Her er de bedste film på Netflix
© KIMBERLEY FRENCH/NETFLIX

Film: Her er de bedste film på Netflix

Der findes mange gode film på Netflix – men det kan være svært at finde frem til de bedste film blandt streamingtjenestens store udvalg. Vi guider herunder til de bedste film, du kan finde på Netflix lige nu.

Gode film på Netflix

Uanset om du er til dokumentarer, true crime eller romantiske komedier, er der et væld af gode film og serier at vælge imellem på Netflix.

Streamingtjenestens enorme udbud gør dog også, at det kan være svært at navigere frem til den helt rigtige film, når du gerne vil læne dig tilbage i sofaen med en stor skål popcorn. Vi har derfor fundet de bedste film på Netflix, der er tilgængelige netop nu, og som sikrer dig en god filmoplevelse. Du finder alt fra de gamle klassikere til de nyeste film, Netflix har at byde på – og så er det bare op til dig at vælge, om du er mest til romantik, drama, krimi eller noget helt fjerde.

Det finder du i artiklen:

De bedste komedier på Netflix

Er du til en vaskeægte komedie, der fremkalder latterkramper, en romantisk komedie, der får sommerfuglene til at blafre i maven, eller et komedie-drama, der fremkalder tårer? Netflix har det hele – og vi har listet nogle af de bedste komediefilm, streamingtjenesten har at byde på, herunder.

Notting Hill (1999)

Det er næsten en forbrydelse at skrive om de bedste komedier på Netflix uden at nævne Notting Hill. 90'er-klassikeren med Julia Roberts og Hugh Grant er altid et gensyn værd og et must-see, hvis du ikke allerede har slugt den romantiske historie om den paparazzi-forfulgte skuespiller Anna Scott (Julie Roberts), der tilfældigt møder boghandleren William Thacker – et møde, der skal vise sig at få stor betydning for dem begge. Notting Hill er uden tvivl en af de bedste film på Netflix og det oplagte valg, hvis du elsker de to stjerneskuespillere, romantiske gestusser og charmerende London, hvor filmen finder sted.

De urørlige (2011)

Mangemillionæren Phillipe (François Cluzet) har været ude for en ulykke, der har gjort ham lam fra halsen og ned. I sin søgen efter en ny personlig assistent, der kan hjælpe ham med dagligdagens gøremål – fra at få mad til at blive lagt i seng – møder han Driss (Omar Sy): en arbejdsløs og småkriminel ung mand, der imod alle odds bliver ansat i stillingen. Trods de to mænds forskellige baggrunde udvikler de et varmt venskab, der vil ændre begges liv og deres syn på verden. Filmen, der bestemt er en af de bedste komedie-drama-film på Netflix, er baseret på en sand historie og vil utvivlsomt både få dig til at grine og græde.

Captain Fantastic (2016)

Familiefaren Ben (Viggo Mortensen) er stik imod samfundets normer og forventninger flyttet ud i skoven. Her bor han med sine seks børn, som han lærer, hvordan man overlever i naturen uden det moderne livs fornødenheder. Men da Bens kone efter længere tids psykisk sygdom dør, beslutter han sig for at forlade sit liv uden for samfundets rammer og flytter tilbage til civilisationen med sine børn, hvilket ikke forløber uden problemer – særligt for børnene, som gennem hele deres opvækst har levet under deres idealistiske fars værdier. En skæv og charmerende fortælling, som uden tvivl gør Captain Fantastic til en af de bedste film på Netflix.

Forrest Gump (1994)

Komedien Forrest Gump fra 1994 har det hele: humor, en fortælling, der rammer lige i hjertekulen, og citater, der stadig bliver refereret til 27 år efter, at filmen kom ud. I Forrest Gump møder vi den godhjertede mand af samme navn, der med en romantisk fortælling som baggrundstæppe fører seeren gennem nogle af det 20. århundredes vigtigste højdepunkter – fra Martin Luther King til Vietnamkrigen. Filmen er ikke bare en af de bedste film på Netflix, men muligvis en af de bedste film i verden – så har du endnu ikke set den, er det bare om at komme i gang.

The Incredible Jessica James (2017)

Jessica, der bor i Brooklyn og forsøger at slå igennem i teaterverdenen, har netop fået knust sit hjerte. Det samme har Boone, der for nylig er blevet fraskilt. De to ender på en date, der starter ud som en katastrofe, men senere viser sig at blive startskuddet for et smukt venskab. The Incredible Jessica James har charme som få andre, hvilket gør den til en af de bedste film på Netflix – og alene scenerne med de mange akavede Tinder-dates, som Jessica gang på gang affejer med rappe replikker, gør filmen et kig værd.

Clueless (1995)

"Ugh, as if!" og "You're a virgin who can't drive" er blot nogle af de ikoniske replikker, der blev gjort verdenskendte med 90'er-filmen Clueless. I coming of age-komedien møder vi den forkælede teenager Cher (Alicia Silverstone), der udefra set har det perfekte liv med en misundelsesværdig (og computerstyret) garderobe, populære venner og interesserede bejlere. Men en dag møder Cher en fyr, hun ikke kan få – og det vender (næsten) hele hendes teenage-verden på hovedet. Filmen er inspireret af Jane Austens roman Emma og kaster et satirisk blik på, hvordan det var at være teenager i 90'erne – og det er blevet til en klassiker, som bestemt er en af de bedste film på Netflix.

Min bedste vens bryllup (1997)

Vi kommer ikke uden om en af de mest klassiske film på Netflix, som byder på kærlighed, grin, tårer og alt derimellem. I årevis har Julianne (Julia Roberts) og Michael (Dermot Mulroney) været bedste venner, selvom Julianne godt ved, at Michael vil meget mere end det. Men hvad gør man, når ens bedste ven pludselig skal giftes, og det ikke er med en selv? Hvis man spørger Julianne, gør man alt for at sabortere det. Efter bekendtgørelsen om, at Michael skal giftes med en smuk, intelligent og morsom kvinde, går det op for Julianne, at et venskab med Michael slet ikke er nok, og med kun fire dage til brylluppet er intet trick for lavt, ingen løgn for tyk og ingen plan for vild.

De bedste dramafilm på Netflix

Scener, der får pulsen til at hæve sig, skæbnesvangre historier og smukke fortællinger. Du kan finde nogle af de bedste dramafilm på Netflix på listen her.

Saving Private Ryan (1998)

Er du på udkig efter en god film på Netflix, og har du endnu ikke fået kastet dig over 1990'er-klassikeren Saving Private Ryan, kan det kun gå for langsomt med at trykke play. Spielbergs episke dramafilm tager sin begyndelse efter D-day, hvor en gruppe af soldater drager bagom fjendens linjer for at finde en faldskærmssoldat, hvis tre brødre er blevet dræbt under krigen. Fik vi sagt, at Tom Hanks spiller en af de bærende roller?

Drengen der tæmmede vinden (2019)

En af de bedste dramafilm på Netflix er Drengen der tæmmede vinden, der er baseret på en sand historie. Vi møder her 13-årige William Kamkwamba, der med inspiration fra en lærebog formår at bygge en vindturbine, der ender med at redde hans landsby fra hungersnød. En god film, der både er hjertevarm og inspirerende.

Inglourious Basterds (2009)

Shoshannas familie er blevet dræbt af nazisterne, men før hun ved af det, får hun mulighed for at blive del af en storstilet hævnauktion. Premieren på en ny, tysk nationalromantisk film er nemlig planlagt til at foregå i hendes biograf i Paris, og på gæstelisten står blandt andre Hitler – en mulighed, som en jødisk bataljon af skalpejægere (herunder Aldo Raine spillet af Brad Pitt) ikke vil lade forpasse.

Django Unchained (2012)

Tarantino er en af filmhistoriens store mestre, og det beviser han blandt andet med Django Unchained, der er en af de bedste film på Netflix lige nu. I drama-westernfilmen ser vi, hvordan slaven Django (Jamie Foxx) bliver befriet af dusørjægeren Dr. Schultz (Christoph Waltz), da Schultz søger efter en medhjælper, som kan være med til at opspore nogle berygtede, kriminelle brødre. Django bliver oplært som dusørjæger og forsøger inden længe at befri sin kone, der er blevet slave hos Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) – en af sydens mest modbydelige plantageejere.

Stolthed og fordom (2006)

Jane Austens klassiker om 1800-tallets England er blevet omdannet til lærredet med denne film, der er en af de bedste film på Netflix netop nu. Fortællingen centrerer sig om den unge kvinde Lizzi Bennet, der – modsat mange af sine jævnaldrende – ikke søger ægteskab som et forsøg på at sikre sig økonomisk, men fordi hun tror på ægte kærlighed. Skæbnen vil, at hun gang på gang støder på Mr. Darcy – en stolt mand, der har ødelagt det potentielle ægteskab mellem Lizzis storesøster og den velhavende Mr. Bingley, og som Lizzi derfor nærer stor fjendtlighed overfor. Efterhånden begynder vreden dog at omdanne sig til varme følelser, men Lizzi nægter at lade sig smigre – lige indtil Mr. Darcy viser sig at være hendes – og hendes families – redningsmand. En sand klassiker, du ikke må gå glip af.

En mand der hedder Ove (2015)

59-årige Ove er nok det, de fleste vil betegne som en nabos værste mareridt. Han er bitter og anser det som sin fornemmeste opgave at sikre, at folk i nabolaget holder sig inden for reglerne – lige fra affaldssortering til parkering af cykler. Men bag det hårde ydre gemmer der sig en stor sorg, som Ove slæber rundt på helt alene – lige indtil den dag, hvor den højgravide kvinde Parvaneh og hendes familie flytter ind i rækkehuset over for Ove og møde for møde får ham åbnet op. En smuk og rørende fortælling, der er en af de bedste film på Netflix, og som uden tvivl vil få dig til at fælde et par tårer.

Boyhood (2014)

Det tog mere end et årti at filme Boyhood, der følger drengen Mason fra hans tidlige barndomsår, til han skal på college. Det gør den ikke bare til en af de bedste film på Netflix, men måske også en af de bedste coming of age-fortællinger derude. Gennem de formative år ser vi, hvordan Mason går igennem morens skiftende kærester, flytninger, weekendbesøg hos sin far, morens skilsmisse, kærlighed og store drømme – og mens verden omkring ham langsomt ændrer sig, ændrer han sig med den.

Little Women (2019)

Det 19. århundredes største drama af dem alle er naturligvis Little Women. Dramafilmen på Netflix er fra 2019 og den syvende film baseret på novellen af samme navn skrevet af Louisa May Alcott. Filmen omhandler de fire March-søstre, Jo, Meg, Amy og Beth, som alle kæmper for at finde deres plads i verden som kvinder, når de står uden en faderfigur, og når forventninger omkring kærlighed får dem til at træffe drastiske valg.

The Big Short (2015)

I årene inden 2008 begynder fire outsidere at lægge mærke til det, bankerne, medierne og regeringen nægter at se: at den globale økonomi er ved at kollapse. Dette får dem til at overveje, om de bør udnytte situationen, og kommer derfor frem til at ville 'shorte' – modsat at investere i – obligationer, der har fået en høj kreditvurdering, men som i bund og grund er værdiløse. Så mens resten af verden lider, ser de deres snit til at blive millionærer.
Dramafilmen på Netflix er baseret på virkelige hændelser op til finanskrisen i 2008.

The unforgivable (2021)

Da Ruth Slater (Sandra Bullock) bliver løsladt fra fængslet efter at have afsonet en dom for at skyde en politimand, møder hun et samfund, som nægter at give slip på hendes fortid. I denne dramafilm på Netflix møder Ruth intet andet end fordømmelse fra det sted, hun engang kaldte sit hjem, og det eneste håb, hun har for tilgivelse, er at finde sin fremmedgjorte lillesøster, som hun var tvunget til at forlade som barn.

De bedste musicals på Netflix

Er du til hård rap, følsom pop eller tung rock? Uanset hvilken musikgenre, der tiltaler dig mest, kan du finde en masse spændende musicals blandt de bedste film på Netflix. Vi har samlet en række af dem herunder.

Mamma Mia! (2008)

Der er garanteret god stemning, når du sætter Mamma Mia på – for stort set alle kan synge med på 70'er-popgruppen ABBAs megahits som Dancing Queen, Super Trouper og Waterloo, som danner soundtracket for denne musical, der er blandt de bedste film på Netflix. Foruden den vidunderlige musik kan du se frem til skuespil af blandt andre Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan og Colin Firth – en genial kombination, hvis du spørger os.

8 Mile (2002)

Du forbinder måske ikke Eminem med musical-genren – men ikke desto mindre medvirker han i 8 Mile, der delvist bygger på hans egen opvækst i Detroit og rise to fame. Det er blevet til en af de bedste film på Netflix, som du ikke må gå glip af, hvis du elsker den amerikanske rappers lyd.

Dreamgirls (2007)

I slutningen af 60'erne er soul-gruppen The Dreamettes godt på vej frem i musikverdenen. Kvinderne bliver opdaget af manageren Curtis Taylor Jr. (Jamie Foxx), der tilbyder trioen deres livs chance som backup-sangere for en af periodens største musikere. Det leder efterhånden til, at de selv får en plads i rampelyset – men det er ikke uden konsekvenser. Se den gode film for Jennifer Hudsons, Beyoncés og Anika Noni Roses smukke sang, du sent vil glemme.

Prinsen af Egypten (1998)

Prinsen af Egypten bliver ofte betegnet som en milepæl i tegnefilmens historie, og med god grund: De utroligt smukke billeder og det fængende soundtrack bjergtager hurtigt én. Musicalen, der er blandt de bedste film på Netflix, skildrer historien om Moses, der som nyfødt driver ned ad Nilen i en kurv af siv og ender som af Egypten. Her får han også en bror, der bliver hans bedste ven – men forholdet krakelerer, da den ene bror bliver landets hersker, og den anden vælger at kæmpe for sit folk.

De bedste thrillere på Netflix

Der er intet som en god thriller, der kan få dig til at trippe på kanten af sædet. Vi har fundet frem til de bedste thrillerfilm, du kan finde på Netflix lige nu – og listen tæller både gamle klassikere og nyere tilføjelser.

Shutter Island (2010)

Sheriffen Teddy Daniels (Leonardo Dicaprio) bliver sendt til en anstalt for psykisk syge kriminelle på Shutter Island – en vindblæst og gold ø midt ude i havet. Det, der starter som en rutinesag, tag dog hurtigt en drastisk drejning – og lidt efter lidt afdækker Teddy flere grusomme sandheder om, hvad der foregår på den mystiske ø.

Bird Box (2018)

En mystisk virus, der driver folk til at begå selvmord, spreder sig pludselig globalt. Fem år efter virussens første udbrud møder vi en overlever, Malorie (Sandra Bullock), og hendes to børn, som desperat kæmper for at komme i sikkerhed, mens faren lurer lige om hjørnet. Hvis du leder efter en nervepirrende triller, der får hjertet til at slå lidt hurtigere, er Bird Box bestemt et kig værd.

Memento (2000)

Leonard Shelby har en eneste mission i livet: At finde den mand, der voldtog og myrdede hans kone. Shelby lider dog af hukommelsestab og står ofte i situationer, hvor han pludselig ikke kan huske, hvor han er, eller hvad han skal til at gøre. Han må derfor gang på gang forsøge at stykke sit liv sammen gennem fotografier og beskeder, som han får tatoveret på sin krop, for at nå frem til sit endegyldige mål: hævn. En thriller, der leger med dine sanser på en helt ny måde, hvilket gør den til en af de bedste film på Netflix.

Kvinden der forsvandt (2014)

I denne thriller på Netflix bliver det moderne ægteskab sat på prøve. I anledning af Nick Dunnes (Ben Affleck) 5-års bryllupsdag må han melde sin kone, Amy (Rosamund Pike) savnet. Under pres fra både politiet og nyhedsmedier begynder Nicks udadtil perfekte ægteskab at falde fra hinanden – og hans løgne, bedrag og mærkelige opførsel får folk udefra til at undre sig, om han har dræbt sin kone.