© Foto: Åsmund Sollihøgda

Elskede du The Queen's Gambit og Euphoria? Så må du ikke gå glip af denne nye serie

Nu kan du følge den ekstremt rige og smukke Julie i den allerførste danske HBO Max-produktion, som er fyldt med kendte ansigter.

Selvom der findes mange spændende HBO-serier, er der endnu ingen danske originalproduktioner på streamingtjenesten. Indtil nu. Den 14. november lander den humoristiske dramaserie Kamikaze nemlig på HBO Max, som vi helt sikkert skal se.

Kamikaze er baseret på norske Erlend Loes roman Muleum fra 2007, så plottet virker måske bekendt. Vi følger en ung og smuk hovedperson, som rejser ud i verden, efter hun mister sin familie og rammes af en kæmpe livskrise. Og ligesom meget af handlingen foregår uden for landets grænser, leder traileren også hurtigt tankerne hen på en stor international produktion.

Følg den unge hovedperson efter en voldsom livsomvæltning

Kamikaze handler om 18-årige Julie, som på trods af sin fandenivoldske og charmerende personlighed kæmper en eksistentiel kamp. Hun forsøger nemlig at genfinde meningen med livet efter at have mistet begge sine forældre og sin bror i et flystyrt i Rwanda.

Julie er efterladt helt alene i et kæmpestort palæ med to dyre biler i garagen. Men selvom hun både har ungdom, skønhed og masser af penge, spøger tabet af hendes familie altid i baggrunden. Derfor forlader Julie Danmark for at tage ud på en turbulent og vild rejse til forskellige dele af verden – og på en rejse ind i sig selv.

Du kan se den fængende og dramatiske trailer til serien her, som understøttes af Jadas smukke og dramatiske klang.

Det kan være svært at se, men hovedpersonen spilles af Marie Reuther, der også har medvirket i 'Badehotellet'.

© Foto: Åsmund Sollihøgda

Den 25-årige hovedrolle har vundet anerkendt pris

Den danske Kamikaze-serie havde faktisk verdenspremiere allerede i slutningen af august på festivalen ’Series Mania’ i Frankrig, hvor Marie Reuther, som spiller hovedrollen, Julie, vandt prisen for ’Bedste skuespillerinde’ i den internationale konkurrence. Og Marie Reuther er selv enormt stolt af at medvirke i serien:

Det har været fuldstændig sindssygt at få lov til at spille Julie. Det er min første store rolle, og at få lov til at spille en så kompleks kvindelig karakter til at begynde med er jo bare en gave! Og ovenikøbet blev jeg klippet helt karse og rullede rundt i en ørken - det er da også ret vildt at have på cv’et!

"At få lov til at spille en så kompleks kvindelig karakter til at begynde med er jo bare en gave! Og ovenikøbet blev jeg klippet helt karse og rullede rundt i en ørken."

Når Kamikaze rammer HBO Max i november, bliver det med flere kendte talenter på skærmen. Det er blandt andet Charlotte Munck, som vi kender fra serier som Anna Pihl, Krigen og Efterforskningen, som spiller Julies mor.

Af andre dygtige skuespillere, som medvirker i den danske serie, finder du Johan Rheborg, Mads Reuther og Carla Philip Røder. Og så har også den kendte komiker Anders Matthesen sneget sig med på rollelisten – nemlig som Julies psykolog. Selvom serien tager nogle svære emner op, tyder castet på, at det nok også skal blive underholdende.

Vi er spændte på at følge Julies rejse fra velhavende storbypige til karseklippet og tattoveret i ørkenen.

© Foto: Åsmund Sollihøgda

Behandler svære emner på humoristisk vis

Kamikaze går i dybden med en række vigtige og tabubelagte emner, som vi alle kan støde på igennem livet – dog med sarkasme og humor til at bryde det rørende og tragiske. Den overordnede historie handler nemlig om sorg og traumer, og hvordan vi håndterer en krise i vores liv.

For hvordan tackler vi smerte og tab, hvordan finder vi viljen til at fortsætte, når noget forfærdeligt sker, og hvordan nulstiller vi det hele og genopdager os selv? Lad dig rive med, når Julie begiver sig ud på en "jorden rundt"-tur for at udforske forskellige versioner af sig selv og sin seksualitet – og følg hendes håbefulde vej tilbage til livet. Du vil helt sikkert blive opslugt af det spændende drama, hvis du var vild med serier som Euphoria, The Handmaid’s Tale og The Queen's Gambit.

Se Kamikaze fra den 14. november – kun på HBO Max

Den første danske originalserie hos HBO Max, Kamikaze, får premiere på HBO Max den 14. november. Serien består af otte episoder, men der udkommer kun to afsnit om ugen – nemlig hver søndag. Serien bliver tilgængelig i hele 46 lande.

Du kan kun opleve serien på HBO Max, som er den nye globale streamingtjeneste, der erstatter HBO Nordic, hvor du får de største historier fra Warner Bros., DC, Cartoon Network, HBO og meget mere – samlet på et sted for første gang. Det er også her, at du til december kan se Sarah Jessica Parker i Sex and the City-efterfølgeren And Just Like That…. Derudover vil premierefilm fra Warner Bros. blive tilgængelige på HBO Max 45 dage efter, de har haft dansk biografpremiere, så der er mange gode grunde til at hoppe med på bølgen.