Få styr på efterårs- og vintergarderoben: Hold dit barn varm og tør i regn, sjap, blæst og frost

Efteråret og vinteren i Danmark er ofte lig med både koldt og vådt vejr, og det stiller krav til børnenes påklædning. Med trelagsprincippet kan du sikre dig, at dit barn altid kan holde varmen, uden at det påvirker legen.

Efteråret er her, og i takt med at det bliver mørkere, bliver det også vådere og koldere. Det betyder, at det er den tid på året, hvor vi skal tjekke op på børnenes garderobe, så de kan holde varmen efteråret og vinteren igennem.
Følger du trelagsprincippet, behøver du dog ikke at bekymre dig. For med nogle få huskeregler kan du være sikker på, at dit barn kan holde varmen fra inderst til yderst, når de leger udenfor.
Trelagsprincippet handler om at klæde børnene på med et inderlag, et mellemlag og et yderlag. Mens inderlaget skal være varmt, men let, skal mellemlaget være i et materiale, hvor barnet kan bevæge sig frit, mens yderlaget skal være vandafvisende, så barnet trygt kan plaske rundt, når det er koldt og vådt udenfor.

Et varmt inderlag, der ikke kradser

De fleste af os husker nok, hvordan vi som børn syntes, at uldundertrøjer kradsede forfærdeligt. Heldigvis er det ikke tilfældet for vores børn. Moderne merinould er både blødt og lækkert og derfor perfekt som inderlag.
Den tynde kvalitet er behagelig at have på, ligesom ulden er smart, fordi den er temperaturregulerende og er åndbar, så dit barn hverken sveder eller fryser. En ekstra bonus er, at uld opsuger fugt, og det mindsker risikoen for forkølelse.

Kort sagt sørger uld for, at dit barn er veltilpas og varm, men du kan også sagtens tillade dig at stjæle tippet selv – for selvom man er blevet voksen og måske har minder om kradsende uld, vil du med garanti elske at iklæde dig det tynde, merinouldundertøj anno 2020, når det bliver rigtig koldt.

Et mellemlag, som dit barn kan bevæge sig i

Mellemlaget er det tøj, barnet har på ovenpå uldundertøjet. Fordi ungerne på denne tid af året skal pakkes godt ind, skal mellemlaget være tøj, som de kan bevæge sig i – og det stiller krav til kvaliteten, når tøjet både skal varme, isolere og lade huden ånde.
Et godt tip er at gå efter uld eller fleece, fordi disse materialer er varme, behagelige og åndbarte. Sørg også for, at der er plads til at bevæge sig, så barnet kan løbe frit omkring.