Amalie Wessel fra De Perfekte Piger
© DR

Amalie fra De Perfekte Piger taler ud efter programmet

Blogger Amalie Wessel fortæller om kritiske kommentarer på Instagram, at sætte sin største usikkerhed til frit skue, og hvordan hun har det i dag

Hvis du klikker dig ind på DR TV, kan du finde en lang række programmer indeholdende ordet ‘perfekt’. Et af de bedre programmer hedder De Perfekte Piger, og følger fire unge kvinders kamp for at lukke af for overfladekulturen.

En af de fire medvirkende hedder Amalie Wessel. Du kender hende muligvis allerede fra Instagram og bloggen i eget navn, som var en af de primære grunde til, at Amalie sagde ja til at deltage i programmet; Hun var træt af at skelne mellem “den rigtige Amalie” og “Instagram-Amalie”, forklarer hun i første afsnit.

Sidste afsnit af De Perfekte Piger rullede over skærmen 25. april, og i den forbindelse valgte Amalie at udgive et blogindlæg om sin medvirken i programmet. “En slags efterord”, som hun kalder det.

Amalie Wessel fra De Perfekte Piger
© DR

Kritisk kommentar på Instagram

I blogindlægget fremhæver Amalie, at forløbet er noget af det største, hun nogensinde har gjort for sig selv, men grundet programmets korte format (seks afsnit à 28 minutter), viser det naturligvis ikke alle facetter af den udvikling, de fire piger har undergået:

“Der [er] en kæmpe del af processen, som aldrig når ud, og i virkeligheden er der så meget mere at sige om den udvikling, jeg har opnået, og stadig er i gang med,” skriver Amalie.

Programmet har blandt andet medført en kritisk kommentar på Instagram, som sætter spørgsmålstegn ved bevæggrunden bag Amalies medvirken i programmet. Har hun kun sagt ja med henblik på at få endnu flere følgere?

“Nej, programmet er … ikke et værktøj til flere likes,” understreger Amalie, og fortsætter:

“Det har virkelig været svært, at noget så sårbart har skulle resultere i et tv-program … [men] jeg har deltaget, fordi jeg ikke kunne lade være med at give mig selv chancen for at ændre mit liv.”

Afsked med Instagram-persona

Amalie fastslår, at hun har rykket sig siden programmet, hvilket ikke mindst kommer til udtryk på hendes blog og Instagram-profil, der ikke længere skal bruges til at dyrke overfladekulturen og fremhæve en persona, som hun ikke kan identificere sig med.

“Det falder mig ikke længere naturligt at leve en Instagrammer-tilværelse, hvor der skal stoppes op, hver gang noget er insta-venligt … Jeg skal bare finde ud af, hvilken rolle min platform fremover skal have, og jeg er helt klart ikke færdig med at arbejde med den ærlighed, der er så essentiel for at lade facaden falde.”

Læs hele Amalies blogindlæg her.