© Sex and the City

10 facts om Sex and the City, der vil blæse dig bagover

Hvis du mener, at du ved alt om Sex and the City, så kan du godt tro om. Vi har samlet ti facts om serien, som vil forundre selv den største SATC-fan

6. juni 2018 af Nina Abildgaard

I dag fylder Sex and the City 20 år. Ja, du læste rigtigt – 20 år! 

Vi benytter anledningen til at bringe ti overraskende facts om serien, og vi vil vove at påstå, at der er ny viden for selv den mest farvede SATC-fan. 

Psst ... hvis du vil teste din Sex and the City-viden, kan du tage vores store SATC-test.

1. Carrie var altid påklædt

Flere af seriens hovedroller optrådte halvnøgne, men det var imidlertid ikke tilfældet for Carrie Bradshaw. Det stod nemlig i Sarah Jessica Parkers kontrakt, at hun ikke skulle medvirke i nøgenscener.

2. Carries lyserøde skørt kostede kun 35 kroner

Seriens kostumedesigner Patricia Field faldt helt tilfældigt over introsekvensens ikoniske ballertskørt i et showroom. Nu hænger røverkøbet indrammet på kontoret hos Sex and the Citys instruktør Michael Patrick Kings. 

© Sex and the City

3. Miranda og klipsøreringe

Skuespilleren Cynthia Nixon, der spiller Miranda, har ikke huller i ørene, så hun bar klipsøreringe gennem hele serien. 

4. Intet outfit går igen

... med undtagelse af pelsjakken, som Carrie har på i det sidste afsnit. Hun bar nemlig selvsamme jakke i seriens allerførste afsnit – det kalder vi gennemtænkt! 

© Sex and the City

5. Sarah Jessica Parker og Kim Cattrall var lavet til at elske høje hæle

Sarah Jessica Parker brugte op til 18 timer dagligt i højhælede sko. Det samme gjorde sig næsten gældende for Kim Cattrall, som endda beholdt hælene på, når der ikke blev filmet – det fik hende til at føle sig mere som Samantha.  

© Sex and the City

6. Natasha bar kun hvidt

Bigs kone og siden ekskone, Natasha, bar kun hvide outfits. Ifølge kostumedesigner Patricia Fields skulle dette understrege Natashas lidt kedelige personlighed.  

7. Vivienne Westwood skrev selv noten til Carrie

I den første Sex and the City-film ligger der en håndskrevet note sammen med Carries brudekjole, som var håndskrevet af designeren bag, Vivienne Westwood. 

8. Victoria Beckham var med i serien, sådan da

Victoria Beckham blev oprindelig tilbudt en mindre rolle i SATC, men hun blev nødt til at afslå, da hun skulle på turné med Spice Girls. 

Men i den scene, hvor Samantha møder Phoebe (Geri Halliwell) foran Soho House, sad både Victoria og David Beckham faktisk indenfor, så hun har næsten været med i serien. 

© Sex and the City

9. Charlotte blev friet til foran en falsk Tiffany & Co

Af sikkerhedsmæssige årsager bad Tiffany & Co. produktionsselskabet HBO, der står bag Sex and the City, om at kreere deres egen butiksfront. 

10. Du kan stadig købe Carries navnehalskæde 

Kostumedesigner Patricia Field sælger stadig den ikoniske halskæde på sin hjemmeside som en del af den faste signaturkollektion. 

Måske er du interesseret i ...

Gør som 24.000 andre

Seneste