Filmstriben bibliotek gratis
© The place beyond the pines

Filmstriben: de 32 bedste film

Kender du bibliotekernes streamingtjeneste Filmstriben? Her kan du finde masser af fantastiske og gratis film på nettet. Vi guider her til de bedste film på Filmstriben, som du ikke må gå glip af.

Filmstriben: Gratis film på nettet

Der er efterhånden en del streamingtjenester at vælge imellem, og det kan hurtigt blive dyrt, hvis du både vil have adgang til Netflix, HBO, Viaplay og alle de andre. Derfor kan du med fordel rette dit blik mod bibliotekernes streamingtjeneste: nemlig Filmstriben.

Foruden en del unikt inhold finder du på Filmstriben også en masse film og serier, som du endda kan streame ganske gratis – det eneste, du skal gøre, er at oprette et bibliotekslogin og logge ind på Filmstriben.dk for at se en masse gratis film og serier.

Hvor mange gratis film om måneden kan jeg se på Filmstriben?

Antallet af lån af film, du har tilgang til per måned eller uge på Filmstriben, afhænger af dit lokael bibliotek. Du kan se, hvor mange film du har til rådighed, når du låner en film på Filmstriben. Når låneperioden på 48 timer er ovre, skal du ikke foretage dig yderligere.

Der er derfor god grund til at tjekke Filmstriben ud, inden du køber dig fattig i diverse streamingtjenester.

Vi har herunder udvalgt de bedste gratis film på Filmstriben inden for flere forskellige genrer – så der er med garanti en masse, der vil falde i din smag.

Gratis dramafilm på Filmstriben

Lion, 2016

Lion opfylder på papiret alle kriterier for et godt sammenstrikket Hollywood-plot. Der er bare det store men, at den hjerteskærende fortælling er baseret på en sand historie.

I filmen, der kan ses gratis på Filmstriben, bliver den femårige indiske dreng Saroo adskilt fra sin familie, da han falder i søvn på et tog, der sender ham flere tusind kilometer væk fra sit hjem. Han ender i et område af Indien, hvor der snakkes Bengali – et sprog, han hverken selv kan tale eller forstår, og Ddet tvinger ham til et liv som gadedreng i et barskt og livsfarligt miljø.

Med tiden bliver Saroo adopteret, og da han 25 år senere genbesøger minderne om sin barndom, begiver han sig ud på en nærmest umulig mission om at finde sin biologiske familie. Filmen fremstiller splittelsen i ønsket om at ville kende sit biologiske ophav og sætter ikke mindst en række etisk orienterede spørgsmål til adoption generelt.

Still Alice, 2014

Alice Howland (Julianne Moore) er en lingvistikprofessor, som lever et lykkeligt liv med med sin mand og deres tre børn. Da hun kort tid inden sin 50-års fødselsdag begynder at miste sit ordforråd og farer vild på sine daglige gåture, må hun se i øjnene, at hun har begyndende alzheimers. Det sætter hende selv og ikke mindst hendes familie på prøve, da hun forsvinder mere og mere for hver dag, der går.

Still Alice er bestemt en af de gratis film, du ikke må gå glip af på Filmstriben.

Force Majeure, 2014

En lykkelig familie er på skiferie i de franske alper. Midt i en idyllisk frokost på en terrasse med udsigt til bjerglandskabet styrter en ellers kontrolleret lavine direkte mod restauranten og omgiver pludseligt alt i kaos. Faderen griber instinktivt sin telefon og flygter, hvilket efterlader hans kone og to børn på egen hånd.

At dette kunne synes som et oplagt setup til en katastrofefilm, punkteres dog allerede få sekunder senere, da lavinen viser sig at være helt ufarlig. Men intet er længere det samme i familien. For hvordan kommer man videre, når instinktet har talt?

Moonlight, 2016

Moonlight, der vandt en Oscar-statuette for Bedste film, er – heldigvis – en af de gratis film, du kan streame på Filmstriben. Vi følger her karakteren Chiros liv i tre forskellige perioder, som tager os med på hans rejse fra dreng til mand og de vanskeligheder og spørgsmål, der opstår i forhold til hans identitet og seksualitet. En smuk, men også barsk filmoplevelse, der sent forlader kroppen.

The Square, 2017

I den prisvindende film med Claes Bang i hovedrollen følger vi museumskuratoren Christian, som skal præsentere museet seneste projekt, ‘The Square’ – en kunstinstallation, der indbyder forbipasserende til næstekærlighed og tillid til andre. Samme dag bliver Christian udsat for et tricktyveri, hvor han får stjålet sin telefon. I et forsøg på at finde telefonen med sin assistent, Michael (Christopher Læssø), må han stå ansigt til ansigt med sine værdier og det menneske, han troede, han var. Filmen kan ses gratis på Filmstriben og har vundet flere priser, ligesom den har været nomineret til en Oscar.

Erna i krig, 2020

En film baseret på Erling Jepsens roman, som går under samme navn. Erna i krig handler om Erna Jensen (Trine Dyrholm) og hendes søn, Kalle (Sylvester Byder), som er bosat i Sønderjylland, mens første verdenskrig hærger i Europa. En dag tager deres liv en drastisk vending, da en landbetjent banker på deres dør for at hente Kalle til krigstjeneste. Erna beslutter sig for at tage sagen i egen hånd, og i mødet med soldaten Anton Seiersen vækkes hendes ukendte sider, og hendes dunkle fortid kommer frem og forandrer alt. Se den gribende og rørende helt gratis film på Filmstriben.

Nordkraft, 2005

Nordkraft er en skarp, barsk fortælling om tre skæbner – Maria, Steso og Allan – som alle springer ud af narkomiljøet i Aalborg. Maria er kærester med en pusher og bruger sine dage på at varte hans kunder op. Steso er misbruger og altid på jagt efter sit næste fix, mens Allan har været udsat for en ulykke under en sejltur. Alle tre har de dét til fælles, at de søger efter kærligheden og en mening med livet. En film, du absolut ikke må snyde dig selv for at streame gratis på Filmstriben.

Gratis komediefilm på Filmstriben

De urørlige, 2011

En helt igennem gribende og opløftende komediefilm om et umage venskab mellem den handicappede rigmand Philippe og den småkriminelle Driss. Begges liv ændrer sig drastisk, da Driss lettere tilfældigt får jobbet som Philippes nye hjælper, og trods deres store sociale forskelle får de begge udfordret deres syn på verden, og et nyt venskab opstår. En fantastisk feel good-film, der er baseret på en virkelig fortælling, og som er en must-see film på Filmstriben.

Booksmart, 2019

Klassens to 12-talspiger har knoklet hele deres skoletid, og da de står udmattede på den anden side og indser, at de gennem de seneste år har ofret alt socialt liv til fordel for karaktererne, er det alligevel med en vis selvtilfredshed – for modsat deres klassekammerater er de optaget på topuniversiteterne.

For at belønne sig selv og fejre det, de har opnået, beslutter de sig for at deltage i den sidste fest inden deres dimissonen. En bitter overraskelse venter dog, for det viser sig, at de populære i klassen også har fået pladser på topuniversiteterne, samtidig med at de har drukket weekenderne væk. Pigerne beslutter sig derfor for at gennemleve de tabte år på én enkelt aften, og det er blevet til en særdeles underholdende komedie, som du ikke må gå glip af på Filmstriben.

Selvhenter, 2019

Selvhenter er en komediefilm om det umage brødrepar Emil og Magnus, som rejser til Spanien for at hente liget af deres fordrunke far. Magnus får dog overtalt Emil til at stikke af med faren, da transporten af liget viser sig at ville koste utroligt mange penge – og de har kun hinanden og en meget lille bil med tagboks til hjælp.

Conviction, 2009

Da Betty Annes bror i 1983 bliver dømt for et mord på en kvinde Massachusetts, vælger hun at tage sagen i egen hånd. Hun havde aldrig planer om at blive advokat, men da hun er fast besluttet på at få sin bror ud af fængslet, kæmper hun sig igennem jurastudiet. Filmen dykker ned i begges barndom og er en fortælling om, hvordan et søskendepar kæmper for sandheden og friheden, og ikke mindst mod systemet – og det er blevet til et must-see blandt udvalget af gratis film på Filmstriben.

De bedste gratis komediedramafilm på Filmstriben

In Bruges, 2008

Der kan være noget underligt befriende ved film, der formår at være ligeså underholdende, som de er alvorlige. In Bruges er en god – og gratis – film på Filmstriben, som opfylder det kriterie.

Filmen udspiller sig i den belgiske by Brugge, som de to lejemordere Ray og Ken på ubestemt tid sendes til for at holde lav profil indtil deres næste mission. Det giver dem anledning til at nyde livet: drikke fadøl, opleve seværdigheder og se tilbage på deres seneste opgave, der gik grufuldt galt. Jo længere tid de opholder sig i byen, desto mere bizarre bliver deres oplevelser. Samtidig rammes Ray af en enorm skyldfølelse, der skaber en indre krise hos ham, som altsammen udløses af en gal arbejdsgiver.

Volver, 2006

Volver er en film, man skal se, og som i virkeligheden ikke kan beskrives med så mange ord. Den kan ved første øjekast synes at falde ned i et sært mix af realisme og telenovelas (spanske sæbeoperaer), men der er en mening med galskaben fra instruktøren Pedro Almodóvars side, for denne kategorisering er langt fra sand. Filmen er nemlig først og fremmest en underholdende og opløftende fortælling om kvinder i tre generationer – ikke mindst om søster- og moderskab. Filmen kan streames gratis på Filmstriben.

Captain Fantastic, 2016

I Captain Fantastic har danske Viggo Mortensenhovedrollen som karakteren Ben, der lever et liv i pagt med naturen med sin kone og seks børn. Da børnenes mor dør, ser Ben sig dog nødsaget til at vende tilbage til byen for at deltage i hendes begravelse – og det bliver et clash med civilisationen, der vender op og ned på hans og børnenes liv.

Det lyder måske som en trist omgang, men Captain Fantastic formår også at efterlade dig med – ud over en tåre i øjenkrogen – et smil på læben og stof til eftertanke om, hvad ‘det gode liv’ egentlig er.

De frivillige, 2019

En berygtet erhvervsmand og jetsetter, Markus Føns, er blevet varetægtsfængslet, og efter et brutalt overfald af en gruppe rockere vælger han frivilligt at gå i isolation. Her starter han i fængselskoret, hvor han hurtigt kommer i åben kamp med korlederen – en kamp, der ikke udkæmpes ikke med muskler, men med tyranni og højskolesange. Så har du brug et godt grin, er denne gratis film på Filmstriben måske noget for dig.

Gratis romantiske dramafilm på Filmstriben

Pigen med paraplyerne, 1964

Hvis du har en forkærlighed for musicals, bør du bestemt tjekke denne gratis film ud på Filmstriben. Damien Chazelle, instruktøren af La La Land med Emma Stone og Ryan Gosling, har udtalt, at denne filmperle fra 1964 er hans absolutte yndlingsfilm, og at der er flere referencer til den i hans Oscarvindende film fra 2017. Med et ørehængende soundtrack er dette kærlighedsdrama med garanti ikke ét, du lige glemmer.

Hiroshima Mon Amour, 1959

Denne gratis film på Filmstriben er en kærlighedshistorie mellem en japansk arkitekt og en fransk skuespillerinde. Kvinden er i kølvandet på anden verdenskrig ved at filme en anti-krigsfilm i Japan. På sin rejse indleder hun et kort forhold til den gifte arkitekt, mens de udveksler deres forskellige perspektiver på krig. Hvis du vil se en af de helt store filmklassikere, er denne, med sine smukke scener, et kig værd, og så det en af de få film, der ikke rigtig findes andre steder online end på Filmstriben.

Gratis romantiske komedier på Filmstriben

Frances Ha, 2012

Denne gode film, der kan streames gratis på Filmstriben, skildrer 20’erne og den tid, hvor man står på tærsklen til voksenlivet. Vi følger her 27-årige Frances, som kæmper med at finde sin plads i verden, mens hun famler sig gennem en mindre succesfuld dansekarriere, der ikke dækker hendes dyre New York-husleje. Da hun oplever, at hendes bedste veninde og roomie glider fra hende til fordel for voksenlivet og et seriøst parforhold, rammes hun af en enorm jalousi, som skubber hende endnu længere væk.

Midnight in Paris, 2011

Har du nogensinde haft tanken, at du måske ville passe bedre ind, hvis du levede i et andet årti? Denne mulighed får en manuskriptforfatter på en ferie til Paris, da han ved et tilfælde rejser tilbage i tiden til 1920’erne, hvor han møder sine forfatteridoler og muser. Den film, der kan streames gratis på Filmstriben, er en sjov, romantisk komedie, der med garanti vil gøre dig en smule frankofil og formentlig få dig til at længes efter gåture langs de parisiske fortovscafeér iført smukke 1920’er-kjoler.

Silver Linings Playbook, 2012

Denne romantiske komedie med dygtige Jennifer Lawrence og Bradley Cooper i hovedrollerne er bestemt et kig værd på Filmstriben. Bradley Cooper spiller en fraskilt mand ved navn Pat, der efter mange års indlæggelser på en psykiatrisk afdeling flytter hjem til sine forældre. Her støder han på den underlige, men interessante nabo Tiffany (Jennifer Lawrence), der dog viser sig også at have sine egne problemer.

Venuseffekten, 2021

Venuseffekten er instrueret af Anna Emma Haudal (link), som også står bag serien Doggystyle. Vi følger her karakterene Liv og Andrea, som lever to vidt forskellige liv. Andrea lever et kaotisk liv, som på mange måder er meget anderledes end det, Liv er vant til, hvilket fascinerer Liv enormt meget. Men da tingene tager en uventet drejning i hendes liv, må hun finde ud af, hvem hun er, og at kærlighed og familie kan komme i mange forskellige versioner.

Gratis krimifilm på Filmstriben

The place beyond the pines, 2012

En motorcykel-stuntmand lever et vildt liv på landevejen. Da han vender tilbage til en by, han har besøgt før, støder han på sin ekskæreste, som han forlod nogle år tidligere. Dette møde vender op og ned på hans liv, da han opdager, at han har en søn – og han beslutter sig hurtigt for tage sig af ekskæresten og sit barn. Det er svært at beskrive filmen yderligere uden at afsløre for meget af plottet, men vi kan i hvert fald fortælle, at den splittes i to handlinger, der krydser hinanden over to årtier – så hop selv ind på Filmstriben og find ud af resten.

Shoplifters, 2018

Der er i de seneste år kommet mere fokus på asiatiske film – og med god grund. Dette japanske drama fra 2018 skildrer en familie i dybe pengeproblemer, der får enderne til at mødes ved at stjæle mad fra supermarkeder. En dag finder de en efterladt lille pige og beslutter sig for at åbne deres hjem for hende.

Gratis thrillers på Filmstriben

Drive, 2011

Ryan Gosling har hovedrollen som Driver, der lever et tilbagetrukket liv som bilmekaniker og filmstuntchauffør – men om natten agerer han flugtchauffør for Los Angeles’ kriminelle. Han kommer i kontakt med sin nabo, Irene, og hendes søn, og finder i deres selskab pludselig en mening i tilværelsen. Er du er til en nervepirrende romantisk thriller med gribende karakterer og et forførende lydbillede af 1980'er-nostalgi, så er Drive uden tvivl noget for dig.

Parasite, 2019

Parasite er en sydkoreansk filmperle, som er den første ikke-engelsksprogede film, der har vundet en Oscar for Bedste film – og så kan den streames gratis online på Filmstriben.

Parasite skildrer en underklassefamilies langsomme, men sikre infiltrering af en overklassefamilies hjem og liv ved hjælp af mantraet 'fake it till you make it', som betyder, at de får snydt sig til til jobs som den rige families privatchauffør, rengøringshjælp og privatunderviser.

Bag filmens simple præmis gemmer der sig dog en langt mørkere fortælling om landets store klasseskel, der blotlægges scene for scene. Er du en af dem, der ikke fik set Parasite i biografen, må du absolut ikke snyde dig selv for at streame filmen gratis på Filmstriben.

Fortidens skygge, 2010

Fortidens skygge er en del af filmserien Den som dræber’. I Fortidens skygge har psykologen Thomas Schäffer fundet sammen med sin ekskone og besluttet sig for at fratræde sin stilling hos politiet som ‘profiler’. Men pludseligt bliver en række personer myrdet på bestialsk vis, og Thomas vil ikke stoppe, før sagen er opklaret, da det pludselig viser sig, at en af hans tidligere patienter er involveret.

Den gode spion, 2020

Greville Wynne lever et ganske almindeligt liv i London med sin kone, Sheila, og deres søn. Men pludselig tager hans liv en uventet drejning, da han i 1960’erne bliver opsøgt af den britiske efterretningstjeneste på grund af sine mange forretningsrejser i Østeuropa. Efter mødet bliver han rekrutteret til at videregive tophemmelig information om Sovjetunionen til MI6 og CIA. Det bliver til en ekstremt farlig mission, og et ekstraordinært venskab opbygges.

The whistleblower, 2010

Denne gode film på Filmstriben er en stærk og autentisk thriller, der tager fat i en af de allerstørste skandaler i FN’s historie. Filmen er baseret på den sande historie om den amerikanske politibetjent Kathryn Bolkovac, som udstationeres til det krigshærgede Bosnien i 1999 som en del af FN’s internationale politistyrker. Pludselig kommer den amerikanske politibetjent dog på sporet af en gruppe FN-ansatte, der systematisk udnytter unge kvinder i en trafficking-ring – og hun beslutter sig for at lække historien til pressen og afsløre sine kollegaer, hvilket fører hende ud i en livsfarlig kamp.

Gratis actionfilm på Filmstriben

Shorta, 2020

‘Shorta* er arabisk slang for panser eller politi. I den danske film følger vi to politibetjente, der bliver fanget i en boligblok, da der opstår et borgeroprør. Det sker, da de får en melding om, at en ung dreng er gået bort i politiets varetægt. Pludselig er de to betjente, Jens og Mike, faret vild, og de må derfor kæmpe for at slippe ud – men hvordan? Og hvem kan de stole på?

Underverden, 2017

Zaid (Dar Salim) er en succesrig hjertekirug, som bor i en dyr lejlighed og venter sit første barn med sin kæreste, Stine. En dag bliver Zaid kontaktet af sin lillebror, Yasin, der er desperat efter at låne nogle penge, men Zaid afviser ham. Kort tid efter bliver Yasin banket til døde, og her overvældes Zaid af skyldfølelse. Sorg bliver til vrede, og Zaid bliver besat af at finde personerne bag sin brors drab – og det begiver ham ud på en rejse, hvor han skal se sine egne skyggesider i øjnene.

Gratis dokumentarfilm på Filmstriben

7 years of Lukas Graham, 2020

Du kender nok allerede i forvejen Lukas Graham – han er i hvert fald en af de danske største musikstjerner netop nu, og set udefra går det fantastisk godt for ham. Han arbejder med nogle af verdens største producere, er blevet signet på et internationalt label og flyver rundt i hele verden for at spille sit største hit ‘7 years’. Samtidig med at karrieren buldrer derudad, er han også i gang med at stifte familie – men hvordan får han karriere og familieliv til at harmonere?

Vilde piger, 2012

Vilde piger handler om en gruppe unge kvinder, der lever i en tilværelse præget af svigt, misbrug og vold. De gør, hvad der passer dem, og har masser af temperament og attitude – og så lever de et råt liv på kant med loven. Myndighederne forsøger at gøre deres for at hjælpe pigerne på rette kurs, og vi følger dem over en årrække, hvor de udvikler sig til stærke kvinder, som stille og roligt får styr på tilværelsen.

Andre gode film på streamingtjenesterne

Filmstriben spænder bredt, og på tjenesten kan du streame gratis film inden for en lang række genrer. Er du specifikt til dokumentarer, kan du også læse vores guide til de bedste dokumentarfilm på Netflix. Læs også vores liste over de bedste film, du ikke må gå glip af, og hvis du er mere til serier, kan du gå på jagt efter de bedste af slagsen lige her.