Husk lige babyalarmen: Sådan bliver I klar til jeres nye baby

Der går ikke længe fra, at graviditetstesten viser to streger, til at spørgsmålene og bekymringerne begynder at hobe sig op. Heldigvis er der hjælp at hente til alt det praktiske, så I er godt forberedte til den lille ny. Her får du et overblik over, hvad andre nybagte forældre investerer i inden for babygrej.

Linea-Side-by-Side-bed_contact

Linea-Side-by-Side-bed_contact

Skal det være en stor eller lille barnevogn? Hvornår skal man have en autostol? Hvad med en pusletaske og babybadekar? Bleer? Legetøj?

Når den dejlige nyhed om din graviditet har bundfældet sig, begynder spørgsmålene og bekymringerne at hobe sig op, så det kan få selv den mest effektive projektleder til at tabe tråden. Men mens bekymringerne for dit barn naturligt nok vil være der resten af dit liv, er der ingen grund til at bekymre dig om det praktiske. For med et par tommelfingerregler og god rådgivning er I godt rustede til, at den lille ny kommer til verden.

Når I er på farten

Først og fremmest er barnevognen selvfølgelig en klar topprioritet, så I kan komme ud i det blå, fra baby er helt spæd. Men der findes et væld af mærker og modeller, så det kan hurtigt blive svært at gennemskue, hvad man skal vælge. Barnevogne fås eksempelvis som kombivogne, hvor man kan skifte fra barnevogn til klapvogn, når barnet er stort nok til det, men også som klassiske barnevogne, som er større, så barnet kan ligge der længere. Derudover skal man tage stilling til ting som hjultype og kaleche. Start derfor med at overveje, hvad jeres barnevogn skal kunne, hvilken størrelse I vil foretrække, og hvad I vil synes er mest praktisk - og tag udgangspunkt i det.

Vidste du, at du i BabySam kan booke en rådgiver, som kan hjælpe dig med alt fra den rigtige barnevogn til babyalarm? Se mere her.

Hvis I har en bil, får I også brug for en autostol – faktisk allerede, når I skal hjem fra hospitalet. Men husk også her at tjekke jeres behov – for har jeres bil isofix, eller skal autostolen selemonteres? En lift eller voksipose er gode redskaber, når du skal fra A til B med baby uden barnevognen, og det vil også være rigtig smart med et liggeunderlag og en egnet taske, der kun er dedikeret til din baby. Så er du nemlig altid parat til et akut bleskift – også når du er på farten.

Et hjem med ny baby

Jeres barn skal selvfølgelig have noget at sove i. Men en seng er ikke bare en seng. Her skal I til at starte med vurdere, om I er til en vugge, en side by side, en sengerand, der omkranser sengen og giver tryghed, eller en seng, der kan udvides, efterhånden som jeres barn vokser. Når I har fundet ud af, hvad I foretrækker, kan I nærstudere udvalget og herefter se på babydyne, nuttet sengetøj, lagen – og tisselagen (I vil ikke fortryde det!). Husk i denne ombæring også babyalarmen - så I kan høre, hvis baby vågner fra sin lur.

Noget af det, som man bruger allermest tid på som nybagt forælder, er selvfølgelig pusletid med baby. Ikke alle har behov for et decideret puslebord, når der skal skiftes ble, men det anbefales at investere i en puslehynde, så baby ligger godt.

Vidste du, at du får en gratis blespand med i BabySams babybox startpakke? Læs mere her.

I og med, at I nu har fået et nyt familiemedlem, får jeres barn også med tiden en naturlig plads ved spisebordet. I flere højstole kan man indsætte en babyindsats, hvis baby skal med til bords helt fra starten. Ønsker I ikke, at jeres barn skal sidde med ved middagsbordet, mens han eller hun er en helt lille størrelse, så vent med at købe højstolen, til jeres barn er stort nok til selv at kunne sidde. Når barnet er spæd, har det kun brug for hud mod hud-kontakt med forældrene, søvn og mælk i maven, så tag det helt stille og roligt i starten. Når baby til gengæld er halvanden til to måneder, er det aktiveringstid. Her er det tid til, at baby skal have et aktivitetstæppe og lidt babylegetøj, som han eller hun kan udforske.

Når baby skal plejes

Selv om du foretrækker engangsbleer, kan det også være en god idé at investere i stofbleer. For stofbleer – og vaskeklude ikke mindst – er vejen frem, når man har en baby, der skal bøvses og pusles mange gange i løbet af døgnet. Så hav endelig en god stak klar inden babys ankomst.

Baby skal dog ikke bades før, at navlestumpen er faldet af, så gå ikke i panik, hvis I ikke har nået at købe et babybadekar. Og alt efter om du ammer eller ej, ved du, hvorvidt du har brug for en brystpumpe, sutteflasker eller modermælkserstatning. Så tag det, som det kommer, spørg professionelle til råds, og find ro i dine valg.

Tip! Babybadekar fås også i sammenklappelige versioner, så det nemt kan gemmes af vejen, når det ikke er i brug. Man kan også få en praktisk babyindsats, som kan være behjælpelig de første måneder.

Undgå fejlkøb:

Få kvalificeret rådgivning

Booker du en times rådgivning hos BabySam, får I hjælp til at træffe de rigtige beslutninger for jer og jeres barn. BabySams rådgivere tager udgangspunkt i jeres situation, smag og eventuelle brandpræferencer, så I er sikre på at komme hjem med det rigtige udstyr.

BabySam følger selvfølgelig sundhedsmyndighedernes retningslinjer i forbindelse med Covid-19 og holder afstand, men har I behov for at mødes uden for åbningstid, er det også en mulighed. På den måde kan I altid føle jer trygge.
Se mere her.