Dronningen og hendes hofdamer, balkjoler og pudderparykker, i balsal i Bridgerton.
© Liam Daniel/Netflix

Hvis du er Gossip Girl-fan, skal du kende denne serie

Sex, skandaler, kærlighed og forræderi er hovedingredienserne i den nye serie fra Netflix, som leder tankerne hen på seer-darlingen Gossip Girl.

Korsager, kyser og kareter. Ved første øjekast tænker man ikke, at Netflix' nye serie Bridgerton har meget til fælles med den elskede ungdoms-dramaserie Gossip Girl. Men kigger du godt efter, vil du hurtigt se, at der gemmer sig mange ligheder mellem de to serier – for selvom facaderne i Bridgerton er sminket i pudder og Emma Gad, er scenariet ikke så pænt, som det ser ud. Og mest bemærkelsesværdigt er nok tilstedeværelsen af en vis anonym skribent, der holder skarpt øje med byens elite.

Håndplukket til dig

To veninder iført hvid og gul viktoriansk kjole og fjer i håret.
© Liam Daniel/Netflix

Ligesom i Gossip Girl følger Bridgerton en gruppe magtfulde familier fra samfundets elite. Tiden er dog skruet tilbage til 1800-tallets London, hvor det sociale regelsæt er lidt anderledes – for når en ung pige bliver klar til ægteskab, præsenteres hun som debutant i selskabslivet og forventes at opnå ægteskab hurtigt.

Vi møder her Daphne, den ældste datter i familien Bridgerton, som skal påbegynde sin søgen efter en ægtemand – et mål, der har stor betydning for familiens gode omdømme, og som Daphne har brugt en stor del af sit liv på at træne op til. Men hun finder hurtigt ud af, at et ægteskab kræver mere end blot et klavertalent og gode manerer – og det sætter gang i en tankerække om, hvorvidt hendes opdragelse har lært hende hele sandheden om livet.

Håndplukket til dig

Rødhåret familie i balkjoler fra den viktorianske era, fra bridgerton.
© Liam Daniel/Netflix

Det hele kompliceres yderligere af byens mødre, der med ambition og passion forsøger at få deres døtre gift. I hver stue og balsal bliver der lagt snu planer for at eksponere andres fejl for at øge egne chancer i kampen om den højst rangerende ægtemand. Luften er fyldt med tårnhøje forventninger, sladder og hemmeligheder, hvilket forstærkes af en ny spiller på Londons social scene: Lady Whistledown, en anonym journalist, som eksponerer skandaler i sit spydige sladderblad.

Kort fortalt er Bridgerton den perfekte fusion af drama, forelskelse, traditioner, skandaler og sex – et nervepirrende mix, som vi har savnet, lige siden det sidste afsnit af Gossip Girl løb over skærmen. Find serien på Netflix.