Prada taske vintage.
© Christabelle Beaudry

Denne Prada-taske er meget billigere end normalt

Vil du også have del i det ombejlede italienske mærke, bør du gå efter dette cool og budgetvenlige design

Det nuværende modebillede kan på mange måde beskrives som værende præget af flere sideløbende trends frem for én dominerende. Det skyldes blandt andet sociale medier som Instagram, hvor alle kan være deres eget medie, og dermed være med til at forme en branche, som førhen var dikteret af modehuse og modemagasiner. Således er moden blevet mere demokratisk, hvilket den seneste tasketrend også er et eksempel på. En genfunden vintage Prada-taske fra start 00’erne er blevet så populær, at moderhuset har valgt at genudgive den. Udover at være pæn, er modellen Prada Nylon mini bag også tre gange billigere end en normal Prada-lædertaske – og kan endda fås endnu billigere, hvis du finder den vintage.

Vi tænker naturligvis på Pradas lille, men overraskende rummelige nylontaske fra år 2000, som igen er blevet fundet frem fra alverdens gemmer og købt vintage. Taskens popularitet er det seneste år vokset stødt, især efter denne vinters internationale modeuger, hvor flere modeugegæster som model Kaia Gerber sås med Pradas nye Re-edition 2000 nylon mini bag, der er næsten identisk med det originale design.

Tasken med den lille hank kommer i et væld af farver, og det tynde nylonstof gør desuden, at prisen er meget lavere end en traditionel Prada-taske i kostbart læder. Den nye udgave koster 4.100 kroner, hvilket sammenlignet med prisen på flere af Pradas lædertasker i samme størrelse til næsten 13.000 kroner er en del mere prisvenligt.

prada taske.

Den nye Re-edition nylon taske (til højre) koster tre gange så lidt sammenlignet med Pradas lædertasker i næsten samme størrelse.

Re-edition nylon 4.100 kr.// Ensemble textured leather bag, Prada hos Net-a-porter.com ca. 13.825 kr.

4.000 kroner er dog stadig mange penge for en nylontaske, så vil du finde den flotte model endnu billigere – og på en mere bæredygtig måde, så tænk vintage. Genbrugt kan tasken fås fra et sted mellem 1.500 og 3.000 kroner på onlinevintageshoppen Vestiaire.com.

Du skal dog være hurtig, da den populære taske går som varmt brød. Du kan også lede i din lokale genbrugsbutik eller prøve nogle af de velassorterede danske vintageshops. Hold øje via Instagram, hvor blandt andre @Collect23 og @iblamelulu ofte deler nye fund.

God Prada-jagt.