Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

En-Fant-flyverdragter

Få styr på efterårs- og vintergarderoben: Hold dit barn varm og tør i regn, sjap, blæst og frost

Efteråret og vinteren i Danmark er ofte lig med både koldt og vådt vejr, og det stiller krav til børnenes påklædning. Med trelagsprincippet kan du sikre dig, at dit barn altid kan holde varmen, uden at det påvirker legen.

Efteråret er her, og i takt med at det bliver mørkere, bliver det også vådere og koldere. Det betyder, at det er den tid på året, hvor vi skal tjekke op på børnenes garderobe, så de kan holde varmen efteråret og vinteren igennem.
Følger du trelagsprincippet, behøver du dog ikke at bekymre dig. For med nogle få huskeregler kan du være sikker på, at dit barn kan holde varmen fra inderst til yderst, når de leger udenfor.
Trelagsprincippet handler om at klæde børnene på med et inderlag, et mellemlag og et yderlag. Mens inderlaget skal være varmt, men let, skal mellemlaget være i et materiale, hvor barnet kan bevæge sig frit, mens yderlaget skal være vandafvisende, så barnet trygt kan plaske rundt, når det er koldt og vådt udenfor.

Et varmt inderlag, der ikke kradser

De fleste af os husker nok, hvordan vi som børn syntes, at uldundertrøjer kradsede forfærdeligt. Heldigvis er det ikke tilfældet for vores børn. Moderne merinould er både blødt og lækkert og derfor perfekt som inderlag.
Den tynde kvalitet er behagelig at have på, ligesom ulden er smart, fordi den er temperaturregulerende og er åndbar, så dit barn hverken sveder eller fryser. En ekstra bonus er, at uld opsuger fugt, og det mindsker risikoen for forkølelse.

Kort sagt sørger uld for, at dit barn er veltilpas og varm, men du kan også sagtens tillade dig at stjæle tippet selv – for selvom man er blevet voksen og måske har minder om kradsende uld, vil du med garanti elske at iklæde dig det tynde, merinouldundertøj anno 2020, når det bliver rigtig koldt.

Et mellemlag, som dit barn kan bevæge sig i

Mellemlaget er det tøj, barnet har på ovenpå uldundertøjet. Fordi ungerne på denne tid af året skal pakkes godt ind, skal mellemlaget være tøj, som de kan bevæge sig i – og det stiller krav til kvaliteten, når tøjet både skal varme, isolere og lade huden ånde.
Et godt tip er at gå efter uld eller fleece, fordi disse materialer er varme, behagelige og åndbarte. Sørg også for, at der er plads til at bevæge sig, så barnet kan løbe frit omkring.

Et overlag, der holder til dårligt vejr

Inden det bliver rigtig koldt, og flyverdragten tages i brug, er løsningen termotøj. Termotøj er tæt på uundværligt i løbet af efteråret, hvor det er for koldt og vådt til en tynd jakke, men endnu ikke råkoldt nok til det helt varme overtøj. Samtidig er termotøj praktisk, fordi det er slidstærkt og kan holde til masser af ture i sandkassen og skoven.

Udover termotøjet er også regntøjet et must i barnets garderobe. Det kan bruges året rundt og om efteråret ovenpå termotøjet, så børnene holder sig varme, selv om de pjasker i vandpytterne.

Se alt overtøj her:

En anden mulighed som overlag er softshell. Det fås både i heldragter og todelte sæt, og det er særlig smart, fordi det er vandtæt og smudsafvisende og dermed genialt, når børnene vil ud og lege i dårligt vejr. Er dit barn endnu for lille til at have tungt overtøj på, vil en køre- eller fleecedragt været en god løsning – men husk lige at tjekke, at der ikke er et stykke med bart mellem sok og dragt, hvis dragten er uden fødder.

På med vanten … og huen

Men det er ikke nok med kun et under-, mellem- og overlag, når det bliver rigtig koldt. På denne kolde årstid skal der selvfølgelig også tilbehør til. Her er huen faktisk vigtigere, end man måske lige skulle tro. Når dit barn er ude i den kolde luft, er det første varmetab nemlig oftest fra hovedet – så beskyt hovedet og de små ører med sæsonens smarte huer.

Se alle huerne og vanterne her:

Når børn leger ude, får de selvfølgelig også hurtigt kolde fingre. Hav altid ekstra luffer eller vanter på lager, så du har et par, når uheldet igen igen er ude, og dit barn kun har én vante med hjem, når du henter i institutionen. Vælg fingerløse til de mindste, så I ikke skal bøvle unødigt, men sover dit barn udenfor i løbet af dagen, er det en god idé at give barnet luffer på, så hænderne holdes varme.

Hold fødderne varme i alt slags vejr

Sidst, men ikke mindst, er det på med de ordentlige vinterstøvler. Vælg sko og støvler med regulerbare velcro-remme eller snører til småbørnene, så de er nemme at få af og på, mens overtræksko eller futter er vejen frem til de allermindste.
Kan dit baby ikke gå endnu, kan overtræksko eller futter også være gode, hvis baby bare skal sidde i sandkassen og krabbe lidt omkring. Derudover er de også praktiske, hvis dit barn skal have en lur udenfor.

Du finder det hele hos BabySam

Hos BabySam kan du finde et stort udvalg af de førende danske og udenlandske brands indenfor børnetøj og fodtøj til børn. Det betyder, at du kan købe den komplette efterårsgarderobe til både baby og junior - og selvfølgelig til enhver lejlighed.
Blandt BabySams brands finder du Wheat, Joha, Hummel, CeLaVi, Reima, Bisgaard, Bundgaard og Bekids økologiske linje, som kun fås i BabySam. Med Bekids får du en god basisgarderobe til baby og kan samtidig mixe 3 ting og betale for 2. Se udvalget fra Bekids her:

5490_789-1

BEKIDS
Langærmet body
169,95 kr.

330327_3032

CELAVI
Jumpsuit
499.95 kr.

90373_04-07_a_62-98

EN FANT
Termo Heldragt
379,95 kr.

3-50675-8-a
5477_385

BEKIDS
Langærmet Body
169,95 kr.

5472_524

BEKIDS
Balaclava 2-pak
149,95 kr.

Mere om Mini? Få Costumes nyhedsbrev