Sådan virker naturlige ingredienser på din hud

Hvordan får du mindre kemi og mere natur ind i dine hudplejerutiner? Vi har kigget nærmere på de mest hypede, naturlige ingredienser og guider til, hvad du skal se efter, når du vælger dine beauty-favoritter.

4 naturlige ingredienser du skal gå efter

1. Gurkemeje

Du tænker måske, at gurkemeje er noget der hører til på krydderihylden. Men faktisk er det en power-ingrediens, når det kommer til hudpleje. Gurkemeje går nemlig ind og styrker cellernes evne til at optage de gavnlige stoffer, der er i dine hudplejeprodukter. Så kig gerne efter denne naturlige ingrediens, når dine beauty-favoritter skal have en grøn opdatering.

2. Leaf Of Life

En anden velkendt plante er Leaf of Life - også kaldet Kalanchoe eller på dansk “Brændende kærlighed”. Det lyder romantisk, men faktisk er den super effektiv til at tilføre intensiv fugt til huden i ansigtet.

3. Havresukker

Udover gurkemeje og Leaf of Life, er havresukker en naturlig ingrediens, der er med til at stramme op og hjælper med at udglatte huden. Gå gerne efter den økologiske udgave.

4. Kiwi

Sidst men ikke mindst skal du kigge efter kiwien, som vi kender for dens super-egenskaber i form af et højt niveau af C-vitamin. Men vidste du, at den syrlige frugt også er god til at give næring til huden i dybden?

"Le Domaine Clarins" er Clarins’ eget område i Alperne, hvor mange af de naturlige og økologiske ingredienser høstes til både hudpleje- og make up-produkter. Foto: Olivier Löser

Fransk beauty med naturen i fokus

Er du på udkig efter hudplejeprodukter med naturlige ingredienser, skal du kigge mod Clarins. Det franske beauty-brand arbejder med naturen og planter som inspiration til udvikling af hudplejeprodukter.

Clarins har sågar deres eget område i Alperne kaldet “Le Domaine Clarins”, hvor mange af de naturlige ingredienser dyrkes og udvikles. Her er der ingen forurening i hverken luften eller jorden, hvilket betyder, at man kan høste de reneste økologiske ingredienser.

I over 65 år har Clarins været frontløbere inden for plantebaseret hudpleje. Derfor vægter de økologiske ingredienser, bæredygtig høst og fairtrade-programmer højt i deres arbejde med at udvikle nye produkter - både når det kommer til ingredienser og emballage. Læs mere her.

Foto: Olivier Löser