Sådan sorterer du din skønheds-emballage

Tænker du på miljøet, når du er færdig med at bruge dine hudpleje- og make up-produkter? Nej? Vi er her for at hjælpe dig. Læs med her og få tips til, hvordan du skal sortere dine brugte beauty-faves, så du kan smide dem ud med grøn samvittighed.

Det kan være en jungle med affaldssortering. Måske har du allerede styr på sorteringen af dit køkkenaffald, men hvad med dine tomme hudpleje- og make up-produkter? Vi har samlet en guide til, hvordan du sorterer og skiller dine brugte produkter ad, så du skåner miljøet mest muligt, og ikke mindst hvordan du gør din hudpleje- og make up-rutine mere bæredygtig.

Skil dine produkter ad

Når du er færdig med at bruge dit yndlingsprodukt, og det er tid til at smide det ud, er det vigtigt at tænke over, om det består af flere forskellige materialer, så der for eksempel ikke kommer plastik sammen med glas ned i den samme affaldsspand.

Måske har du en dagcreme med en beholder af glas, men med en pumpe af plastik. Her er det vigtigt at skille produktet ad, så du får plastik-delene væk. Tjek også om der er dele af metal i pumpen, som i så fald skal sorteres sammen med metal.

Indpakningen skal også sorteres

Vi kender allesammen følelsen af spænding, når man åbner en helt ny creme, serum eller foundation. Men husker du at sortere emballagen korrekt? Tjek emballagen grundigt og tag stilling til, om den skal sorteres med for eksempel pap eller papir, eller om den har en særlig overfladebehandling, der gør, at den skal sorteres med restaffald.

Gør din hudpleje- og make up-rutine mere grøn

Når du har prioriteret produkter, der er bæredygtige, eller som på den ene eller anden måde gør noget godt for klimaet, kan du lige så godt tænke hele din hudpleje- og make up-rutine igennem, og gøre den mere miljøvenlig.

Tjek for eksempel indholdet af dine hudplejeprodukter. Er der naturlige ingredienser eller er det ren kemi?

Du kan derudover skifte dine engangsvatrondeller og -vatpinde ud med genanvendelige, så du mindsker spild og gør noget godt for miljøet, samtidig med at du plejer din hud.

Husk at bruge dine produkter i bund. Det er godt for miljøet, så du undgår unødigt spild - og så er det selvfølgelig også godt for din pengepung.

Fransk beauty med naturen i fokus

Clarins arbejder med naturen og planter som inspiration til udvikling af hudplejeprodukter. I over 65 år har det franske beauty-brand været frontløbere inden for plantebaseret hudpleje. Derfor vægter de økologiske ingredienser, bæredygtig høst og fairtrade-programmer højt i deres arbejde med at udvikle nye produkter - både når det kommer til ingredienser og emballage.

Clarins har udviklet Double Serum og Double Serum Eye, der baserer sig på naturlige ingredienser og er skabt med naturen i tankerne. Her får du en serum til ansigtet og huden omkring øjnene, der giver næring til huden gennem naturlige ingredienser som gurkemeje, havresukker og kiwi. Læs mere om Clarins’ grønne initiativer her.