Se de gamle julekalendere
© Nissebanden

Her kan du se de gamle julekalendere

Fra Nissebanden og Vinterbyøster til Jullerup Færgeby. Skru op for julestemningen med de gode gamle julekalendere fra DR

3. november 2018 af Dorte Duborg

Danmarks Radio har skabt utallige seværdige julekaldere, som kan få selv den grønneste Grinch i julestemning. 

Heldigvis for os har DR samlet det bedste fra deres arkiver på undersiden Bonanza, heriblandt fem fantastiske julekalendere, som sagtens kan tåle at blive set igen – og igen. 

Vinterbyøster 

Vinterbyøster blev sendt første gang på DR i 1973 og består af 24 dukkefilm af 15 minutters varighed, der følger livet i en lille stationsby, hvor den farverige cirkusfamilie Caramella vækker opsigt. 

Se den her.


Jul i Gammelby

Jul i Gammelby blev sendt for første gang i 1979 og var den første julekalender, hvor der blev brugt rigtige skuespillere fremfor dukker. Borgmesteren i Gammelby vil ikke holde julefest, så hans børn allierer sig med to nisser, der skal drille ham i julestemning. 

Se den her. 

Jul på Kronborg

Jul på Kronborg er måske ikke så gammel, men den er god. Julekalderen blev sendt første gang i år 2000, hvor den danske familie Juhl skal hjælpe byens borgmester og en adelig nisse med at redde Kronborg fra både regeringen og mørke kræfter.

Se den her.

Nissebanden

Nissebanden fra 1984 er den første fortælling om de elskværdige nisser, som skal hjælpe julemanden med at finde sit gode humør. Siden har julekalderen fået efterfølgerne Nissebanden i Grønland og Nissernes Ø.

Se den her.

Jullerup Færgeby

Jullerup Færgeby fra 1974 er en af DR's mest populære (dukke)julekalendere. Her følger vi fyrmester Holms tre børn, som tager på skattejagt med deres nye venner, færgemanden Jonas og kaptajn Gus.

Se den her. 

Måske er du interesseret i ...

Gør som 24.000 andre

Seneste