Derfor bliver du klogere af vin end matematik

Læs, hvorfor du straks bør lægge lærebøgerne fra dig og i stedet hælde vin op i glasset

Har du nogensinde følt, at du er blevet klogere at høre på i takt med, at adskillige glas vin er røget indenbords? I så fald er du ikke helt gal på den, hvis man skal tro forfatter og neurolog ved Yale University Gordon Shepherd.

Psst ... Derfor er champagne godt for din hud

Ifølge Sheperd har det at drikke, og i særdeleshed smage, på vin så mange fordele for din hjerneaktivitet, at han har dedikeret en hel bog til emnet kaldet Neuroenology: How the Brain Creates the Taste of Wine.

I bogen skriver Sheperd, at hjernen udsættes for udfordrende træning, når smags- og lugte-receptorerne stimuleres af vinen, fordi den forsøger at genkende og nyde de signaler, som vinens molekyler sætter i gang.

Det skyldes, ifølge Shepherd, at molekulerne i vin egentlig ikke har en smag, men når de stimulerer hjernen, tvinges den til skabe en smag, og det er en udfordrende øvelse. Derfor konkluderer Sheperd, at vin engagerer mere af vores hjerne end nogen anden menneskelig handling, som eksempelvis matematik.

Der står ikke noget om, hvor meget vin, du skal indtage, men hæld du bare et glas op med det samme, for at være på den sikre side – og tag dig god til til at smage på hver en intelligensfremmende tår.