De bedste dokumentarer på streamingtjenester © DRTV, Netflix, TV2 Play

8 dokumentarer til regnvejrsdagene

Vi har fundet otte dokumentarer, der er perfekte til en rolig aften på sofaen.

Trump dokumentar på netflix © Netflix
1 / 8

Trump: Den amerikanske drøm

Venner, forretningspartnere og kritikere afslører i denne fire episoder lange dokumentar historien om Donald Trumps vej fra håbefuld knægt til den dag, hvor han indtog rollen som verdens måske mest magtfulde mand.

Meningerne om USA’s 45. præsident er delte, men historien om vejen til succes er god.

Trump: Den amerikanske drøm kan ses på Netflix

dokumentar © DRTV
2 / 8

Hajen bag gabet

Får du ondt i maven, når du forestiller dig en stor haj i det dybe hav?

Mange associerer hajer med den thrilleren Dødens Gab, der i mange år har givet rovdyret et skrækkeligt ry. Den britiske dokumentar fra 2015 prøver imidlertid at ændre synet på dyret, der ligger øverst i havets fødekæde.

Kameraholdet har i to år rejst verden rundt for at filme de store rovdyr, og målet var at lave verdens flotteste serie om hajer. Hajer er nemlig så meget mere end et stort gab.

Hajen bag gabet kan ses på DRTV

dokumentar om fangelejr i syrien © TV2 Play
3 / 8

Mine børnebørn er fanget

I en fangelejr i Syrien opholder Habibehs børnebørn sig. Børnene er danske statsborgere, men Danmark har ingen intentioner om at hente dem hjem, fordi deres mor har været tilknyttet Islamisk Stat.

Dokumentaren fra 2020 viser, hvordan manglen på basale fornødenheder som mad, rent vand og adgang til lægehjælp i lejren har fatale konsekvenser for lejrens mange børn. De rørende videooptagelser skabte stor debat om Danmarks ansvar i forhold til børnene.

Mine børnebørn er fanget kan ses på TV2 Play

Amy dokumentarfilm © Wikipedia
4 / 8

Amy

Dokumentarfilmen fra 2015 viser gennem arkivvoptagelser og private videoer Amy Winehouses kamp med depression, selvmedicinering, afvænning og den konstante medieopmærksomhed omkring sangerinden.

Selvom de fleste kender den triste slutning, hvor Winehouse i 2011 som 27-årig blev fundet død i sin lejlighed af alkoholforgiftning, er dokumentarfilmen stadigvæk en bevægende oplevelse.

Amy kan ses på DRTV

Børnene på bagerste række dokumentar © DR
5 / 8

Børnene på bagerste række

Dokumentaren fra DR følger fire tidligere anbragte børn og undersøger, hvorfor størstedelen af anbragte børn ikke får folkeskolens afgangsprøve, når de overlades til myndighederne.

Du får et indblik i de udfordringer, de unge mennesker står overfor, når de skal stå på egne ben ude i det danske samfund.

Børnene på bagerste række kan ses på DRTV

Fyre dokumentar © Netflix
6 / 8

Fyre: The Greatest Party That Never Happened
Netflix-dokumentaren viser, hvordan den stort anlagte Fyre Festival endte i et sandt mareridt med den ene skrækhistorie efter den anden. Der var hverken tid, penge eller et stort overblik til festivalprojektet – det resulterede i manglende teltpladser, dårlig mad og kaos blandt de forventningsfulde gæster.

Du får serveret historien om den kolossale fiasko, der både viser optagelser med tidligere ansatte, festivalgæsterne og den ansvarlige Billy McFarland, mens problemerne hober sig mere og mere op.

Fyre: The Greatest Party That Never Happened kan ses på Netflix

det røde kapel dokumentarfilm © DR
7 / 8

Det Røde Kapel
Forklædt som teatertrup rejser Journalist Mads Brūgger og de danskkoreanske komikere Simon Jul og Jakob Nossel i tre uger rundt i Nordkorea for at filme og dokumentere virkeligheden i det censurramte land.

Den prisvindende dokumentarfilm giver et indblik i det diktatoriske styre, hvor de tre danskere og tv-holdet må lyve utallige gange om deres intentioner med besøget for at få tilladelse til at filme.

Det Røde Kapel kan ses på DRTV

a08d719d3b52a1fa563483c8261c4ae365-on-the-record.rsquare.w1200
8 / 8

On the Record

Dokumentaren fra i år undersøger en række anklager omkring voldtægt og sexchikane mod den amerikanske hiphop-mogul Russell Simmons og behandler udnyttelsen af sorte kvinder i musikbranchen – blandt andet gennem hovedpersonen Drew Dixons historie. Hun arbejdede som succesfuld music executive sammen med Simmons på Def Jam Records i 1990’erne.

On the Record kan ses på TV2 Play

Mere om Film og serier? Få Costumes nyhedsbrev