© STÉPHANIE BRANCHU/NETFLIX

Lily Collins: “Det var empowering at læse et manuskript om en kvinde, der ikke lægger skjul på, at arbejde fylder meget i hendes liv”

Perfekt timet til en ny runde af coronarestriktioner har anden sæson af en af de mest sete Netflix-serier nogensinde, 'Emily in Paris', premiere. Vi har talt med Lily Collins bag hovedpersonen Emily om den nye sæson, som både byder på nye romancer, en fortsættelse af et trekantsdrama og selvfølgelig endnu mere mode.

Da første sæson af Emily in Paris havde premiere i december 2020, gav det genlyd verden over. Serien blev hurtigt den mest sete på Netflix nogensinde, og tilsyneladende ramte Darren Stars fortælling om den unge, amerikanske kvinde Emily, som rejser til Paris for at arbejde i et fransk PR-bureau, ned i en stor, global efterspørgsel på underholdning, som kunne give et tiltrængt afbræk fra lockdowns og coronarestriktioner.

Efter hvad der for mange nok føles som en ulideligt lang ventetid, har anden sæson af Emily in Paris nu premiere på Netflix 22. december. I den forbindelse har vi talt med Lily Collins, skuespilleren bag Emily Cooper, om Emilys omdiskuterede tøjstil, serier med kvindelige hovedpersoner anno 2021 og den nervepirrende ménage à trois mellem Emily, Camille og Gabriel, som dannede rammen om afslutningen på første sæson.

Emily in Paris sæson 2.
© STÉPHANIE BRANCHU/NETFLIX

Siden første sæson af ‘Emily in Paris’ havde premiere, er Emilys farverige garderobe blevet diskuteret bredt og kommenteret på – positivt som negativt. Hvad er din personlige holdning til hendes stil?

“Jeg elsker, at Emilys stil repræsenterer hendes energi som menneske. Den er farverig, modig, sprudlende og umiddelbar. Hun er ikke bange for at tage vilde modevalg, og da hun først flyttede til Paris, var hun tro mod sin stil, hvilket fortsætter ind i sæson to, hvor hun dog begynder at inkorporere en lille smule af den dér chikke, franske je ne sais quoi-kvalitet i sit udseende, og vi ser en lille overgang, hvilket var virkelig sjovt. Og jeg elsker i øvrigt også stilen i Danmark!”

© STÉPHANIE BRANCHU/NETFLIX

Forskellige medier og anmeldere har beskrevet Emily som en sprudlende karakter, mens andre har beskrevet hende som naiv og måske ligefrem irriterende. Hvad synes du, at Emilys bedste og værste sider er?

“Hendes bedste side er i min optik, at hun ikke er bange for at indrømme, når hun har brug for hjælp. Hun er sårbar og følsom, men også en arbejdshest og elsker sit job – og hun elsker sine venner og at lære en masse nye ting om sig selv. Så jeg synes, der er mange dejlige kvaliteter ved Emily.

Nogle kalder det irriterende, andre vil kalde det farverig, modig og sprudlende. Jeg tror, at folk altid vil fortolke forskellige karakteristika på forskellige måder afhængigt af, hvordan de selv har det. Så jeg føler, at noget af det kan blive lost in translation.”

© CAROLE BETHUEL/NETFLIX

Serien er skabt af Darren Star, hvis mest kendte serie er ‘Sex and the City’. Meget er dog sket, siden den kom ud. Hvordan synes du, at ‘Emily in Paris’ afspejler nogle af de strømninger, der er i vores samfund netop nu?

“I sæson et beskæftigede vi os mere med sociale medier end i sæson to, men det er stadig noget, som Emily bruger til at markedsføre luksusvarer, og det synes jeg er virkelig interessant. Under pandemien har vi alle sammen været nødt til at finde på nye måder at promovere, købe og sælge på, og noget, som Emily virkelig er god til, er at vende tingene om og at problemløse i forhold til at få sit budskab ud: Hvordan kan hun bruge sociale medier og kreativitet til at sprede budskabet? At finde nye veje inden for medierne er det, Emily står i spidsen for i sit arbejde, og det er det samme, vi som samfund har skullet gøre gennem de seneste to år.

Det var også virkelig empowering at læse et manuskript om en kvinde, der ikke lægger skjul på, at arbejde fylder meget i hendes liv, og at hun elsker sit arbejde, men også elsker kærlighed. Hun behøver ikke at være enten en workaholic eller en romantiker. Hun kan være det hele, og det er også noget af det, jeg falder for ved de personer, jeg beundrer: Mennesker kan være være det hele og behøver ikke én definition, og jeg følte mig virkelig empowered ved, at serien også italesatte det.”

© CAROLE BETHUEL/NETFLIX

I begyndelsen af sæson to skjuler Emily stadig for sin veninde, Camille, at hun har været sammen med Camilles ekskæreste, Gabriel. Hvordan var det at spille en karakter, der stod midt i så kompliceret en situation?

“Noget, jeg virkelig elsker ved Emily, er hendes stærke moral, og hvor meget det smerter hende at være i en svær situation – særligt en, hun ikke har været i tidligere, som er meget båret af følelser. Emily sætter normalt en ære i at være en loyal ven, og vi får mulighed for at udforske, hvordan det føles at være i konflikt med sig selv, sine valg og sin etiske overbevisning.

Som jeg nævnte tidligere, elsker jeg, at Emily ikke er bange for at udtrykke sårbarhed, følelser, frygt, angst og glæde, så at spille en karakter, som gør alt dét og ikke forsøger at gemme det, men i stedet prøver at rette op på sine handlinger, komme videre og skabe fred, var virkelig interessant for mig. Som mennesker er det måden, vi navigerer i de beslutninger, vi har taget eller ikke taget, der definerer os som karakterer: Det er dét øjeblik, hvor vi får mulighed for at vise vores dybeste og mørkeste sider. Så at spille en karakter, som går igennem de følelser, var virkelig forfriskende og sjovt. I processen finder hun svar, som betyder, at hun kommer stærkere ud på den anden side.”

© STÉPHANIE BRANCHU/NETFLIX

Var der noget, du havde håbet, at manuskriptforfatterne ville inkludere i sæson to?

“I første sæson fik vi ikke rigtig mulighed for at se Emily virkelig fordybe sig i den franske kultur, fordi seriens natur er en ‘fish out of water’-fortælling om Emily, som er udlænding i en by, hvor hun ikke taler sproget, så det var man ligesom nødt til at slå fast. Men i sæson to håbede jeg virkelig, at vi kunne se mere ind i den franske kultur og sproget, ved at Emily ville gå mere til franskundervisning, opleve forskellige dele af byen, møde forskellige typer af mennesker, spise forskelligt mad og bruge sine kollegaer til at lære mere om den franske kultur og traditioner og at inkorporere mere fransk mode. Det var noget, som var virkelig vigtigt for os, og jeg er glad for, at hver af de nye episoder lader hende dykke dybere ned i det.”

© STÉPHANIE BRANCHU/NETFLIX

Et nøglemoment i den nye sæson er, da Emily tror, at Alfie (en bekendt fra franskundervisningen, red.) har ghostet hende. Ghosting er et stort problem i dag – hvordan tror du, at vi kan bekæmpe det fænomen?

“Jeg skrev en bog for et par år siden, hvor et af kapitlerne var dedikeret til ghosting, for jeg har helt sikkert gennemgået min andel af at blive ghostet. Ingen kan lide at blive overladt til uvisheden, og jeg synes, at kommunikation og ærlighed er nøgleelementer. Emily var for hurtig på aftrækkeren, fordi hun virkelig godt kan lide Alfie, og jeg tror, at den situation beviste for hende, hvor meget hun faktisk kan lide ham. Hun indrømmede også over for Alfie, hvad hun efterfølgende gjorde, hvilket jeg virkelig respekterer.

Der er helt sikkert noget omkring øjeblikkelig tilfredsstillelse og hvor nem adgang, der i dag er til mennesker og ting – du kan bare rykke videre til den næste så hurtigt, at det tager den menneskelige kvalitet ud af kommunikationen om, hvorvidt noget fungerer eller ikke fungerer for dig. Kommunikation er generelt nøglen for mig. Ærlighed, åbenhed og at være sårbar er alle ting, som i mine øjne betyder, at man kommer frem i livet.

Hvis du ikke kan lide noget, en person siger, så er det én ting, men ikke at vide, hvad de tænker, er noget helt andet. Så jeg tror på, at vi fortsat skal opfordre til kommunikation og menneskelig anstændighed. Jeg ved, at det er en virkelig nem ting at sige og ikke gøre, men jeg tror, at det er blevet lidt for nemt at glemme, at der sidder en person i den anden ende af din enhed, fordi vi er så vant til at klikke og scrolle.”

© Netflfix

Hvad håber du, at seerne får ud af den nye sæson?

“Lige nu ser det ud til, at store dele af verden er på vej tilbage i en ny runde af lockdowns og sikkerhedstiltag. Seriens anden sæson har igen premiere midt i den tid, så jeg håber, at den fortsat vil bidrage med en følelse af eskapisme, humor og positivitet.

Måske er serien noget, man kan dele på tværs af generationer, og som vil danne grundlag for samtaler i familier, vennegrupper og med naboerne og skabe forhold til personer, som man ellers ikke vidste, at man kunne skabe en forbindelse til.”

Anden sæson af Emily in Paris har premiere på Netflix 22. december. Se traileren herunder.