Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Marie-Hélène-Lair - Clarins

Clarins’ Marie-Hélène Lair: “Naturen inspirerer vores research og innovation”

Er du klimabevidst med din hudpleje? Vi spørger en af verdens førende eksperter inden for skønhed, hvorfor naturlige ingredienser og bæredygtighed trender lige nu. Få svaret her.

Vi vil gerne være så bæredygtige som muligt og tænke i grønne alternativer inden for alt, hvad vi gør - både når det kommer til det mad, vi spiser, det tøj vi køber samt den hudpleje, vi bruger. Men hvordan kan naturlige ingredienser i hudpleje hjælpe os på vej til et grønnere forbrug?

Vi har spurgt en af verdens førende eksperter inden for hudpleje og make up Marie-Hélène Lair, der er direktør for CSR og innovation hos det franske skønhedsbrand Clarins, om, hvad der er op og ned, og hvorfor naturlige ingredienser og bæredygtighed trender lige nu.

Naturlige ingredienser som basis

Det kan være svært at gennemskue, hvad der er bedst for huden, når det kommer til hudpleje. Naturlige ingredienser spiller en større og større rolle inden for hudpleje end hidtil set, da mange har fået øjnene op for de mange gode egenskaber, naturen har.

Clarins har arbejdet med planter og naturlige ingredienser i mange år, og baserer mange af deres nye produkter på naturen. Det forklarer direktør for CSR og innovation i Clarins, Marie-Hélène Lair:

“Naturen inspirerer vores research og innovation samt hjælper os med at finde de plantebaserede, aktive ingredienser, der er grundlaget for hvert et nyt produkt, som vi udvikler. På nuværende tidspunkt tæller vores samling af plantearter, der bruges til udvikling af produkter mere end 200 planter fra 40 lande over hele verden.”

Med mere end 60 års erfaring inden for skønhed og hudpleje har Clarins været med til at sætte standarden for, hvordan man arbejder med naturlige ingredienser i dag. Med en videnskabelig tilgang har det franske beauty-brand analyseret sig frem til, hvordan naturlige ingredienser påvirker huden og dermed sat naturlig skønhed på dagsordenen. Allerede i 1965 introducerede Clarins ansigts- og kropsolie baseret på plante-ekstrakt.

Hos Clarins er det vigtigt at gå videnskabeligt til værks - særligt når man bruger naturen som inspiration til udvikling af produkter.

“Vi arbejder ud fra to nøgleord i vores arbejde med naturlige ingredienser: Bio-inspiration og grøn kemi. Med disse to ord understreger vi, at Clarins arbejder med planter som inspirationskilde til udviklingen af nye produkter, og at naturen udgør de rå elementer i hver en formel, vi udvikler på vores laboratorie, “ uddyber Marie-Hélène Lair og fortsætter:

“I dag er 40 procent af de planter, vi arbejder med, økologiske, og i 2025 har vi en målsætning om, at 80 procent skal være økologiske.”

Hvorfor naturlige ingredienser i din hudpleje?

Din hudpleje består af forskellige komponenter som ingredienser, dufte, konserveringsmidler og for eksempel tilsætningsstoffer, der sikrer strukturen i produktet. Disse komponeter kan stamme fra naturen - det vil sige ingredienser, der er udvundet af for eksempel planter. Hvis de ikke er naturlige, er de syntetiske.

“Vi prioriterer altid naturlige ingredienser, når vi udvikler produkter hos Clarins, og vi gennemgår og tester vores produkter minutiøst, så vi sikrer, at de er skånsomme for huden, samtidig med at de er effektive,” understreger Marie-Hélène Lair.

Så hvilke naturlige ingredienser skal du gå efter? Clarins har udviklet olier til både krop og ansigt, der er baseret på 100 procent rene planteekstrakter. Prøv for eksempel Relax Body Treatment Oil til kroppen, der virker afslappende med naturlige ingredienser som geranium, appelsinblomst, kamille og basilikum.

Til ansigtet kan du prøve ansigtsolien Face Treatment Oil Santal, der egner sig til tør og sensitiv hud. Her finder du naturlige ingredienser fra sandeltræ, kardemomme og lavendel. Har du fedtet hud skal du derimod kigge efter Clarins’ ansigtsolie Face Treatment Oil med lotusekstrakt, der afbalancerer huden og mindsker porerne.

Face-oil-blue-orchid

Clarins’ ansigtsolie Face Treatment Oil med lotusekstrakt genskaber hudens fugtbalance og giver en mat overflade. Den egner sig godt til fedtet og kombineret hud.

Gør dit forbrug grønnere

Hvis du gerne vil gøre noget godt for miljøet, men også gerne vil prioritere din hudpleje, er det en god idé at vælge produkter, der er skabt med naturen i tankerne.

Clarins har længe arbejdet med naturlige ingredienser i deres hudplejeprodukter. Men hvad med miljøet og de konsekvenser det har for klimaet? Marie-Hélène Lair ser en klar trend blandt forbrugerne, der stiller krav til virksomheder og vælger produkter baseret på værdier.

“Vi ser en klar tendens, hvor forbrugeren mere end nogensinde interesserer sig for bæredygtighed og det sociale ansvar en virksomhed har, når man vælger sine hudplejeprodukter. Hos Clarins har vi i flere årtier arbejdet målrettet med at imødekomme de aktuelle, sociale udfordringer,” forklarer hun og fortsætter:

“Vi har en ambitiøs CSR-politik, hvor to vigtige målsætninger er både at passe på mennesker og passe på planeten. Vi vil gerne gøre livet smukkere, mens vi er her, men samtidig også sikre at vi giver en stærkere og smukkere planet videre til næste generation.”

Clarins gør en dyd ud af at arbejde med bæredygtigt landbrug, der beskytter både mennesker og natur for eksempel i Madagascar, Burkina Faso og Indien. Derudover har Clarins en fond, der hjælper mennesker med særlige sygdomme gennem forskning. Sidst men ikke mindst har Clarins iværksat initiativer med fokus på børn i form af programmer, der hjælper med at få bedre mad i skolerne.

I dag er det vigtigt for den moderne forbruger at vide, hvad et brand står for i forhold til bæredygtighed, og at det er transparent, hvordan produkterne er blevet til. Netop dét er vigtigt for Clarins og Marie-Hélène Lair.

“Det kan være tricky at tale om bæredygtighed, fordi emnet er så komplekst. Et vigtigt punkt for os er, at bæredygtighed ikke er noget nyt for Clarins. Vi har arbejdet med det siden begyndelsen og det er stadig en drivkraft for os at give tilbage til planeten,” slutter hun.

2021_CLEANSERS_Social_Networks_7

Når Clarins høster ingredienser til hudpleje- og make up-produkter, sker det i Clarins’ eget område i Alperne.

Fransk beauty med naturen i fokus

Er du på udkig efter hudplejeprodukter med naturlige ingredienser, skal du kigge mod Clarins. Det franske beauty-brand arbejder med naturen og planter som inspiration til udvikling af hudplejeprodukter.

Clarins har sågar deres eget område i Alperne kaldet “Le Domaine Clarins”, hvor mange af de naturlige ingredienser dyrkes og udvikles. Her er der ingen forurening i hverken luften eller jorden, hvilket betyder, at man kan høste de reneste økologiske ingredienser.

I over 65 år har Clarins været frontløbere inden for plantebaseret hudpleje. Derfor vægter de økologiske ingredienser, bæredygtig høst og fairtrade-programmer højt i deres arbejde med at udvikle nye produkter - både når det kommer til ingredienser og emballage. Læs mere her.

2021_CLEANSERS_Social_Networks_1

Clarins dyrker og høster naturlige og økologiske ingredienser, som bruges i både hudpleje- og make up-produkter i deres eget område i Alperne kaldet "Le Domaine Clarins".