© NETFLIX

Nu kan du se Netflix' nye lockdown-drama

Mangler du en god film til en hyggelig fredag aften på sofaen? Så er Netflix' seneste film et godt bud.

Selvom de fleste nok er ved at være godt og grundigt trætte af corona og de medfølgende restriktioner, kan man ikke komme uden om, at det seneste års lockdown har skabt tid og rum til kreativitet verden over. Det gælder også hos den amerikanske filmproducer Sam Levinson, som du måske kender fra HBO-hittet Euphoria, der lige nu er aktuel med filmen Malcolm & Marie.

Den nye film, som har premiere på streamingtjenesten Netflix i dag, er ikke, som romantiske dramaer er flest. Filmen blev nemlig skrevet og produceret mellem april og september 2020, hvor stort set hele verden var lukket ned, og filmbranchen – som mange andre industrier – var i krise. Grundet de daværende corona-restriktioner var Levinson nødsaget til at skære filmholdet ned til det absolutte minimum, og det betyder, at filmen kun tæller to karakterer: Zendaya (Euphoria) i rollen som Marie og John David Washington (BlacKkK Clansman, Tenet) i rollen som Malcolm. Samtidig fandt optagelserne sted på én enkelt lokation: nemlig i det smukke arkitekttegnede Caterpillar House, som ligger midt i Santa Lucias bakkede landskab i Californien.

Håndplukket til dig

© NETFLIX

Håndplukket til dig

Mens man kunne frygte, at det lille cast og den blivende kulisse ville gøre filmen til en ensformig affære, er det modsatte faktisk tilfældet – for når alt andet er skåret fra, og der bliver stillet skarpt på kæresteparret Malcolm og Maries interne stridigheder, giver det filmen en intensitet, som garanterer dig god underholdning til en hyggelig fredag aften på sofaen.

I Malcolm & Marie møder vi kæresteparret af samme navn, som vender hjem efter premieren på Malcolms seneste film. Mens han svælger i anmeldernes rosende ord, danser rundt i det enorme hus og fejrer sig selv med en drink, er det tydeligt, at noget lurer under overfladen. Marie er stille, ryger cigaretter og begynder på passiv-aggressiv vis at lave en omgang mac and cheese. Og lidt efter lidt kommer sandheden frem: Hun er fortørnet over, at Malcolm glemte at nævne hende i sin takketale ved fremvisningen af filmen.

Efterfølgende udfolder der sig et psykologisk spil, hvor Malcolm og Marie veksler mellem at diskutere, råbe, angribe hinanden, kysse og blive gode venner – om og om igen. Og undervejs bliver deres forhold bliver for alvor sat på prøve, da afsløringer og hemmeligheder bliver lagt på bordet.

© NETFLIX

Længes du efter at se et drama i stil med Marriage Story og Who's Afraid of Virginia Woolf?, er Malcolm & Marie et godt bud.

Filmen kan streames på Netflix fra 5. februar. Se traileren her.