
7 ord og udtryk, vi har lært af Bagedysten
Hvordan er din sprøjteteknik? Og mestrer du isomalt? Årets sæson af Den Store Bagedyst er godt i gang. Vi ser tilbage på nogle af de bedste ord og udtryk, programmet har lært os gennem de seneste 9 år.
Af1. Glaze
Vil man vinde dommerne Marcus Grigos og Katrine Foged Thomsens hjerter, er en pæn glaze en sikker vej til sejren. Den populære kagebelægning er en slags sukkermasse blandet med gelatine, som giver kagen et stilrent, dekorativt udtryk – og den skal helst være så spejlblank, at deltagerens tilfredse mine kan spottes i den.
2. Croquembouche
Det er næsten blevet en tradition i Den Store Bagedyst, at deltagerne i løbet af en sæson skal give sig i kast med en croquembouche. En fransk dessert, der er lige dele berømt og frygtet, fordi deltagerne skal stable et halv meter højt tårn af vandbakkelser indsmurt i karamelsauce op, hvilket ofte fører til skældsord, forbrændinger og braste drømme om mesterbagerforklædet. Tør du selv give dig i kast med den imponerende dessert, kan du finde en opskrift på den her.