Clarins’ Marie-Hélène Lair: “Naturen inspirerer vores research og innovation”

Er du klimabevidst med din hudpleje? Vi spørger en af verdens førende eksperter inden for skønhed, hvorfor naturlige ingredienser og bæredygtighed trender lige nu. Få svaret her.

Hvorfor naturlige ingredienser i din hudpleje?

Din hudpleje består af forskellige komponenter som ingredienser, dufte, konserveringsmidler og for eksempel tilsætningsstoffer, der sikrer strukturen i produktet. Disse komponeter kan stamme fra naturen - det vil sige ingredienser, der er udvundet af for eksempel planter. Hvis de ikke er naturlige, er de syntetiske.

“Vi prioriterer altid naturlige ingredienser, når vi udvikler produkter hos Clarins, og vi gennemgår og tester vores produkter minutiøst, så vi sikrer, at de er skånsomme for huden, samtidig med at de er effektive,” understreger Marie-Hélène Lair.

Så hvilke naturlige ingredienser skal du gå efter? Clarins har udviklet olier til både krop og ansigt, der er baseret på 100 procent rene planteekstrakter. Prøv for eksempel Relax Body Treatment Oil til kroppen, der virker afslappende med naturlige ingredienser som geranium, appelsinblomst, kamille og basilikum.

Til ansigtet kan du prøve ansigtsolien Face Treatment Oil Santal, der egner sig til tør og sensitiv hud. Her finder du naturlige ingredienser fra sandeltræ, kardemomme og lavendel. Har du fedtet hud skal du derimod kigge efter Clarins’ ansigtsolie Face Treatment Oil med lotusekstrakt, der afbalancerer huden og mindsker porerne.

Clarins’ ansigtsolie Face Treatment Oil med lotusekstrakt genskaber hudens fugtbalance og giver en mat overflade. Den egner sig godt til fedtet og kombineret hud.

Gør dit forbrug grønnere

Hvis du gerne vil gøre noget godt for miljøet, men også gerne vil prioritere din hudpleje, er det en god idé at vælge produkter, der er skabt med naturen i tankerne.

Clarins har længe arbejdet med naturlige ingredienser i deres hudplejeprodukter. Men hvad med miljøet og de konsekvenser det har for klimaet? Marie-Hélène Lair ser en klar trend blandt forbrugerne, der stiller krav til virksomheder og vælger produkter baseret på værdier.

“Vi ser en klar tendens, hvor forbrugeren mere end nogensinde interesserer sig for bæredygtighed og det sociale ansvar en virksomhed har, når man vælger sine hudplejeprodukter. Hos Clarins har vi i flere årtier arbejdet målrettet med at imødekomme de aktuelle, sociale udfordringer,” forklarer hun og fortsætter:

“Vi har en ambitiøs CSR-politik, hvor to vigtige målsætninger er både at passe på mennesker og passe på planeten. Vi vil gerne gøre livet smukkere, mens vi er her, men samtidig også sikre at vi giver en stærkere og smukkere planet videre til næste generation.”

Clarins gør en dyd ud af at arbejde med bæredygtigt landbrug, der beskytter både mennesker og natur for eksempel i Madagascar, Burkina Faso og Indien. Derudover har Clarins en fond, der hjælper mennesker med særlige sygdomme gennem forskning. Sidst men ikke mindst har Clarins iværksat initiativer med fokus på børn i form af programmer, der hjælper med at få bedre mad i skolerne.

I dag er det vigtigt for den moderne forbruger at vide, hvad et brand står for i forhold til bæredygtighed, og at det er transparent, hvordan produkterne er blevet til. Netop dét er vigtigt for Clarins og Marie-Hélène Lair.

“Det kan være tricky at tale om bæredygtighed, fordi emnet er så komplekst. Et vigtigt punkt for os er, at bæredygtighed ikke er noget nyt for Clarins. Vi har arbejdet med det siden begyndelsen og det er stadig en drivkraft for os at give tilbage til planeten,” slutter hun.

Når Clarins høster ingredienser til hudpleje- og make up-produkter, sker det i Clarins’ eget område i Alperne.

Fransk beauty med naturen i fokus

Er du på udkig efter hudplejeprodukter med naturlige ingredienser, skal du kigge mod Clarins. Det franske beauty-brand arbejder med naturen og planter som inspiration til udvikling af hudplejeprodukter.

Clarins har sågar deres eget område i Alperne kaldet “Le Domaine Clarins”, hvor mange af de naturlige ingredienser dyrkes og udvikles. Her er der ingen forurening i hverken luften eller jorden, hvilket betyder, at man kan høste de reneste økologiske ingredienser.

I over 65 år har Clarins været frontløbere inden for plantebaseret hudpleje. Derfor vægter de økologiske ingredienser, bæredygtig høst og fairtrade-programmer højt i deres arbejde med at udvikle nye produkter - både når det kommer til ingredienser og emballage. Læs mere her.

Clarins dyrker og høster naturlige og økologiske ingredienser, som bruges i både hudpleje- og make up-produkter i deres eget område i Alperne kaldet "Le Domaine Clarins".