The Incredible Jessica James er en af de bedste romantiske komedier på Netflix
© Netflix

De bedste romantiske komedier, der nogensinde er lavet

Det er måske ikke revolutionerende filmkunst, men disse romantiske komedier vil både give dig et smil på læberne og få sommerfuglene til at blafre i maven.

Romantiske komedier er en genre af varierende kvalitet. Mens nogle hurtigt går i glemmebogen, er andre evergreens, som tåler uendelige gensyn.

Vi har samlet de bedste, sjoveste og mest romantiske komedier nogensinde.

Easy A (2010)

Easy A var med til at gøre Emma Stone til et velkendt navn. Stone spiller teenageren Olive, der er en pæn og ordentlig pige – måske endda lidt for ordentlig ifølge hende selv. Da Olive kommer med en lille hvid løgn om sin uskyld, begynder rygterne hurtigt at sprede sig på gymnasiet, og i stedet for at kæmpe imod rygtet udnytter Olive sit nye omdømme fuldt ud.

Se den for: Scenen, hvor Emma Stone synger Pocket Full of Sunshine, der spiller fra et musikalsk fødselsdagskort.

The Incredible Jessica James (2017)

Med et knust forhold i bagagen går manuskriptforfatteren og Brooklyn-boeren Jessica James på en række katastrofale Tinder-dates og forsøger – med knap så meget succes – at ernære sig ved at sælge sine teaterstykker. Undervejs på sit Tinder-eventyr møder hun Boone, som er nyligt fraskilt – og hvad der først ligner et dødsdømt match, ender med at blive starten på et smukt venskab.

Se den for: Scenerne med de akavede (og lidt for relatérbare) Tinder-dates, som Jessica gang på gang lukker ned med sine hurtige bemærkninger, blandt andet: "I would literally rather have my period for a thousand years, non-stop, than continue this portion of the conversation."

Bridesmaids (2011)

Kærligheden mellem venner er omdrejningspunktet i den hysterisk morsomme Bridesmaids. Kristen Wiig spiller Annie, en singlekvinde, hvis liv langt fra kører på skinner. Det eneste, der reelt stadig fungerer, er forholdet til hendes bedste veninde, Lillian.

Da Lillian skal giftes, bliver Annie udnævnt til brudepige, men alt er ikke fryd og gammen, da Lillian har fået en ny veninde, som er smuk, rig og kæmper for at vippe Annie af pinden.

Se den for: Den uudholdeligt sjove scene, hvor fem brudepiger og en brud skal prøve (alt for dyre) kjoler til brylluppet og rammes af en uheldig omgang mavesyge.

Bridget Jones's Diary (2001)

Man kan ikke sige romantisk komedie uden at tænke på Bridget Jones's Diary. Renée Zellweger spiller den charmerende og ufrivilligt morsomme brite, der søger efter kærlighed. Bridget Jones begår pinligheder, der vil få selv den værste date til at fremstå som et eventyr, og de tåkrummende scener vil få dig til at hvine af fryd.

Se den for: Renée Zellwegers charmerende portrættering af Bridget Jones, som man ikke kan andet end at elske.

Girl’s Trip (2017)

Fire bedste veninder genforenes flere år efter deres dimission for at tage på en uforglemmelig tur sammen og få et afbræk fra hverdagen. Gennem de seneste år er gruppen gradvist gledet væk fra hinanden, så turen er essentiel for at få dem rystet sammen igen – og det bliver de med byture, druk og vilde udskejelser. Filmen er én stor humørbombe, og du kan nærmest ikke undgå at få et smil på læben, når du ser den.

Se den for: Den alt for eksplicitte forklaring, som Dina giver de andre om, hvordan man kan bruge en grapefrugt til at spice sit sexliv op.

The Best Man (1999)

Harper (Taye Diggs) er en upcoming forfatter, hvis nye bog netop er blevet udvalgt til den prestigiøse Oprah's Book Club. Men bogen bliver hurtigt årsag til kontrovers, da Harpers bedste ven gætter, at bogen omhandler vennens kommende kones hemmelige fortid. Trænger du til en romantisk komedie med et twist af drama, er The Best Man den perfekte løsning.

Se den for: Et gensyn med instruktøren Spike Lees intelligente humor a la She's Gotta Have It.

Forgetting Sarah Marshall (2008)

Skrækscenariet, hvor ens ekskæreste finder en ny, cool kæreste, er omdrejningspunktet i Forgetting Sarah Marshall. Den unge musiker Peter gør alt for at komme videre fra et forlist forhold, og i et forsøg på at hele sit knuste hjerte, tager han på en ferie til Hawaii. Desværre for Peter bliver rejsen alt andet end afslappende, da han møder ekskæresten på kærlighedsferie med sin nye fyr.

Se den for: Jason Segels (også kendt som Marshall i How I Met Your Mother) hylemorsomme portrættering af den lige dele sympatiske og ynkelige Peter.

Four Weddings and a Funeral (1994)

Four Weddings and a Funeral kickstartede Hugh Grants lange karriere inden for romantiske komedier.

Grant spiller den unge, men lettere naive brite Charles, der kun har haft uheld i kærlighed og forelsker sig i en kvinde, han møder til et bryllup. Men det skal ikke blive let at vinde hendes hjerte, da hun er amerikaner og skal tilbage til USA. Charles må derfor tage alle midler i brug for at vinde hendes hjerte.

Se den for: Den særlige britiske humor og charme, som Hugh Grant leverer til perfektion.

10 Things I Hate About You (1999)

Kat er en ung og uregerlig teenager, der hverken interesserer sig for det sociale hieraki på sin skole eller for det andet køn – uheldigvis for hendes lillesøster, der ikke må gå på dates, før Kat får sig en kæreste. Ind træder Patrick spillet af en ung Heath Ledger, der prøver at overvinde den temperamentsfulde Kat.

Filmen indeholder en lang række rørende og sjove scener, der vil få dit teenagehjerte til at banke ekstra hårdt for den unge Heath Ledger.

Se den for: Scenen, hvor Patrick vil synge til Kat og samtidig bliver jagtet af politiet ... ja, bare se den for Heath Ledger.

How To Lose A Guy In Ten Days (2003)

Inden Matthew McConaughey landede anmelderroste roller i mere alvorlige film som Interstellar, The Wolf of Wall Street og Dallas Buyers Club, slog han sine folder i romantiske komedier, ofte i roller som selvsikker ungkarl.

How To Lose A Guy In Ten Days er et klassisk eksempel på sådan en rolle, hvor McConaughey indgår et væddemål om, at han kan få enhver kvinde til at forelske sig i ham. Samtidig skal Andie (Kate Hudson) forsøge at få en fyr til at droppe hende på ti dage. De modstridende mål er selvsagt en ulempe for forholdet imellem de to, og resultatet er en mindeværdig romantisk komedie.

Se den for: Et tilbageblik på McConaugheys tidligere flødebolle-roller – og Kate Hudsons fantastiske gule kjole.

Notting Hill (1999)

Notting Hill er den romantiske komedie over dem alle. William Thacker (Hugh Grant) ejer en lille bogbutik, der specialiserer sig i rejsebøger. Dagene går deres stille tummerum i Thackers liv, indtil han støder ind i den smukke Anna Scott (Julia Roberts).

William forelsker sig hovedkulds i Anna, men finder ud af, at hun i virkeligheden er en verdenskendt skuespillerinde. Det medfører en lang række udfordringer for parret, der må gå meget igennem for at forene deres vidt forskellige liv.

Se den for: Hugh Grant og Julia Roberts i en smuk forening.

Clueless (1995)

Overfladiske, rige og populære Cher er den sejeste pige på sin high school i Beverly Hills. En dag starter en ny pige på skolen, som Cher gør til sit personlige makeoverprojekt. Men det er svært at forblive på toppen af hierarkiet, få gode karakterer, sørge for altid at se godt ud og styre andres liv på en og samme tid.

Se den for: Chers computerstyrede tøjskab og helt fantastiske 90'er-stil, der vil give dig lyst til gule tern og miniaturekjoler fra Calvin Klein.

Annie Hall (1977)

Woody Allen spiller en af de to hovedroller i sin egen film, Annie Hall. Allen ses i rollen som komikeren Alvy, der kigger seeren direkte i øjnene, mens han fortæller historien om sit livs store kærlighed, Annie Hall (Diane Keaton): en halvskør, men sympatisk ung kvinde.

Du vil med garanti blive draget ind i Allens fortællinger, der både er en opløftende og smuk kærlighedshistorie og en fantastisk portrættering af New York.

Se den for: Woody Allens nyfortolkning af den klassiske romantiske komedie, samt hans og Keatons præstationer som de kejtede, men elskelige Alvy og Annie.

Love Actually (2003)

Love Actually er en evergreen inden for romantiske komedier og en must-see omkring juletid. Filmen består af ni historier, der berører kærlighedsproblemer ved juletid.

Filmen vækker alle følelser og vil både gøre dig knust på grund af tungere emner som utroskab, opløfte dit barnlige sind ved tanken om din første forelskelse samt få dig til at hvine af grin, når to stand-ins bliver forelskede under indspilningen af en sexscene.

Se den for: En overflod af skønne skuespillere, der tilsammen udgør juletidens bedste romantiske komedie.

Mean Girls (2004)

Piger kan være lede – rigtig lede. Det gælder især unge piger i deres teenageår, hvor der er klare regler for, hvad der er okay, og hvad der ikke er.

I Mean Girls-universet har man lyserød på om onsdagen og lårkort på hver dag, og filmen har opnået status som kultklassiker for sit helt igennem fantastiske take på den gængse high school-genre.

Se den for: Der er ikke plads nok til at forklare alle grundende til, hvorfor man skal se Mean Girls. Filmen er en kavalkade af geniale citater og en genial, ironisk portrættering af high school-livet i 00'erne.

My Big Fat Greek Wedding (2002)

Det kan være svært at forene to kulturer. I særdeleshed for Toula (Nia Vardalos), der forsøger at forene sit kærlighedsliv og sin kæmpestore og skøre græske familie.

Toulas familie er bekymrede for hende, da hun endnu ikke er blevet gift som 30-årig. Men da hun endelig forelsker sig i en mand, er han ikke helt, som hendes familie havde håbet.

Se den for: Den sjove portrættering af en græsk og højtråbende familie i Amerika.

Crazy, Stupid, Love (2011)

Ryan Gosling, Steve Carrell og Emma Stone – så behøver man i realiteten ikke yderligere grund til at se en film. Crazy, Stupid, Love er titlen på en romantisk komedie om at være groet fast i et gammel forhold og bange for at blive forelsket for første gang.

Handlingen er langt fra original, men du bør se filmen for scenen, hvor Emma Stone reagerer på Goslings bare overkrop i en ikonisk parodi på Dirty Dancings kendte løft.

Se den for: Ryan Gosling i bar overkrop og Steve Carrel i rollen som ungkarl.

The 40 Year Old Virgin (2005)

The 40 Year Old Virgin er en komedie med komikeren Steve Carell i centrum. Carrell spiller Andy Stitzer, der er single, arbejder i en elektronikforretning og har brugt det meste af sit liv på at spille computerspil og samle på actionfigurer.

Som titlen afslører, er Stitzer både 40 år og jomfru, og til sidst får hans venner nok og gør det til deres mission at finde en kvinde, der kan tage Stitzers mødom.

Se den for: Alle de pinsler, Andy skal igennem i jagten på at miste sin mødom.

Crazy Rich Asians (2018)

I denne romantiske komedie får vi et indblik i det ekstravagante liv blandt nogle af Singapores rigeste og mest magtfulde familier. Her følger vi Rachel Chu, en amerikanskfødt kineser, der på en rejse til Singapore, hvor hun skal møde sin kærestes familie, opdager noget helt nyt omkring hans rødder. Familien lever nemlig i en helt anden virkelighed, hvor intet er for dyrt, og alt kan lade sig gøre – men det er ikke uden komplikationer, at hun forsøger at blive lukket ind i familien.

Se den for: At leve dig ind i en overdådig verden af guld, glamour og gossip i en kaliber, som er sjældent set herhjemme.

Yesterday (2019)

Jack Malik, en aspirerende musiker, kæmper for at finde sin plads i industrien. Et jorddækkende strømsvigt ændrer dog hurtigt på tingene, for da strømmen vender tilbage, er alle spor af det legendariske 60’er-band The Beatles forsvundet fra hele verdens befolknings hukommelse.

Den eneste, der husker deres eksistens, er Jack, der hurtigt vælger at udgive de mange berømte sange som hans egne. Sangene bringer ham hurtigt stor berømmelse, og han opnår det, han altid har drømt om. Berømmelsen sætter ham dog også i et ukomfortabelt etisk dilemma – for alt det, han får anerkendelse for, tilhører ikke ham.

Se den for: Den humoristiske scene, hvor Ed Sheeran tager Jack med i studiet og foreslår, at han erstatter “Hey Jude” med ordene “Hey dude”.

There’s Something About Mary (1998)

Ben Stiller spiller Ted, en ung og kikset mand, der er forelsket i en pige ved navn Mary. Desværre lykkedes det ikke Ted at finde sammen med Mary, men til hans store held støder han på hende igen mange år senere. Og nu vil Ted gøre alt for at vinde Marys hjerte.

Se den for: Scenen, hvor Mary sætter hår med noget, hun tror er hårvoks, men som viser sig at være noget helt andet.

Bring It On (2000)

Bring it on viser en meget ung Kirsten Dunst i rollen som ny kaptajn for skolens cheerleading-hold. Dunst skal generobre holdets ære, efter at de er blevet anklaget for at kopiere konkurrentens koreografi.

Komedien indeholder alt det, vi elskede i 00’erne, og er klart et gensyn værd for de mindeværdige cheerleading-rutiner, overdrevne “jazz-hands” og forcerede oneliners.

Se den for: Koreografien og soundtracket. Du kan godt forberede dig på at synge Hey Mickey resten af dagen.

Legally Blonde (2001)

Der findes mange blondinejokes i verden, og de passer alle sammen på Reese Witherspoons rolle som Elle Woods.

I forsøget på at vinde sin udkårnes hjerte, må hun forsøge at blive mindre “blond”. Hun trodser alles fordomme, da hun bliver optaget på det prestigefyldte universitet Harvard, hvor Elle ikke kun lærer nye fag, men også bliver klog på sig selv og sit værd.

Se den for: Reese Witherspoon, der er genial i rollen som dum blondine, som giver en masse billige grin, men også efterlader dig med en følelse af girlpower.

Breakfast at Tiffany’s (1961)

Breakfast at Tiffany’s er en af de mest ikoniske film nogensinde. Audrey Hepburn er fantastisk i rollen som den unge Holly Golightly, der iført sort Givenchy-kjole spiser morgenmad foran den legendariske smykkeforretning.

Filmen giver et indblik i 60'ernes New York, og Hepburn spiller rollen som den stædige, stærke og skrøbelige kvinde, der har som erhverv at underholde rige mænd, til perfektion.

Se den for: Audrey Hepburns ikoniske look, som stadig inspirerer designere over hele verden.

To All the Boys I’ve Loved Before (2018)

At være en forelsket teenager er ikke altid lige nemt. Det kan highschool-pigen Lara Jean skrive under på – hun er nemlig forelsket i sin søsters kæreste. For at kontrollere sine følelser skriver hun dem ned i et brev, som hun gemmer for sig selv – præcis som hun har gjort med sine tidligere forelskelser. Men på mystisk vis lander alle Laras breve en dag i hænderne på dem, de er skrevet til.

Et desperat forsøg på at undgå en konfrontation med søsterens kæreste resulterer i en alliance med skolens lækreste dreng, der går med til at lade som om, at han og Lara er kærester – men det sker selvfølgelig ikke uden komplikationer.

Se den for: De utroligt relatérbare og akavede følelser og oplevelser, der følger med teenageårene, når det kommer til sex, følelser og livets store spørgsmål.