3 ting du SKAL vide, hvis du vil shoppe klimabevidst

Det kan være svært at gennemskue om et produkt rent faktisk er bæredygtigt eller ej, når man shopper. Hvordan er det produceret, hvad er det lavet af, og er der taget hensyn til både miljø og mennesker? Vi kigger nærmere på de vigtigste begreber, du skal kende og guider dig igennem den grønne klima-jungle.

3. Emballagen gør en forskel

Plastik er en klimasynder og bliver stadig brugt i mange ting som eksempelvis beholderen til din dagcreme eller din bodylotion. Men selvom vi ikke helt kan udrydde brugen af plastik, kan vi skrue ned for, hvor meget plastik vi bruger.

Vælg produkter eller brands, der bruger et minimum af plast-emballage eller for eksempel har udskiftet plastik-emballagen med pap eller andre genanvendelige materialer. Husk også selv at sige nej tak til plastikposer, når du shopper. Så hjælper du klimaet på vej.

Fransk beauty med naturen i fokus

Clarins arbejder med naturen og planter som inspiration til udvikling af hudplejeprodukter. I over 65 år har det franske beauty-brand været frontløbere inden for plantebaseret hudpleje. Derfor vægter de økologiske ingredienser, bæredygtig høst og fairtrade-programmer højt i deres arbejde med at udvikle nye produkter - både når det kommer til ingredienser og emballage. Læs mere om Clarins’ grønne initiativer her.