Her er de bedste film på HBO Max.
© HBOMax

Film: Her er de bedste film på HBO Max

Der findes en perlerække af gode film på HBO Max – men udbuddet er stort, og det kan være svært at vælge. Skal du finde underholdning til den næste filmaften, guider vi dig her til de bedste film på HBO Max – lige fra thrillere til romantiske komedier.

Gode film på HBO Max

Der findes mange gode film på både Netflix, Viaplay, Filmstriben og ikke mindst HBO Max – men når udbuddet er stort, kan det være svært at finde frem til, hvilke film du absolut ikke må gå glip af, og hvilke du godt kan skippe.

Uanset om du er mest til thrillere, thrillere eller romantiske komedier, er der masser af film at vælge imellem på HBO Max. Vi guider herunder til gode film inden for flere genrer – og der er helt sikkert en film, der falder i din smag.

Hvis du foretrækker serier over film, findes der også en lang række fantastiske serier på HBO og serier på Netflix, som du absolut bør se.

Det finder du i artiklen:

De bedste dramafilm på HBO Max

Elsker du dramafilm, som spiller på hele følelsesspektret? Der er heldigvis masser af gode og gribende dramafilm på HBO Max at vælge imellem – og nogle er endda baseret på virkelige hændelser. Vi giver dig herunder de bedste dramafilm på HBO Max.

Jackie (2016)

I filmen Jackie spiller Natalie Portman hovedrollen som Jackie Kennedy – præsidentfruen, som kæmper med en stor sorg og et dybtliggende traume efter sin mands død i 1963, og som på samme tid vil forsøge at genvinde sin mands eftermæle og agere støtte for sine børn i en svær tid . Filmen blev nomineret til tre Oscar-priser ved prisuddelingen i 2017, og hvis det alene ikke er nok til at overtale dig, kan vi måske lokke ved at fortælle, at den klart er værd at se alene på grund af de mange flotte 1960'er-outfits, som Natalie Portman bærer gennem filmen.

Just Mercy (2019)

Den unge mand Bryan Stevenson (Michael B. Jordan) kæmper som nyuddannet advokat for retfærdighed – og efter at have færdiggjort sin uddannelse på Havard drager han mod Alabama for at forsvare uskyldigt dømte og kæmpe for deres frihed.

Det er blevet til en mavepuster af en film om systemisk ulighed i det amerikanske retssystem – og hvis du er til historier, der er baseret på virkelige hændelser, kan du med fordel sætte denne dramafilm på, da der absolut er tale om en af de bedste film på HBO Max.

Colette (2018)

I begyndelsen af 1900-tallets Paris kæmper den unge forfatter Gabrielle Colette (Keira Knightley) for at få kunstnerisk anerkendelse og for seksuel frigørelse, da hendes mand, Willy, som også er forfatter, stjæler æren for hendes arbejde og hendes store succes, da han tvinger hende til at skrive i hans navn. Det er et skelsættende drama, der handler om kvindens frigørelse fra manden, samfundet og de kønsroller, der var altoverskyggende i datidens Europa – og det gør Colette til en af de bedste film på HBO Max lige nu.

The Butler (2013)

En af de bedste film på HBO Max, som du ikke må gå glip af, er den rørende dramafilm The Butler, der blandt andet har Oprah Winfrey og Robin Williams på rollelisten. Cecil Gaines (Forest Whitaker) bliver butler i Det Hvide Hus i 1950'erne, og i løbet af sin karriere arbejder han under hele otte forskellige præsidenter. Gennem årene ser han passivt til, mens blandt andet borgerrettighedskampen, Vietnamkrigen og andre større begivenheder påvirker det amerikanske samfund og hans egen familie. Samtidig kæmper Cecils kone med en afhængighed, og hans søn stræber efter en retfærdig verden – og på et tidspunkt må Cecil beslutte, om han også vil handle, og i så fald hvordan.

Once Upon a Time ... in Hollywood (2019)

Hvis du er vild med Quentin Tarantinos til tider voldsomme og blodige mesterværker, kan du med fordel sætte Once Upon a Time ... in Hollywood på til din næste filmaften. Instruktøren har skabt dette Oscarvindende drama, som handler om en tv-stjerne og hans stuntman, der forsøger at opnå succes i Hollywood – og samtidig trækker fortællingen på den grusomme historie om kultlederen Charles Manson, der var aktiv i 1960'erne og blandt andet var involveret i det meget omtalte mord på skuespiller Sharon Tate. På rollelisten finder du desuden Leonardo DiCaprio og Brad Pitt – og alene det sladrer om, at du her har at gøre med en af de bedste film på HBO Max.

De bedste komediefilm på HBO Max

De kan både være morsomme, søde og i visse tilfælde tårefremkaldende. Uanset hvilket humør du er i, har HBO Max med garanti en komediefilm, der vil falde i din smag. Vi guider herunder til de bedste komedier på HBO Max netop nu.

Crazy, Stupid, Love (2011)

I denne hjertevarmende komedie følger vi familiefaren Cal (Steve Carell), som forsøger at navigere gennem sin nylige skilsmisse og et spirende venskab med Jacob (Ryan Gosling) – en ensom ungkarl, der holder til på den lokale bar, og som hjælper Cal tilbage på sporet i hans nye tilværelse som fraskilt mand med alt, hvad det indebærer. Crazy, Stupid, Love er en romantisk og sjov komedie, du ikke må gå glip af – og alene den sommerfugle-i-maven-fremkaldende romance mellem Ryan Rosling og Emma Stone er grund nok til at se filmen (igen og igen).

Catch Me If You Can (2002)

Du er i godt selskab i denne Oscarnominerede komediefilm baseret på en sand historie, hvor en ung Leonardo DiCaprio spiller over for Tom Hanks. Vi følger her gennem flere år svindleren Frank Jr. Abagnale, der er på flugt fra den erfarne FBI-agent Carl Hanratty, men som konstant formår at være ét skridt foran. I løbet af sin tid på flugt udgiver Frank Jr. sig blandt andet for at være doktor, pilot og advokat og at undslippe loven – og om Hanratty langt om længe får halet sig ind på Abagnale, må du se filmen for at finde ud af.

Captain Fantastic (2016)

Det er altid opsigtsvækkende, når danske skuespillere får succes i udlandet – og det var derfor også ganske specielt, da danske Viggo Mortensen blev nomineret til Oscar-prisen Bedste skuespiller i 2017 for sin præsentation i dette rørende og hjertevarme komedie-drama, som uden tvivl er en af de bedste film på HBO Max. Captain Fantastic handler om en familie, der på utraditionel vis bor isoleret i en skov i det nordvestlige Washington – mange kilometer fra det civiliserede og materialistiske samfund. Men da moren i familien bliver syg og dør, bliver faren (spillet af Viggo Mortensen) tvunget til at flytte ind til civilisationen med børnene og kæmpe for at beholde forældremyndigheden – og det betyder, at han må gå på kompromis med sin livsfilosofi og opdragelsesmetode.

Intouchables (2011)

I Paris opstår et uventet venskab mellem den ensomme rigmand Philipe, som er lam fra halsen og ned og derfor sidder i kørestol, og den arbejdsløse, småkriminelle unge mand Driss. Philipe er på udkig efter en ny assistent, der kan hjælpe ham med dagligdagens gøremål – lige fra at få tøj på til at blive lagt i seng. Driss søger modvilligt jobbet som hans hjælper og får mod alle odds stillingen – og det udvikler sig til et venskab, som kan få selv den mest hårdhudede seer til at fælde en tåre. Intouchables er baseret på en sand historie og er et perfekt match til din filmaften, hvis du har brug for en god (og sjov) feel good-film.

Ocean's Eight (2018)

Hvis du var vild med de originale Ocean's-film med George Clooney i rollen som mestertyven Danny Ocean, vil du helt sikkert også være fan af det nyeste skud på stammen. Denne gang er det Oceans lillesøster spillet af Sandra Bullock, som med et listigt hold af kriminelle vil stjæle en kostbar diamanthalskæde til årets største modeevent: The Met Gala. Det er blevet til en stjernespækket, medrivende og ikke mindst sjov film, som du absolut ikke må gå glip af på HBO Max.

The Bucketlist (2007)

Morgan Freeman og Jack Nicholson spiller hovedrollerne i denne rørende og hjertevarme komediefilm om to kræftsyge mænd, der kommer fra to forskellige verdener, men ender på den samme hospitalsstue.

Millionæren Edward Cole og den hårdtarbejdende mekaniker Carter Chambers har som udgangspunkt ikke meget tilfælles, da de mødes på hospitalets kræftafdeling. Som tiden går, kommer de dog tættere på hinanden, og på et tidspunkt beslutter de sig for, at de vil leve livet til fulde – i hvert fald så længe det varer. Derfor laver de sammen en såkaldt 'bucket list' – det vil sige en liste over alle de ting, de vil opleve, før de dør – og dén fantastiske rejse kan du følge i The Bucket List.

De bedste thrillere på HBO Max

Elsker du spænding, action og nervepirrende fortællinger, er thriller helt sikkert ikke en genre, som er fremmed for dig. På HBO Max finder du en lang række af fantastiske thrillerfilm, som du ikke må gå glip af – og vi guider dig gennem de bedste herunder.

Tenet (2020)

En hemmelig agent ved navn Protagonisten bliver rekrutteret af den mystiske organisation Tenet for at kæmpe for verdens overlevelse og forhindre en ny form for angreb – et angreb, der kommer fra fremtiden, og hvor modstanderen er ukendt. Protagonistens mission bliver at forhindre den russiske oligark Andrei Sator i at starte tredje verdenskrig – blandt andet ved hjælp af 'tidsinversion', hvor han rejser baglæns i tiden og forsøger at afværge katastrofen, inden det er for sent.

Tenet er en hjernevridende thriller, hvor den klassiske historie om heltens kamp mod tiden er blevet kastet op i luften og sat sammen på ny – et sandt mesterværk af instruktøren Christopher Nolan, som du ikke må gå glip af.

Taken (2008)

Den pensionerede CIA-agent Byan Mills har fratrådt sin stilling for at være tættere på sin teenagedatter, Kim. Han kommer dog på en ny, nervepirrende mission, da han må rejse Europa tyndt i jagten på datteren, da hun og veninden Amanda på en venindetur til Paris bliver kidnappet med henblik på human trafficking. Taken har efterhånden et par år på bagen, men er bestemt en af de bedste film på HBO Max, som godt kan tåle et gensyn – og faktisk kan du, ud over den første film i rækken, se hele Taken-trilogien inde på streamingtjenesten.

Inception (2010)

Der er mange gode film på HBO Max, og hvis du er til spænding og sci-fi, kan du med fordel sætte Inception på til din næste filmaften. Vi møder her den dygtige tyv Dom Cobb (Leonardo DiCaprio), som lever af at stjæle andres idéer gennem en speciel drømme-delingsteknologi – lige indtil han får tilbuddet om at rense sit navn med en sidste mission. Cobb og hans team skal lave det perfekte kup og gøre det omvendte af, hvad de plejer: nemlig plante en idé i stedet for at stjæle den. Der er her tale om et endnu et mesterværk af Christopher Nolan, og er du på udkig efter en god film på HBO Max, er Inception bestemt et kig værd.

Gone Girl (2014)

På deres femårs bryllupsdag melder Nick Dunne fortvivlet sin hustru Amy forsvundet. Men som tiden går, stiger presset fra politiet og interessen fra medierne, og Nicks facade begynder at smuldre. Snart pibler løgnene frem, og flere begynder at stille spørgsmålet om, hvorvidt han er så uskyldig, som han siger – og om han måske selv er ansvarlig for Amys død.

Journal 64 (2018)

Filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens bestseller om afdeling Q er den fjerde fortælling ud af rækken af i alt ni bøger og handler om efterforskeren Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) og hans assistent Assad (Fares Fares), der bliver sat på prøve, da nogle håndværkere finder tre mumificerede lig bag en tilmuret væg i en gammel københavnerlejlighed. Ligene sidder omkring et spisebord med en plads ledig i det hemmelige rum, og det er nu op til Carl Mørck og Assad at finde ud af, hvem ligene er – og ikke mindst hvem den sidste plads er tiltænkt. Denne rejse bringer blandt andet Carl og Assad til Sprogø og ud i en af de mørkeste afkroge af Danmarkshistorien.

Shutter Island (2010)

På en anstalt for kriminelle psykisk syge personer, der ligger på den isolerede ø Shutter Island, foregår der i 1954 en række mystiske episoder. Da en patient forsvinder fra anstalten, bliver sheriffen Teddy Daniels derfor tilkaldt for at undersøge hans forsvinden. Da Teddy, der bliver spillet af Leonardo DiCaprio, endelig ankommer, har anstalten ingen interesse i at hjælpe ham med at løse sagen, og flere chokerende sandheder om øen finder vej til overfladen, som efterforskningen skrider frem. Pludselig slår et lyn ned og afbryder forbindelsen til fastlandet – og Teddy begynder at tvivle på sin egen hukommelse og fornuft. Om han ender med at slippe væk fra den uhyggelige ø, må du se filmen for at finde ud af.

De bedste romantiske film på HBO Max

Sukkersøde kærlighedshistorier og lykkelige slutninger, der giver sommerfugle i maven. Man kan naturligvis ikke tale om gode film på HBO uden at nævne de bedste romantiske fortællinger – og hvis du er typen, der elsker en filmaften i romantikkens navn, så læs med herunder.

You've Got Mail (1998)

I denne hjertevarme klassiker af en rom-com er du garanteret godt selskab med Tom Hanks og Meg Ryan i hovedrollerne. Filmen foregår i internettets spæde start, da Joe Fox (Tom Hanks), som ejer en stor boghandelkæde, og den selvstændige boghandler Kathleen Kelly (Meg Ryan) falder for hinanden på en anonym datingside – men ingen af dem er klar over, at det er Joe, som står i spidsen for det firma, der er ved at lukke Kathleens selvstændige forretning ned. Mon kærligheden kan overvinde alt?

Casablanca (1942)

Hvis du er til klassiske sort/hvid-film, kan du med fordel læne dig tilbage og nyde dette mesterværk. En af de bedste film på HBO Max er klassikeren Casablanca fra 1942, der var nomineret til hele syv Oscars og kom hjem med blandt andet statuetten for Bedste film og Bedste instruktør. Filmen foregår midt i anden verdenskrig, hvor den amerikanske caféejer Rick Blaine, der holder til i den marokkanske storby Casablanca, hemmeligt tager imod flygtninge, så de kan komme videre til USA. En dag dukker Lisa, en af Ricks gamle flammer, op med sin nye mand og beder Rick om hjælp til at undslippe nazisterne – og pludselig står Rick i et dilemma omkring at skulle vælge mellem kærligheden og at hjælpe en mand i nød.

Den skaldede frisør (2012)

I denne livsbekræftende film af Susanne Bier, som var nomineret til hele otte Robert-priser, følger vi frisøren Ida (Trine Dyrholm), der efter et afsluttet kræftforløb finder sin mand i seng med hans yngre kollega. Ida rejser efterfølgende alene til sin datters bryllup, der foregår i Italien – og her møder hun gommens familie for første gang, hvor hun hurtigt får et dårligt indtryk af gommens far, Philip, der spilles af Pierce Brosnan. Som tiden går, ændres Idas syn på Philip dog – og lige som Ida troede, at det hele er forbi, viser det sig, at det måske først lige skal til at begynde.

Grease (1978)

En af de bedste musicals gennem tiden er naturligvis også en af de bedste film på HBO Max – Grease er nemlig en af de klassikere, der både er sød, sjov og romantisk, og som du absolut bør unde dig selv at se.

Vi møder her Danny Zuko og Sandy, som har haft en flirt i løbet af sommerferien med bevidstheden om, at deres veje skal skilles, da de bor i hvert deres land – men da et nyt skoleår begynder, opdager Zuko, at Sandy mod alle odds er startet på samme high school. Kærligheden bliver dog sat på prøve, da han skal balancere sit hårde image og omgivelserne forventninger med sine varme følelser – og det er endt ud i en ikonisk high school-film, som er spækket med fantastiske sange, du næsten med garanti vil få lyst til at skråle med på.

The Notebook (2004)

Med den romantiske dramafilm The Notebook satte Rachel McAdams og Ryan Rosling en tårnhøj standard for romantik med fortællingen om den forbudte kærlighed mellem det unge par Allie og Noah. Filmen tager sin begyndelse på et plejehjem, hvor den ældre mand Duke læser højt af en kærlighedshistorie fra 1930'erne for en senil kvinde. Historien handler om den unge Allie, der med sin velhavende familie er på ferie i den lille by Seabrook og her møder den lokale tømrer Noah. Det unge par forelsker sig hurtigt og stormfuldt i hinanden – men det er ikke uden problemer, da de kommer fra to forskellige verdener.