Besøg Arken online med Os og de andre dyr-filmene
© Rasmus Ravn

Vinterferiesjov med ungerne under lockdown

Store dele af samfundet er lukket ned, men det skal ikke stå i vejen for en sjov vinterferie. Vi har fundet fem aktiviteter, du kan lave med børnene.

https://creative-space.dk/product/241
© Copenhill

Kælk løs – også selvom det ikke sner

Hos Copenhill på Amager Bakke kan I suse ned ad plastikunderlaget i bunden af pisten i store gummihjul, næsten som at kælke i fuld fart – sne eller ej – og samtidig nyde udsigten over hav og by. Husk varmt tøj, især hvis du som forælder primært skal kigge på – heldigvis kan du købe en kop varm kakao på toppen af bakken. Det koster 50 kroner for et ubegrænset antal ture (der er 30 minutters begrænsning, hvis der er kø). Det er selvfølgelig også muligt at stå på ski på Copenhill og leje udstyr, hvis man har brug for det.

Copenhill.dk

Besøg Arken online med Os og de andre dyr-filmene
© Rasmus Ravn

Tag på museum hjemmefra

Mange af landets museer har forskellige online muligheder for at udforske kunsten. På Arken i Ishøjs hjemmeside kan man finde syv små film, Os og de andre dyr, som handler om vores forhold til og fascinationen af dyr, der lægger op til, at børn og voksne snakker om kunstværkerne og selv udtrykker sig kreativt. I den første film tager værterne Simone og Tue på tur rundt på Arken og ser alle museets dyr – fra kæmpemæssige pink isbjørne til elefanter, der hænger på hovedet.

Osogdeandredyr.dk

Dekorér jeres egen takeaway-keramik

Dekorér jeres egne kopper, tallerkener, skåle eller figurer med Creative Spaces takeaway-keramik. Gå ind på hjemmesiden, bestil din takeaway – forskelligt keramik, farver, pensler osv. – og hent det dagen efter i en af Creative Spaces fysiske butikker i enten Aarhus, Odense eller København. Når I har været kreative med farver og mønstre derhjemme, afleverer I keramikken i butikken igen til glasering og brænding. Lige nu kan I for eksempel få en vinterferie-pakke med fine dyrefigurer, farver og pensler til 400 kroner.

Creative-space.dk

Arrangér en skattejagt for børnene i vinterferien
© Mateusz Dach/Pexels

Tag på skattejagt

Splitte mine bramsejl! En skattejagt i haven eller gården er en sjov måde at få frisk luft og gang i benene på. Find på en historie om, hvorfor piraterne har gravet en skat ned i netop jeres baghave, og hæng poster op med forskellige aktiviteter og spørgsmål, der giver børnene svaret på, hvor den næste post befinder sig og til sidst leder dem frem til skattekisten fuld af guld og (slik)mønter.

Lav raketter af pap.
© Privat

Lav raketter af toiletruller

Tag en krea-dag derhjemme, og lav for eksempel raketter ud af pappet fra toilet- og køkkenruller. Mal dem i forskellige farver, klip huller til vinduer og vinger ud af pap. Pynt med glimmer, pailletter og klistermærker, eller hvad I nu har liggende.