Her kan du se de gamle julekalendere

Fra 'Nissebanden' og 'Vinterbyøster' til 'Jullerup Færgeby'. Skru op for julestemningen, og tæl ned til juleaften med både gamle og nye julekalendere. Vi guider dig her gennem, hvor du kan se de bedste julekalendere gennem tiden.

DR-0357260

DR-0357260

© DR

Sammen med pakkekalendere er tv-julekalenderne den perfekte måde at tælle ned til juleaften på – uanset hvor gammel du er. Der er gennem tiden lavet masser af gode og hyggelige julekalendere, som kan få selv den grønneste Grinch i julestemning – og mange af dem er så gode, at vi sagtens kan gense dem hvert år.

Og fuldender du julehyggen med et fint kalenderlys og de bedste julesange, så kan det kun blive en god december måned.

Men hvilke julekalendere skal du se i år? Vi guider dig her gennem, hvor du kan få et gensyn med de bedste julekalendere gennem tiden – og hvilke kalendere du kan glæde dig til at se på tv i år.

Årets julekalendere

Hvert år i december viser både Danmarks Radio og TV2 julekalendere i fjernsynet, så vi hver dag indtil juleaften kan se et nyt afsnit. I år kan vi både se en helt ny julekalender og gense nogle af de gamle klassikere. Vi har herunder samlet et overblik over årets julekalendere til dig.

Tidsrejsen

I år genviser Danmarks Radio deres julekalender Tidsrejsen fra 2014. Julekalenderen handler om Sofie, der er træt af at være skilsmissebarn og bare drømmer om, at hendes forældre finder sammen igen, så de kan holde jul sammen. Men den 1. december giver Sofies farfar hende en gyro, som kan bruges til at lave en tidsmaskine, og da en mystisk dreng pludselig dukker op, kan det få voldsomme konsekvenser.

'Tidsrejsen' kan ses på DR1 klokken 19.30.

Kometernes jul

Årets helt nye julekalender er Kometernes jul på TV2. I julekalenderen er naturvidenskab omdrejningspunktet, da fire børn ved en fejl bliver teleporteret til den fjerne Planet 9. Her må de fra hver deres sted i universet arbejde mod tiden, naturlovene og en udspekuleret tech-guru for at blive genforenet, før det er for sent.

'Kometernes jul' kan ses på TV2 klokken 20.

Alletiders Nisse

Du kan i år gense den gode, gamle klassiker Alletiders Nisse på TV2. Alletiders Nisse er nummer to ud af de i alt fire julekalendere om Pyrus, Kandis og Gyldengrød, som bor på Rigsarkivet, hvor de hjælper rigsarkivar Bertramsen og hans datter Josefine Brahe.

'Alletiders Nisse' kan ses på TV2 klokken 16.

Nissebanden i Grønland

I år kan vi gense den anden julekalender om Nissebanden fra 1989. I julekalenderen Nissebanden i Grønland er nisserne taget til Grønland for at hjælpe julemanden, mens han er ude og forsøge at finde to magiske ønskesten, inden de havner i de forkerte hænder.

'Nissebanden i Grønland' kan ses på DR Ramasjang klokken 17.

Natholdets julekalender

Traditionen tro har Anders Breinholt inviteret Søren Rasted og Carsten Berthelsen i studiet, hvor de hver dag indtil juleaften smager en ny øl fra danske lokale bryggerier. Denne fjerde sæson af julekalenderen bliver Anders Breinholts sidste optræden som vært i Natholdet.

'Natholdets Julekalender' kan ses på TV2 Zulu klokken 21.

The Julekalender

The Julekalender har i år 30 års jubilæum, og det fejres med et gensyn med den morsomme julekalender. I julekalenderen følger vi tre nisser, som bliver sendt til Danmark for at finde nøglen til den spilledåse, som kan spille Gammelnoks livsmelodi. Men da deres fly går i stykker undervejs, kan de tre nisser ikke komme hjem igen.

'The Julekalender' kan ses på TV2 Charlie klokken 20.30.

Gamle julekalendere

Er årets julekalendere ikke nok for dig, så er der heldigvis mange af de gode, gamle julekalendere, som sagtens kan tåle at blive set igen og igen. Vi har herunder samlet de bedste gamle julekalendere og guider dig til, hvor du kan se dem.

DR-0357260

DR-0357260

© DR

Vinterbyøster

Vinterbyøster blev sendt første gang på DR i 1973 og består af 24 dukkefilm af 15 minutters varighed, der følger livet i en lille stationsby, hvor den farverige cirkusfamilie Caramella vækker opsigt.

Se den på Dr.dk.

Jul i Gammelby

Jul i Gammelby blev sendt for første gang i 1979 og var den første julekalender, hvor der blev brugt rigtige skuespillere fremfor dukker. Borgmesteren i Gammelby vil ikke holde julefest, så hans børn allierer sig med to nisser, der skal drille ham i julestemning.

Se den på Dr.dk.

Jesus og Josefine

Jesus og Josefine kan i år genses på TV2 Play. Julekalenderen fra 2003 handler om Josefine, der deler fødselsdag med en helt særlig dreng, som blev født for 2.000 år siden.

Se den på TV2play.dk.

Brødrene Mortensens Jul

I julekalenderen Brødrene Mortensen Jul fra 1998 følger vi Wilheim, der vil gerne være ældre end sine 13 år, og som i forsøget på at blive voksen nægter julemandens eksistens.

Se den på Tv2play.dk.

24769848

24769848

© Agnete Schlichtkrull

Jul på Kronborg

Jul på Kronborg er måske ikke så gammel, men den er god. Julekalderen blev sendt første gang i år 2000, hvor den danske familie Juhl skal hjælpe byens borgmester og en adelig nisse med at redde Kronborg fra både regeringen og mørke kræfter.

Se den på Dr.dk.

Nissebanden

Nissebanden fra 1984 er den første fortælling om de elskværdige nisser, som skal hjælpe julemanden med at finde sit gode humør. Siden har julekalderen fået efterfølgerne Nissebanden i Grønland og Nissernes Ø.

Se den på Dr.dk.

Jullerup Færgeby

Jullerup Færgeby fra 1974 er en af DR's mest populære (dukke)julekalendere. Her følger vi fyrmester Holms tre børn, som tager på skattejagt med deres nye venner, færgemanden Jonas og kaptajn Gus.

Se den på Dr.dk.

Pagten

Pagten fra DR er en af de nyere julekalendere, men stadig en julekalender, der helt klart er værd at gense. I Pagten er nissernes eksistens truet, og Malte og nissepigen Lyda skal nu forsøge at redde den hemmelige pagt, før, det er for sent.

Se den på Dr.dk.

Jul på slottet

DR-julekalenderen Jul på slottet fra 1998 er en eventyrlig og romantisk fortælling om en prins og en prinsesse, der forsøger at sikre julefreden.

Se den på Dr.dk.