5 Netflix-film til valentinsdag – og 3 til dig, der ikke er fan af romantik

I dag er det valentinsdag og vi har opskriften på den perfekte date: Sofa, bland-selv-slik og Netflix

Romantiske film, du skal se. © The Notebook
1 / 9

Hvad end valentinsdag skal fejres med veninderne, din kæreste eller i dit eget selskab, har vi samlet fem romantiske Netflix-film, der varmer om hjertet. Du skal blot sørge for at smække benene op, slukke lyset og fylde snack-skålen.

Psst ... listen inkluderer også tre alternativer til dig, der ikke er fan af romantik.

God fornøjelse!

Dear John © Dear John
2 / 9

Romantisk: Dear John

Channing Tatum og Amanda Seyfried spiller de elskende, John og Savannah, der er adskilt af krig og holder kærligheden i live gennem breve. John er soldat i den amerikanske hærs specialstyrker og Savannah er universitetsstuderende. John lover, at han ikke vil forlænge sin kontrakt med militæret, men det tragiske terrorangreb 11. september 2001 kommer i vejen for deres planer om fremtiden.

P.S I Love You © P.S I Love You
3 / 9

Romantisk: P.S I Love You

Hvis du sætter P.S I Love You på, skal du have lommetørklædet parat. Holly og Gerry, spillet af Hilary Swank og Gerard Butler, er unge, nygifte og lykkelige, indtil Gerry pludselig dør efter kort tids sygdom. Holly står alene tilbage og kan ikke komme videre med sit liv – og den eneste, der vil kunne hjælpe hende, er nu væk. På sin 30-års fødselsdag får hun en besked fra Gerry i form af en kage og en båndoptagelse. Det viser sig, at Gerry har skrevet 10 breve til Holly, som hun modtager henover det kommende år. I brevene udfordrer Gerry Holly og hjælper hende videre i livet.

Ghost © Ghost
4 / 9

Romantisk: Ghost

I Ghost lever Sam og Molly, spillet af Patrick Swayze og Demi Morre, et lykkeligt liv sammen, indtil de en dag udsættes for et røveri i en mørk gyde. Sam overlever ikke røveriet, men han vælger ikke at gå ind i lyset og forbliver på jorden som et spøgelse. Kærligheden til Molly lever videre og Sam indser hurtigt, at hans død ikke var et tilfælde og at Molly også er i fare.

The Notebook © The Notebook
5 / 9

Romantisk: The Notebook

Kærlighedsfilmen over dem alle: The Notebook. Ryan Gosling spiller den fattige minearbejder Noah, der forelsker sig i den rige pige Allie, spillet af Rachel McAdams. Hendes forældre er imod deres forhold, og da Noah udsendes under 2. Verdenskrig virker det som slutningen på deres forhold. Da Noah vender tilbage er Allie forlovet med en anden, men hendes følelser for Noah er langt fra væk. The Notebook er en ægte kærlighedshistorie om krig, klasseforskelle og kærlighed, der, som alle gode kærlighedshistorier, fortælles gennem en ældre kvindes dagbog.

Hitch © Hitch
6 / 9

Romantisk: Hitch

Nu kan du godt lægge lommetørklædet væk, for nu kommer lattermusklerne på arbejde. Hitch er en romantisk komedie om datingeksperten Alex, spillet af Will Smith, der lever af at guide håbefulde singler i jagten på kærligheden. Det er en god forretning for Alex, indtil han selv falder pladask for kvinden Sara, spillet af Eva Mendes, der ikke falder for hans platte metoder.

Fantastic Beasts and Where to Find Them © Fantastic Beasts and Where to Find Them
7 / 9

Alternativ nr. 1: Fantastic Beasts and Where to Find Them

Hvis du ikke er i det romantiske hjørne, men derimod elsker Harry Potters univers, er Fantastic Beasts and Where to Find Them lige noget for dig. Scenen er sat i New York i 1926. Troldmanden Newt Scamander, spillet af Eddie Redmayne, ankommer til byen efter en verdensomspændende rejse, hvor han har fundet og dokumenteret magiske væsner. Han opbevarer væsnerne i sin magiske kuffert, og forsøger at holde dem skjult for de såkaldte No-Majs (ikke-magikere/mennesker), der er ude på at udrydde al magi. Men da et af væsenerne slipper ud af den magiske kuffert, begynder en storslået jagt og et eventyr ud over det sædvanlige.

The Shawshank Redemption © The Shawshank Redemption
8 / 9

Alternativ nr. 2: The Shawshank Redemption

Andy Dufresne, spillet af Tim Robins, bliver idømt dobbelt livstid for mordene på sin kone og hendes elsker. Han sendes til et af USA’s hårdeste fængsler, Shawshank, hvor han bliver venner en anden livstidsindsat, Red, spillet af Morgan Freeman. Andy lærer hurtigt om fængslets hieraki, hvor kun de stærkeste og mest snu overlever. Han arbejder sig op i det uofficielle rangsystem ved at hjælpe en fængselsvagt med hvidvaskning af penge, og planlægger samtidig sin flugt fra fængslet.

Jagten © Jagten
9 / 9

Alternativ nr. 3: Jagten

Hvis du ikke er til det romantiske, men elsker dansk socialrealisme, når det er allerbedst, er Jagten det oplagte valg.

40-årige Lukas, spillet af Mads Mikkelsen, har netop fået styr på sit liv igen efter sin skilsmisse. Han har fået tætte venner, et nyt kvindeligt bekendskab og et nyt job i den lokale børnehave. Men da han bliver beskyldt for pædofili tager hans liv endnu en gang en drejning og udvikler sig til et rent mareridt.

Mere om Film og serier? Få Costumes nyhedsbrev