Sex Education på Netflix
© Sex Education / Netflix

Her er alt, vi ved om den nye sæson af ‘Sex Education’

Glæder du dig også til et gensyn med Otis, Maeve, Eric, Jean og alle de andre fra Moordale High? Her er alt det, du skal vide om tredje sæson af den populære Netflix-serie.

"Jeg har lagt mærke til, at du lader som om, du onanerer, og jeg tænkte på, om du har lyst til at tale om det?”

Sådan lyder det i én af de mange tåkrummende – og sjove – scener, der udgør Netflix' komedieperle Sex Education. Fortællingen om den akavede teenager Otis, hvis mor er sexolog, og som starter en underground sexrådgivningsklinik på sin high school sammen med skolens 'bad girl' Maeve, har for alvor fundet vej til vores hjerter – og vi kan næsten ikke vente med at få et gensyn med hele Moordale High i den tredje sæson af serien, som får premiere på Netflix fredag 17. september.

Her er alt, vi ved om den nye sæson.

© Sam Taylor/Netflix

Eric og Adam er blevet kærester

Ud over det noget usikre venskab (og måske mere) mellem Otis og Maeve, var Eric og Adams relation en af de helt store kærlighedsfortællinger i de to første sæsoner af Sex Education. Første sæson sluttede af med et brag, da de to delte et uventet kys – og i anden sæson indså Adam, at han er biseksuel. Forholdet mellem Eric og Adam blev dog aldrig til mere end dét, da Adam endnu ikke var klar til at stå ved sin seksualitet og ikke ville holde Eric i hånden i offentligheden – noget, der fik Eric til at afslutte det spirende forhold.

I sidste afsnit af anden sæson gjorde Adam dog en stor, romantisk gestus, da han brød ind i Moordale Highs auditorium under en teaterforestilling og foran alle de fremmødte spurgte Eric, om han ville holde ham i hånden. Mere har vi ikke vidst om forholdets udvikling – lige indtil nu, hvor Netflix i en pressemeddelelse har bekræftet, at de to officielt er blevet et par i tredje sæson. Det ser dog ikke ud til, at det bliver helt uden problemer, for Adam bliver konfronteret af de andre elever med sin seksualitet – men vi håber, at kærligheden vil lykkes for de to turtelduer.

© Sam Taylor/Netflix

Jemima Kirke spiller den nye rektor

Har du set Lena Dunhams hitserie Girls, kender du allerede skuespilleren Jemima Kirke og hendes uovertrufne evne til at skabe lige dele charmerende og frustrerende karakterer. I den kommende sæson af Sex Education er Kirke på rollelisten som den nye rektor Hope – en tidligere elev, der vender tilbage til Moordale High for at omvende skolens vilde rygte som 'sexskolen'. Men mens Hope febrilsk forsøger at få de studerende til at rette ind, går det op for folk omkring hende, at hun måske ikke har helt så godt styr på sagerne, som det umiddelbart ser ud til.

Jemima Kirke er faktisk ikke det eneste nye navn, der figurerer på rollelisten. Jason Isaacs (som du måske kender som Lucius Malfoy i Harry Potter-filmene) er nemlig med i tredje sæson i rollen som Peter Groff, den tidligere rektor Mr. Groffs mere succesrige og ikke særligt beskedne ældre bror. Dua Saleh, som er artist og sangskriver, spiller Cal, en non-binær studerende på skolen. Og Indra Ové spiller Elsies plejemor Anna.

Moordale High står over for en ny virkelighed

I traileren for den tredje sæson af Sex Education lægger Netflix ikke skjul på, at der vil blive vendt op og ned på tingene på Moordale High i det nye skoleår. Mens Otis, Maeve og Jean egenhændigt gav skolens elever seksualundervisning gennem de første to sæsoner, har skolens nye rektor Hope et noget anderledes og mindre sex-positivt syn på sagerne. Den nye seksualundervisning kommer nemlig til at handle mere om afholdelelse end egentlig information – og i traileren kan man endda se en lærer råbe: "Sex vil ødelægge jeres liv!"

En af de mere utraditionelle metoder, som man i traileren kan se, at skolen gør brug af for at håndtere eleverne, er såkaldte 'skam-skilte': Skilte, eleverne har hængende om halsen, hvorpå der står de 'ugerninger', de har begået – eksempelvis at bruge 'frække' ord. Det bliver interessant at se, hvordan Otis, Maeve og ikke mindst Jean vil reagere på skolens nye agenda.

Jean er gravid

Har du set anden sæson af Sex Education, er det næppe gået din næse forbi, at Otis' mor og Moordale Highs seksualunderviser, Jean, opdagede, at hun er blevet gravid med Jakobs barn – altså Otis' ekskærestes far. Hvordan Otis og ikke mindst Ola, Jakobs datter, vil reagere på nyheden, har hverken Netflix eller traileren afsløret noget om – men det kommer næppe til at gå stille for sig, når Otis og Ola skal gå fra at være ekskærester til at være familie.

© Sam Taylor/Netflix

Otis' og Maeves forhold er stadig kompliceret

Når det gælder Sex Educations to hovedpersoner Otis og Maeve, gennemgik deres forhold flere dramatiske begivenheder gennem anden sæson. Otis blev kærester med Ola. Samtidig indså Maeve, at hun ikke var ovre Otis, hvilket hun endte med at fortælle ham – med det resultat, at Otis blev sur på Maeve over, at hun først bekendte sine følelser, da han var i et andet forhold.

Ola stillede kort efter Otis et ultimatum: De kunne kun fortsætte med at være kærester, hvis Otis stoppede med at se Maeve. Det accepterede Otis – kun for at blive droppet af Ola kort tid efter, da hun fandt ud af, at hun er panseksuel og forelsket i Lily.

I sæsonafslutningen erklærede Otis langt om længe sin kærlighed til Maeve på en telefonsvarer, som dog blev slettet af Maeves nabo Isaac, inden hun nåede at høre den. Om Maeve på anden måde får besked om Otis' følelser, afslører traileren intet om – så vi kan kun håbe på, at de to endelig vil finde sammen i den nye sæson.