Sex and the City outfits i dag
© HBO

Moderedaktionen: Det ville 'Sex and the City'-kvinderne have på i 2021

Hvordan ville Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda se ud i dag? I forbindelse med premieren på 'And Just Like That' giver vores moderedaktion her deres bud på 'Sex and the City'-kvindernes garderobe anno 2021.

HBO-hittet Sex and the City er om noget kendt for hovedpersonernes ikoniske outfits, og særligt har vi sukket over Carrie Bradshaws misundelsesværdige garderobe, der bød på lækre designeritems fra eksklusive brands som Manolo Blahnik, Dior, Dolce & Gabbana og Chanel.

Meget vand er dog løbet i (mode)åen siden 2004, hvor seriens sidste afsnit løb over skærmen – så i anledning af premieren på Sex and the City-opfølgeren And Just Like That ... giver vores moderedaktion her deres bedste bud på, hvilke outfits Carrie, Miranda, Charlotte og Samantha ville have på i dag.

Desværre medvirker Kim Cattrall, som spiller Samantha Jones, ikke i den nye serie – men ikke desto mindre får du herunder også vores bud på hendes 2021-garderobe.

Carrie Bradshaw

Carrie iført gråt Jacquemus sæt.
© Anna Stokland // HBO

Ingen tvivl om, at Jacquemus' kreationer ville falde lige i Carrie Bradshaws smag. I den originale serie kan man ofte spotte hende i looks med bar mave eller en dyb rygudskæring, og 2021's helt store tendens med cut out-detaljer og kig til eksempelvis skuldrene eller maven ville derfor falde helt naturligt ind i hendes garderobe anno 2021.

© Anna Stokland // HBO

Husker du også afsnittet, hvor Carrie skal gå catwalk ved en velgørenhed og falder halvvejs – men får oprejsning, da hun atter kommer til fods og laver en lille twirl, hvilket vækker både klapsalver og tilråb? Hendes outfit under den lige dele pinlige og fantastiske episode består af intet andet end et par sølvtrusser og en halvlang trenchcoat – et look, hun rocker til den helt store guldmedalje – og Miu Miu har leveret et ganske godt bud på, hvordan det præcise look ville tage sig ud i dag.

Carrie i lyserød glimmer saks potts kjole
© Anna Stokland // HBO

Hvis der er ét dansk mærke, man med garanti ville kunne finde i Carrie Bradshaws klædeskab i dag, er det Saks Potts. Brandets 90'er-inspirerede univers med farvede lammeskindsfrakker, glimmer og cool prints taler lige ind i Carries stil – og vi kan sagtens se for os, at hun ville gå til en fernisering eller på cocktailbar med veninderne iført denne glitrende pink kjole tilsat et dekorativt bælte.

Carrie Bradshaw anno 2021
© Anna Stokland // HBO

Carrie er især kendt for sin kærlighed til sko. I 90'erne og 00'erne var det Manolo Blahnik, der havde en særlig plads i hendes hjerte – men spoler vi tiden frem til i dag, er vi næsten sikre på, at det ville være sko af designeren Amina Muaddi, som ville gøre krav på en stor bid af Carries løn. Her tilsat et look fra Saint Laurent, som med de cropped leggings og den dekorative blomster-choker minder om noget, der kunne være taget direkte ud af Sex and the City.

Miranda Hobbes

Miranda iført gul jakke orange ermer fra prada.
© Anna Stokland // HBO

En tillukket hals, pangfarver og en oversized silhuet à la dette look fra Prada skriger Miranda Hobbes. Vi ser for os, at dette look ville passe perfekt ind i hendes garderobe anno 2021 – for eksempel på vej til byens nye, hippe restaurant.

Miranda iført gråt Ganni herre jakkesæt
© Anna Stokland // HBO

I Sex and the City er Miranda venindegruppens benhårde advokat, og vi ser hende derfor ofte i workwear som det seje power suit – og Gannis fortolkning af det stilrene suit i en oversized pasform rammer den perfekte balance mellem klassisk og New Yorker-cool.

Miranda Hobbs iført boho celine kjole og gummistøvler
© Anna Stokland // HBO

Miranda er ikke bange for at iføre sig prints, og denne blomstrede sag fra Celine ville være perfekt til en større begivenhed – for eksempel en af venindernes bryllup.

Miranda hobbs iført blåt Balenciaga joggingsæt med striber.
© Anna Stokland // HBO

Miranda bruger størstedelen af sine arbejdsdage i et suit, så når hun har fri, hopper hun ofte i komfortable og afslappede looks – og mon ikke, at hun også ville være hoppet med på loungewear-bølgen i dag? Vi spår, at dette sæt fra Balenciaga ville være Mirandas foretrukne, når hun jogger i Central Park eller begiver sig ned i fitnesscenteret.

Charlotte York

Charlotte York iført brunt Bottega Veneta sæt.
© Anna Stokland // HBO

Charlotte er en klassisk Upper East Side-kvinde med stort K. I serien ser vi hende sjældent i outfits, der larmer alt for meget, og et nedtonet look i jordfarver à la dette sæt fra Bottega Veneta er derfor et godt bud på, hvad man ville kunne finde i hendes garderobe i dag.

Charlotte York i lang blomstret Chanel kjole.
© Anna Stokland // HBO

Mens Charlotte i det daglige holder sig til sæt med en matchende nederdel og jakke eller en cocktail-kjole fra blandt andre Caroline Herrera, er hun ikke bange for at hoppe i noget mere festligt – dog stadig med et klassisk twist, hvilket denne smukke flæsekjole fra Chanel på perfekt vis indfanger.

Charlotte York iført sort gennemsigtig ballonkjole fra Cecilie Bahnsen
© Anna Stokland // HBO

Charlotte er som nævnt ikke bange for at iføre sig en smuk kjole, og Cecilie Bahnsen ville med sit fine og feminine univers uden tvivl være en af Upper East Siderens favoritter.

Charlotte York iført hvil satin kjole, hvide støvler, og mørk herreblazer fra Jil Sander
© Anna Stokland // HBO

Som kunstkurator skal Charlotte udstråle professionalisme, hvilket hun i serien gør med føromtalte matchende sæt og kjoler – og dette look fra Jil Sander i basisfarverne sort og hvid ville helt sikkert være 2021's svar på Charlottes arbejdsuniform.

Samantha Jones

Samantha Jones iført hvis croptop, hvid blazer og sort nederdel fra chanel.
© Anna Stokland // HBO

Selvom det ikke er blevet annonceret, at Samantha skal være med i And Just Like That ..., er vi naturligvis nødt til at sætte hendes 2021-garderobe under kærlig behandling – her med et look fra Chanel, der udstråler Samanthas sexede persona, men med et twist af klasse, så hun også kan bruge looket, når hun skal indtræde i rollen som en charmerende, men benhård PR-manager.

Samantha Jones iført elektrisk blå blazer og pink shorts med grøn kant fra Versace.
© Anna Stokland // HBO

Samantha Jones er nærmest synonym med Versaces sexede univers fyldt med flotte udskæringer og stærke farver – og dette look ville være perfekt til en aften i mandejagtens tegn.

Samantha Jones iført hvid pels frakke fra Miu Miu
© Anna Stokland // HBO

"God, I miss New York!" udbryder Samantha, da hun i Sex and the City-filmen bliver overhældt med rød maling af en kvinde, der akkompagnerer malingkasteriet med ordene: "Fur is murder!"

Tiden er på mange måder løbet fra pelse, som ellers har en central plads i Sex and the City-kvindernes garderober. Vi tror derfor heller ikke, at Samantha ville have lagt den omdiskuterede beklædningsgenstand helt fra sig endnu – men måske ville hun bære den i en mere 2021-venlig version med en faux fur à la dette look fra Miu Miu.

Samantha Jones iført gul ternet blazerkjole fra Rotate Birger Christensen
© Anna Stokland // HBO

Samantha er en dygtig PR-agent og går meget op i sit professionelle virke – men modsat Miranda ville hun aldrig iføre sig det mere afdæmpede klassiske suit. Derimod ville dette look fra Rotate Birger Christensen falde lige i Samanthas smag med den perfekte kombination af farver, mønstre, en dyb udskæring og et lårkort snit.