-porter.com ca. 340 kr. // Exersice mat, Moshi moshi mind 599 kr. // Miranda Kerr i Harper's Bazaar

Vi tester: Stærk og smidig på 21 dage

Yoga krydret med barretræning og infrarød sauna – Costume.dk har testet en 21 dages træningschallenge

6. juli 2015 af Anette Langberg

Efter en periode med for mange timer ved skrivebordet foran computerskærmen på arbejdet, var Costumes digitalredaktør begyndt at døje med ondt i ryg og nakke og træthed i kroppen – og det er altså ikke godt, når man trods alt kun er i midten af 20'erne.

De kloge siger, at det tager 21 dage at vænne kroppen til en ny, god vane, og Costume.dk satte sig for at teste hvor meget, der kan ske med en stiv kontorkrop på 21 dage med et miks af hot yoga, yoga, barretræning, reformer og løb, der alle kan dyrkes hos Senses på Vesterbro i København.


UGE 1
“Jeg er helt vildt spændt og klar på udfordringen, men midt inde i første hot yoga-time, spørger jeg mig selv, hvad det er, jeg har rodet mig ud i! Jeg har det meget hårdt, og min krop er tilsyneladende faldet noget mere hen, end jeg lige var klar over, og jeg er mere slap og slatten, end jeg troede.

I løbet af ugen sørger jeg for at melde mig på forskellige hold, så det ikke bliver for ensformigt, og så jeg ikke får for ondt i min utrænede krop: Forskellige yogahold, barre- og cardio-træning på løbebånd. Ugen sluttes af med en tur i infrarød sauna, der hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer."

UGE 2
“Det er altså ikke altid lige sjovt, når vækkeuret ringer tidligt om morgenen og tvinger dig urimeligt tidligt op, så du kan nå dagens træningstime inden arbejde! Nogle gange snoozes der da også for meget, så jeg bliver nødt til at træne efter arbejde i stedet for. Heldigvis har Senses hold hele dagen, så det var nemt at finde et passende hold hver dag.

Det hjælper lidt på det hele, at Senses er et rart center at komme i. Der er roligt, og omgivelserne er lækre. Faktisk på grænsen til luksus i forhold til andre fitnesscentre, jeg har været i.

Jeg kører mest hot yoga denne uge, da det er det, jeg bedst kan overskue fysisk. Jeg har en uge med rigtig travlt på arbejdet og aftaler efter, så det hele skal passes med yogamåtte, ekstra tasker og så videre. Men med lidt planlægning går det hele fint.

Min krop er overraskende lidt medtaget, og jeg gør mig en opdagelse: Mine ømme skuldre og dårlige lænd mærker jeg intet til – mine smerter er forsvundet, uden jeg har lagt mærke til det! Jeg er overrasket over, hvor stærk jeg allerede føler mig efter bare to uger."

UGE 3
“Jeg er ikke stolt, men jeg misser et par dages træning i denne uge (man er vel kun et menneske), og selvom rutinen er ved at sætte sig fast, så er der nogle dage, hvor det er næsten umuligt at få det hele til at gå op. På de dage er det bedre at lytte til sin krop i stedet for at stresse rundt for at nå det hele.

Det kan mærkes, at træningen i denne tredje uge sidder mere i kroppen, og de forskellige hold og øvelser er lettere for mig. Jeg tager mig selv i flere gange at tænke, at jeg virkelig kan mærke forskel i min krop, der føles lettere og friskere. Jeg sover virkelig godt om natten, og føler mig også friskere, når jeg har fri fra arbejde, end jeg gjorde før."

RESULTAT
“Minus til ondt i skuldre, ryg og lænd – plus til at kunne ane markerede muskler på benene, smidigere haser og en flottere holdning!

Det er ikke trylleri, men det siger noget om, hvor dårligt det er for kroppen at sidde ned på en kontorstol foran computeren hver dag, men omvendt heldigvis også noget om hvor hurtigt, man kan vende skuden igen."


VILLE JEG GØRE DET IGEN?
“Ja og nej. Det er klart, at 21 dage med træning hver dag er svært at få til at passe ind i en hverdag med arbejde, kæreste, familie og veninder, og jeg ønsker heller ikke at træne hver dag. MEN resultaterne efter de 21 dage er tankevækkende, og jeg har efterfølgende meldt mig ind i centeret, så nu veksler jeg mellem at dyrke hot yoga, reformer og barretræning, der er mine tre favorithold, to gange om ugen. Og jeg er vild med det."

Senses 21 dages challenge koster 499 kroner for én valgfri klasse om dagen i 21 dage, og afholdes med jævne mellemrum.

TIP: Bor du ikke i nærheden af Senses' træningscenter, så kan du sagtens lave din egen challenge i dit lokale træningscenter eller i det fri med en veninde.

Måske er du interesseret i ...

Vores favoritter fra Avène

1 micellar ocz g51lohvtozfdubpbmw
2 ystheal pbm7glwrdq odtixwg biw
3 hydrance u 827yk8iqeqzuuwz9peza
4 mask lr0sig1uerptsxoo1nrkqw
5 thermale k2dtdzjhaxw4tt2hhu7j7w
6 trixera ptsaielrpatwjlujh2dz0w

Seneste