Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Euphoria © HBO

15 film og serier, vi glæder os til at se i 2021

Et gensyn med Gossip Girl, en Friends-reunion og fortællingen om Karen Blixen er bare nogle af de film og serier, vi glæder os til at se i 2021. Skal du se med?

2021 er lige rundt om hjørnet, og en af de ting, vi særligt ser frem til i det nye år, er den lange række af interessante film og serier, som biograferne og streamingtjenesterne byder på.

Vi har fundet 15 af de serier, vi skal binge-watche på Netflix og HBO, samt de film, vi glæder os til at tilbringe en aften i biografmørket med.

Smagen af sult © Zentropa
1 / 15

Smagen af Sult

Game of Thrones-stjernen Nikolaj Coster-Waldau vender i 2021 tilbage på de danske biograflærreder med filmen Smagen af Sult. I dette kærlighedsdrama følger vi ægteparret Maggie (Kathrine Greis-Rosenthal) og Carsten (Nikolaj Coster-Waldau), som åbner en gourmetrestaurant i jagten på en Michelinstjerne. Tårnhøje karriereambitioner og familieidyl går dog ikke altid hånd i hånd, og gourmetmaden begynder langsomt at tage fokus fra dét, der virkelig tæller. Instruktøren bag, Christoffer Boe, har også instrueret blandt andet Journal 64 og Viaplay-serien Forhøret, og der er derfor lagt op til et godt drama med intriger og de helt store følelser.

Har premiere i de danske biografer 25. februar

gossipgirl © CW
2 / 15

Gossip Girl

Mange af os har nok siddet klistret til skærmen og fulgt med i Blairs, Serenas og alle de andre karakters liv på Upper East Side, da Gossip Girl løb over skærmen i årene 2007-2012. Næste år vender dramaet tilbage – denne gang med en ny generation af teenagere, og flere billeder fra optagelserne er allerede begyndt at florere på de sociale medier. Kostumedesigneren bag den originale Gossip Girl-serie vender også tilbage, og vi glæder os til endnu flere outfits bestående af skoleuniformer og den nyeste it-taske.

Har premiere på HBO Max i 2021

Dokumentar om Billie Holiday
3 / 15

Billie

Billie er dokumentarfilmen om en af 1900-tallets mest anerkendte jazzsangerinder, Billie Holiday. I løbet af hendes korte liv, der endte, da hun var blot 44 år gammel, nåede Billie Holiday at opbygge en karriere som en af de største jazzsangerinder nogensinde. I den nye dokumentar kan du komme helt tæt på sangerinden gennem originale interviews med og optagelser af blandt andre Billie Holiday selv, sangeren Tony Bennet og pianisten Count Basie. Filmen er bygget på arkiver fra journalisten Linda Kuehl, der var en af Holidays største fans og i starten af 1970'erne begyndte at skrive en biografi om sangerindens liv – en bog, der dog aldrig blev færdiggjort, da Kuehl begik selvmord i 1978.

Har premiere i de danske biografer 14. januar

Minari © A24
4 / 15

Minari

Minari er fortællingen om en koreansk-amerikansk familie, som i 1980'erne flytter til en lille gård i Arkansas i jagten på den amerikanske drøm. Her forsøger de både at opstarte et landbrug og assimilere sig i det omgivende samfund, og den lille familie bliver sat under pres i spændingsfeltet mellem farens ambitioner for gården og morens bekymringer om, hvad de vil betyde for familien. Minari er den femte film fra instruktør Lee Isac Chungs hånd og bygger delvist på minderne fra hans egen barndom i en immigrantfamilie. Filmen vandt både en publikumspris og en Grand Jury-pris ved Sundance Film Festival i 2020, og den blev særligt rost for – som en af de første – at sætte fokus på oplevelsen af at være asiatisk immigrant i USA.

Har premiere i de danske biografer 15. april

Friends © NBC
5 / 15

Friends-reunion

Efter flere års rygter er det endelig blevet bekræftet, at Friends vender tilbage i en længe ventet genforenings-episode på HBO Max. Efter flere måneders forsinkelser er episoden nu sat til at udkomme i marts 2021. HBO Max understreger dog, at det ikke kommer til at være et ekstra afsnit af Friends, da de seks venner ikke vil spille deres originale karakterer, men sig selv. Vi glæder os til et gensyn med Ross, Rachel, Phoebe, Chandler, Joey og Monica i en episode, som meget vel kunne få titlen The One Where They Get Back Together.

Udkommer i marts 2021 på HBO Max

"The Revenant" - UK Premiere - Red Carpet Arrivals © Netflix
6 / 15

Don't Look Up

Netflix byder igen på en række af original-film, og en af dem er katastrofekomedien Don’t Look Up, der omhandler to astronomer (Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence), der forsøger at advare befolkningen om, at en meteor er på vej mod jorden. De bliver dog ikke taget seriøst og må derfor tage på en medietour for at få deres budskab ud. Ud over DiCaprio og Lawrence har den stjernespækkede film også blandt andre Meryl Streep, Matthew Perry, Ariana Grande og Timothée Chalamet på rollelisten.

Har premiere på Netflix i slutningen af 2021

Marco-effekten © Nordisk Film
7 / 15

Marco Effekten

Femte film i serien om afdeling Q har denne gang Ulrich Thomsen og Yaki Youssef i hovedrollerne i stedet for Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares, der spillede Carl Mørck og Assad i de første fire film. Filmen har desuden Sofie Torp i rollen som Rose, og derudover byder filmen også på Anders Matthesen i en anderledes rolle som skurk. Filmens trailer er allerede offentliggjort, og her afsløres det, at Marco Effekten byder på både menneskejagt, korruption og masser af spænding.

Har premiere i de danske biografer 4. februar

James Bond no time to die © Eon Productions
8 / 15

No Time To Die

Premieren på den nyeste James Bond-film er blevet udsat ad flere omgange på grund af Covid-19. Nu ser det dog ud som om, at filmen har fået sin endelige premieredato i april 2021. Daniel Craig spiller Agent 007 for femte og sidste gang, hvor Bond er stoppet som aktiv agent og nyder det afslappende liv på Jamaica. Den stille tilværelse bliver dog afbrudt af en mystisk skurk og farlig ny teknologi. Med et budget på $250 millioner er No Time To Die en af de dyreste film, der nogensinde er blevet produceret. Forventningerne er derfor tårnhøje til Bond-filmen nummer 25.

Har premiere i de danske biografer 1. april

Blonde-cover-copy © HarperCollins / Jessica Shatan
9 / 15

Blonde

Netflix-filmen Blonde er filmatiseringen af romanen af samme navn fra 1999, der er en fiktiv fortælling om Marilyn Monroes liv som filmstjerne og model i 50'erne og 60'erne. Hun var kendt som den sexede blondine, men hendes privatliv var præget af op- og nedture, og i 1962 døde hun formentlig af en overdosis, blot 36 år gammel. Filmen har været undervejs siden 2010, men nu er den endelig sat til at udkomme i 2021. Rollen som Norma Jeane, som Monroes borgerlige navn lød, portrætteres af den spansk-cubanske skuespillerinde Ana de Armas, som du måske kender fra filmene Knives Out og Blade Runner 2049.

Udkommer på Netflix i 2021

Euphoria © HBO
10 / 15

Euphoria sæson 2

Det er tid til at finde glimmerøjenskyggen frem igen, for Euphoria vender endelig tilbage i 2021, hvor vi atter kan følge Rue, Jules og de andre gymnasielever på East Highland Highschool, der forsøger at navigere i en verden præget af stoffer, sex, venskaber og kærlighed. Mens vi venter på sæson 2, kan vi glæde os over to nye specialafsnit, hvoraf det første allerede er tilgængeligt nu på HBO.

Udkommer på HBO i slutningen af 2021

Birthe Neumann i Pagten © SF Studios Production og MOTOR
11 / 15

Pagten

Birthe Neumann spiller den verdenskendte danske forfatter Karen Blixen i det psykologiske drama Pagten. Filmen omhandler Karen Blixens møde med den unge digter Thorkild Bjørnvig i 1948. Som deres bekendtskab udviklede sig, indgik de en pagt, som først måtte nå ud til omverdenen, når én af dem var gået bort. I 1974, 12 år efter Karen Blixens død, udgav Thorkild Bjørnvig erindringsbogen Pagten, der skildrede de to forfatteres turbulente forhold. Det er denne bog, der danner udgangspunktet for den kommende film, som er instrueret af den prisvindende instruktør Bille August.

Har premiere i de danske biografer 15. april

West Side Story af Steven Spielberg © 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation
12 / 15

West Side Story

De fleste har nok set eller kender til hitmusicalen West Side Story fra 1957, der stadig spilles på Broadway den dag i dag. Nu kommer filmatiseringen af musicalen fra stjerneinstruktøren Steven Spielberg, og vi glæder os til et gensyn med den tragiske kærlighedshistorie om Tony og Maria, der bliver forelsket i 1950'ernes New York på trods af, at deres familier stammer fra to rivaliserende bander: Jets og Sharks. I hovedrollerner er Ansel Elgort, som du kender fra The Fault in Our Stars og Baby Driver, samt den nye stjerne på Hollywood-scenen, Rachel Zegler.

Har premiere i de danske biografer i slutningen af 2021

Miss Osaka © Haslund Dencik Entertainment
13 / 15

Miss Osaka

Det danske drama Miss Osaka handler om den unge kvinde Ines, der får chancen for at skabe sig en ny identitet. På en tur til Norge møder hun nemlig japanske Maria, og pludselig befinder Ines sig i storbyen Osaka i Japan. Her får hun en begyndelse under et nyt navn i et nyt og mystisk miljø. Den Bodil-vindende skuespiller Victoria Carmen Sonne spiller Ines, og derudover medvirker blandt andre Mikkel Boe Følsgaard og japanske Nagisa Morimoto.

Har premiere i de danske biografer 22. april

Pieces of a Woman © Benjamin Loeb / Netflix
14 / 15

Pieces of a Woman

I den følelsesladede film Pieces of a Woman går en hjemmefødsel galt, og ægteparret Martha (Vanessa Kirby) og Sean (Shia LaBoeuf) mister deres datter. De står midt i den ubærlige sorg, mens de skal forberede sig på en retssag mod jordemoderen, der tilsyneladende var skyld i barnets død. Filmen vakte stor opmærksomhed under filmfestivallen i Venedig og spås allerede nu gode chancer ved den kommende Oscar-uddeling.

Udkommer på Netflix 7. januar

HBO-serien The Handmaid's Tale © The Handmaid's Tale / HBO Nordic
15 / 15

The Handmaid's Tale sæson 4

The Handmaid's Tale tog HBO-seerne med storm, da den første sæson havde premiere i 2017. Snart vender den anmelderroste serie tilbage på streamingtjenesten med en fjerde sæson, som byder på et gensyn med June (Elisabeth Moss) og den dystopiske republik Gilead. Premieredatoen er endnu ikke offentliggjort, men ifølge hovedrolleindehaveren kan vi se frem til, at serien vil tage en uventet og helt ny retning.

Udkommer på HBO i 2021