7 skønne ferier til dig, der vil skåne miljøet

Hvor skal du rejse hen, hvis du drømmer om en lækker, men bæredygtig ferie? Vi guider til de bedste steder, du kan besøge med god samvittighed

Bæredygtig ferie © 1 Hotel
1 / 8

Bæredygtig ferie

Flyrejser er hårde for dit CO2-fodaftryk, men du kan gøre dit for at din ferie bliver mere bæredygtig – og samtidig rense krop og sind for unødvendige kemikalier og overforbrug.

Kom tæt på naturen i en svensk skov, klap en økologisk ko i Toscana, eller få massage på et bæredygtigt spahotel i Sydengland.

1 Hotel Brooklyn Bridge © 1 Hotel
2 / 8

1 Hotel, Brooklyn Bridge, New York

Ved Brooklyn Bridges havnepromenade med overvældende udsigt over East River og Manhattans skyline ligger det nyåbnede 1 Hotel. Hotellet er designet af lokale kunstnere med genvundne og naturlige materialer som fyrrebjælker fra en gammel sukkerfabrik og valnøddetræ fra Brooklyn Botanical Garden. Værelserne er fulde af grønne planter, som sammen med gulv-til-loft-vinduerne, der lukker frisk luft og naturligt sollys ind, skaber en fornemmelse af at være udenfor. Madrasserne er lavet af en hampblanding, sengetøjet er af økologisk bomuld, badeprodukterne er naturlige, og vandet filtreret. Du kan låne en Tesla til korte køreture, men at se Manhattan åbenbare sig foran dig på gåturen over Brooklyn Bridge giver sug i maven. Stå også på rulleskøjter langs vandet i Brooklyn Bridge Park, se på de gamle, flotte brownstone-huse i Brooklyn Heights, drik kaffe med mandelmælk i hipster-caféerne, gør gode fund i de små tøjbutikker i Williamsburg og Greenpoint, og oplev et autentisk New York i mindre turistede områder som Bushwick og Park Slope. Et værelse koster fra 2.700 kroner per nat.

60 Furman Street, 1hotels.com%20^KW%20AD%20^RLSA-B&gclid=EAIaIQobChMIkJf4-JiX5gIVl6iaCh36jAxcEAAYASAAEgLDlvD_BwE {"target":"_blank","rel":"nofollow"}).*

Coco-Mat Eco Residences Serifos, Grækenland © Coco-Mat Eco Residences
3 / 8

Coco-Mat Eco Residences Serifos, Grækenland

På den græske klippeø Serifos er en gammel minebygning lavet om til luksushotellejligheder i et enkelt, kykladisk design. Møbler og udsmykning er lavet af naturlige materialer som kastanje, bomuld, silke, kokosnødfiber, eukalyptus og lavendel, og hotellet lover, at du sover fantastisk i deres naturlige COCO-MAT-sovesystem. Serifos er omgivet af hvide sandstrande med krystalblåt hav og fuld af små, billedskønne landsbyer med blå-hvide bygninger i kykladisk arkitektur. Der er gode muligheder for at gå ture, klatre, cykle og dykke. Et værelse koster fra 1.600 kroner per nat.

Vagia Beach, Serifos.coco-mat-hotels.com.

Barbiala Nouva © Barbiala Nouva
4 / 8

Barbiala Nouva, Italien

Klap en ko, svøm en tur i poolen, og nyd naturen på den store økologiske gård Barbiala Nuova på en grøn bakketop omgivet af ege- og poppelskove i Toscana. Gården tilbyder italienske madlavningskurser, surdejsbagning, guidede gåture, cykelture og fiskeri. Fra september til december kan du tage med på trøffeljagt med gårdens trøffeljæger og hans livlige hunde, og hele året er børn og andre dyreelskere velkomne til at hjælpe med at fodre grise, køer og høns og ae kattene. Gården producerer økologisk kød, olivenolie, hvide trøfler og honning, som du kan købe i den lille gårdbutik Lo Spaccio ved siden af receptionen. Et værelse koster fra 750 kroner per nat.

Via Casastrada, 49,Barbialla.it.

Manon les Suites © Guldsmeden Hotels
5 / 8

Manon les Suites, København

Du kan næsten høre cikadernes messen og mærke Balis fugtige, varme luft omslutte dig, når du står i Manon les Suites’ unikke poolområde. Det ligger bare ikke på Bali, men på Vesterbro i København. Hotellet er Guldsmeden Hotels’ nye boutique-hotel, og kæden er netop kendt for sine bæredygtige ambitioner. Alle Guldsmedens hoteller er Ø-mærkede og Green Globe-certificerede. Det betyder blandt andet, at hotellerne har forpligtet sig til at vælge den mest bæredygtige og energibesparende løsning, når det gælder indkøb af alt fra brevpapir til tekstiler og hårde hvidevarer. Køkkenet bugner af økologiske og/eller fairtrade-mærkede og så vidt muligt lokalt producerede fødevarer, og i Manon les Suites’ rooftop bar, kan du for eksempel nyde et stykke smørrebrød med vildlaks eller en frisk, knasende økologisk salat. Hotellerne sorterer madaffald, som bliver omdannet til biogas, og undgår portionsanretninger for at mindske madspild. De samler regnvand til vanding af planter og serverer kun postevand – ingen miljøbelastende vandflasker. Et værelse koster fra 1.400 kroner per nat.

Gyldenløvsgade 19, Guldsmedenhotels.com.

The Scarlet © The Scarlet
6 / 8

The Scarlet, England

Nyd din afternoon tea på terrassen til lyden af bølger, der bevæger sig i havet for foden af spaet, slå dig ned i en sofa under den dæmpede belysning i biblioteket, eller nyd et glas boblevand i det udendørs boblebad. Hvis du trænger til at slappe af, er spahotellet The Scarlet i det sydvestengelske amt Cornwall det rette sted. Her er frisk havluft, hyggelige indendørskroge og omfattende muligheder for spabehandlinger inspireret af den holistiske ayurveda-medicinpraksis fra Indien. Du kan blive skrubbet godt igennem i en hammam eller bade i et kobberkar med dampende varmt vand. Efter behandlingen og indhyllet i tæpper kan du krybe ind i en puppeagtig hængekøje i The Deep Relaxation Room. The Scarlet forsøger at redefinere luksus med vægt på oplevelser frem for overforbrug. Hotellet skaber blandt andet varme og varmt vand med en biomassekedel og varmer poolen op med solpaneler. Produkterne på badeværelset og i spabehandlingerne er naturlige og lokalt producerede. Et værelse koster fra 2.000 kroner per nat.

Tredragon Road, Scarlethotel.co.uk.

Kolarbyn Ekolodge © Kolarbyn Ekolodge
7 / 8

Kolarbyn Ekolodge, Sverige

Kolarbyn Ekolodge kalder sig selv Sveriges mest primitive hotel. Der er hverken elektricitet, bad eller servering. Til gengæld er der rigtigt mange træer. Og vilde bævere, bjørne, elge og fugle. Du sover i en hyggelig lille skovhytte dækket af mudder, græs og svampe. Indenfor er der to træsenge med fåreskindstæpper og et ildsted. Her kan du fyre op med brænde, du selv har hugget, og lave din egen mad. Du kan fange fisk i floden og hente økologiske madvarer i skuret. Du behøver ikke at være Crocodile Dundee for at overleve dit ophold – du skal bare have lyst til at nyde nogle dage i naturen uden teknologi og moderne hjælpemidler – og uden at belaste miljøet. Bad i søen, sejl i kano, slap af på stranden, gå ture i skoven, eller tag med på guidede bæver-, elge- og ulvesafarier. Fire dage koster 6.950 kroner.

Skärsjön, Skinnskatteberg, Wildsweden.com.

Solar Hotel i Paris © Solar Hotel
8 / 8

Solar Hotel, Paris

Bonjour. Begynd dagen i skønne Paris med lokalt producerede og økologiske croissanter, brød, abrikosmarmelade, juice og Fairtrade-kaffe i den hyggelige gårdhave på det lille budgetvenlige hotel i Paris’ Montparnasse-kvarter. Hotellet er det første økologiske i byen og sparer energi ved hjælp af solceller på facaderne, samler regnvand i store krukker til planterne, sorterer affald og benytter udelukkende økologiske rengøringsmidler. Du kan låne en cykel og for eksempel cykle til Montparnasse Tower Observation Deck, der tilbyder den absolut bedste udsigt over Paris’ tage. Et værelse koster cirka 665 kroner per nat.

22 rue Boulard, Solarhotel.fr.