© Louis Vuitton

5 tips, der gør dig til en bedre rejsende

Med disse nemme, grønne tips kan du rejse ud i verden med god samvittighed

Det er sommerferie, livet er skønt, verden skal opdages. Hvis vi skal have samme smukke jordklode at rejse rundt i fremover, må vi passe bedre på naturen. Her er fem grønne tips til, hvordan du nemt gør det.

1. Pak lettere

Får du virkelig brug for alle syv par denimshorts i ugen på Kreta? Er ét par stiletter ikke nok til weekenden i Paris? Og kunne de mange tunge mursten af et par bøger måske læses på din tablet? En lettere kuffert i flyet mindsker flyets carbon-udledning, for jo mindre flyet vejer, desto mindre brændstof brænder det af.

2. Smarte apps

Download den gratis app Green Globe, hvor du finder bæredygtige hoteller, attraktioner og endda mødelokaler HER. Eller prøv GoodGuide, der guider dig til grøn shopping HER.

3. Vælg det rigtige sted at bo.

Der er så mange lækre øko-resorts og grønne hoteller rundt omkring, der passer på både den lokale og globale natur. National Geographic har lavet et helt galleri med 50 økosteder, der desuden giver akut rejselyst.

© Lapa Rios Ecolodge

4. Spis lokaldyrkede retter

Den underligtudseende frugt og mærkeligtformede fisk er både mere spændende for dine smagsløg og meget bedre for miljøet, fordi maden ikke er blevet transporteret og opbevaret i længere tid.

5. Pas på dyrene

Undgå at støtte alle former for dyreshows – se mere om, hvorfor vilde dyr ikke er legetøj, og støt forbuddet hos World Animal Protection HER.