© DR SØREN KAHR

6 nye serier, du skal se i sommerferien

Ferietid står i afslapningens tegn, og hvad er bedre end en god serie til de de regnfyldte dage, eller når du trænger til en pause fra solen? Vi har fundet 6 skønne serier, som du kan give dig i kast med henover sommeren.

Dating for letøvede

Seks unge holder sabbatår og udforsker datinglivet med alt, hvad det indebærer af store krav til den udkårne og uskrevne regler.

I Dating for letøvede følger vi optakten til, at Lærke og Oliver skal på date, og hvordan det spæde forhold udvikler sig – og ikke mindst, hvordan deres venner giver (mere eller mindre) gode dating-råd.

Serien er en yderst ærlig skildring af de usikkerheder, misforståelser og nye følelser, man oplever som ung i et nyt forhold – og du vil helt sikkert kunne genkende dig selv i enten rollen som rådgivende ven eller den, der skal på date.

Se 'Dating for letøvede' på Dr.dk.

SWEET TOOTH på Netflix
© Netflix

Sweet Tooth

Netflix' nye fantasy-serie Sweet Tooth suger dig ind i et syret fremtidsunivers, hvor mutantbørn som Lille Gus, en dreng med hjortegevir, forsøger at overleve i en post-apokalyptisk verden, efter at en verdensomspændende pandemi har udslettet størstedelen af jordens befolkning og medført fødsler af mystiske hybrid-babyer, der er halvt mennesker, halvt dyr.

Den nervepirrende fortælling er baseret på den canadiske forfatter Jeff Lemires grafiske roman af samme navn – og allerede nu kan du godt forberede dig på nogle vilde cliffhangers.

Se 'Sweet Tooth' på Netflix.

© HBO NORDIC

Mare of Easttown

HBO’s krimiserie Mare of Easttown, der udkom i april i år, spiller på alle de rigtige film noir-tangenter. Vi bliver her taget med til den lille by Easttown i Pennsylvania, hvor Kate Winslet spiller den udkørte og kølige efterforsker Mare, der kæmper med efterdønningerne af hendes søns selvmord og en familie, der er langt fra velfungerende.

Samtidig er Mare i gang med at opklare mordet på en ung pige, der på mystisk vis er forsvundet fra den lille landsby, hvor alle kender alle. Pludselig meldes endnu en pige savnet og findes død i en skov, hvilket gør den tidligere sag endnu mere relevant. Gennem hele serien er spændingen i top, og jo mere vi lærer Easttown at kende, jo bedre et indblik får vi i den barske verden og det lokale, indspiste miljø.

'Mare of Easttown' kan ses på HBO Nordic.

Atypical på Netflix
© Netflix

Atypical

I 2017 udkom den første sæson af Atypical, hvor vi følger teenageren Sam og hans liv med autisme. Serien blev siden en seer-darling og toppede Netflix' hitlister, og nu er streamingtjenesten klar med intet mindre end fjerde sæson af den charmerende serie.

I den nye sæson står både Sam og hans søster Chasey på tærsklen til voksenlivet med alt, hvad det indebærer – lige fra at skulle flytte hjemmefra og starte deres eget liv et nyt sted – men også de svære tanker og følelser, der fylder i slutningen af teenageårene.

Se fjerde sæson af 'Atypical' på Netflix.

Håndplukket til dig

Delete Me

I den barske norske ungdomsserie Delete Me bliver en sexvideo delt mod hovedpersonen Marions vilje. Videoen kommer til at fylde alt i hendes teenageliv, og selv hendes bedste veninde fra synkronsvømmeholdet vender hende ryggen. Samtidig går fyren, som Marion er sammen med på videoen, fri for fordømmelse. Men Marion ender med at få hjælp af en anden ung kvinde, der er hacker, og som ønsker at gøre op med hævnporno på nettet.

Delete Me sætter fokus på de mørke sider af at være teenager i en højteknologisk tid og ikke mindst, hvilke konsekvenser det kan have for især unge kvinder.

Se 'Delete Me' på Viaplay.

Workin’ Moms

Åbningsscenen i det allerførste afsnit af Netflix-serien Workin' Moms lægger fint tonen an for, hvad der vil komme: Kvinderne i en mødregruppe sidder i en rundkreds og sammenligner deres bryster, efter at de er begyndt at amme.

"Jeg føler mig som en præmiehund, der ikke fatter, at hun er færdig," siger Frankie efter et kig ned ad sig selv, og så er vi ligesom i gang.

Har du endnu ikke set den hylende morsomme canadiske komedieserie Workin' Moms, kan vi kun anbefale at komme i gang. Vi følger her venindegruppen Kate, Frankie, Jenny og Anne, som kæmper med hver deres problemer efter at være blevet mødre – lige fra at balancere arbejdet med moderskabet til at føle, at man mangler den dér særlige forbindelse med sit barn.

Netflix har netop haft premiere på femte sæson af den populære serie, og denne gang er der både lagt op til karriereproblemer, knuder i parforholdene, uregerlige unger – og meget, meget mere.

Se sæson fem af 'Workin’ Moms' på Netflix.