De bedste serier og sæsoner, du skal streame i foråret 2020

Læn dig godt tilbage i sofaen, og nyd de bedste serier og nye sæsoner fra HBO Nordic, TV2 Play, DR, Xee og Netflix

Den nordiske mytologi bliver nyfortolket i Ragnarok på Netflix © Netflix
1 / 11

Ragnarok

Ønsker du at blive genforenet med Skam-castet, så er Ragnarok serien for dig.

Netflix’ nye store nordiske satsning er en fantasyserie skabt af danske Adam Price, der foregår i norske omgivelser. Selvom navnet kunne antyde det, handler serien ikke om dommedagen fra nordisk mytologi, men tager udgangspunkt i de aktuelle klimaforandringer, vi står overfor i det 21. århundrede.

Kort fortalt er Ragnarok en klassisk historie om det gode mod det onde – tilsat en vis portion overnaturlige elementer. Da den bøvede teenagedreng Magne (David Stakston) får den nordiske gud Thors massive styrke, må han kæmpe en brav kamp mod byens rigeste familie, heriblandt sønnen Fjor (Herman Tømmeraas), der er med til at ødelægge planeten.

Se Ragnarok på Netflix.

Nicole Kidman i The Undoing på HBO © HBO Nordic
2 / 11

The Undoing

Susanne Bier er tilbage med en ny streaming-titel efter den massive Netflix-succes Bird Box.

I HBO-miniserien The Undoing følger vi Grace Fraser, der udadtil lever det perfekte liv med en trofast mand, et klogt barn og et succesfuldt arbejdsliv. Men glansbilledet begynder at krakelere, da en voldelig død starter en kæde af forfærdelige afsløringer.

Forventningerne til den psykologiske thrillerserie er tårnhøje, ikke mindst på grund af et stjernespækket cast med Nicole Kidman, Hugh Grant og Donald Sutherland i de bærende roller.

Se The Undoing på HBO Nordic til maj.

Sæson 3 af spanske Elite på Netflix © Netflix
3 / 11

Elite

Savner du stadig high school-dramaet i Gossip Girl eller The O.C.? Så er det på tide at kaste dig ud i den spanske dramaserie Elite, der snart vender tilbage med tredje sæson.

På linje med de to amerikanske ungdomsseserier, bliver overklassens polerede image truet af nye studerende, der kommer fra lavere sociale lag. Men i modsætning til de to amerikanske seersucceser, starter den spanske ungdomsserie med et forfærdeligt uopklaret mord på privatskolen Las Encinas, der både bringer mystik og ekstra kant i det kendte serieformat. Hvem myrdede Marina, og hvordan skal mysteriet blive opklaret?

Se Elite sæson 3 på Netflix den 13. marts.

Den danske serie Sex på TV2 Play © TV2 Play
4 / 11

Sex

Hvis du drømmer om en kort og letfordøjelig serie, skal du se TV2 Play-fiktionsserien Sex.

Asta August spiller hovedrollen som den forvirrede og seksuelt frustrerede Cathrine, hvis kærtegn gang på gang bliver afvist af kæresten Simon. Den seksuelle frustration ender ud i et uskyldigt kys med kollegaen Selma, der hurtigt udvikler sig og udfordrer Cathrines selvopfattelse.

Skal Cathrine overgive sig til den nye sprudlende forelskelse, eller skal der kæmpes mere for forholdet med kæresten?

Se Sex på TV2 Play.

Stream The Plot Against America på HBO © HBO Nordic
5 / 11

The Plot Against America

Efter miniseriesuccesen Chernobyl er det næsten umuligt ikke at have store forventninger til forårets HBO-satsning, der har navne som Wiona Ryder, John Turturro og Morgan Spector på rollelisten.

The Plot Against America er baseret på Philip Roths bog af samme navn, og viser en dystopisk alternativ version af virkeligheden, hvor den nationale helt Charles Lindbergh melder sig som præsidentkandidat i 1940’erne, og spreder sine hadefulde fascistiske ideologier til de amerikanske borgere.

Serien følger en jødisk arbejderklasse-familie i New Jersey, der er i skudzonen for de fjendske ideologier mod amerikanske minoriteter.

Glæd dig til en nervepirrende serie, der både byder på politisk revolution, blodige voldsepisoder, brændende huse og truende Ku Klux Klan-medlemmer.

Se The Plot Against America på HBO Nordic den 17. marts.

Julie og Jesper i 32 på Xee © Xee
6 / 11

32

I sæson 4 af den populære serie 29 kæmper makkerparret Jesper og Julie endnu en gang med at få styr på voksenlivet uden at miste ungdommen.

Efter en mislykket romance mellem de to venner i den forgående sæson er Julie blevet gravid med Jespers barn. Og tingene bliver bestemt ikke lettere af, at Jesper har fundet en flot og irriterende kæreste, der ikke har i sinde at give plads til den kommende mor. I takt med, at Julies mave vokser, optrappes konflikterne mellem de to venner.

Som altid skildres voksenlivets op- og nedture på en sjov og letgenkendelig facon, der stadig fungerer i seriens 4. sæson.

Se 32 på Xee.

Sex Education på Netflix anden sæson © Netflix
7 / 11

Sex Education

Det britiske komediedrama følger fortsat ungdommens udfordringer og seksuelle frustrationer for den kejtede teenager Otis og skolekammeraterne Maeve, Adam, Eric og Ola.

I Netflix-seriens anden sæson bliver Otis udfordret som skolens uofficielle sexrådgiver, da sexolog-mor Jean indtager skolens territorium.

De pinlige passager og tåkrummende scener gør det umuligt ikke at få et smil på læben, og episoderne er stadig lige så vellykkede som i første sæson. Samtidig får karaktererne endnu mere dybde og behandler vigtige emner som samtykke, sexchikane og mental sundhed med varme, nærvær og ømhed.

Se Sex Education sæson 2 på Netflix.

Hollywood serien på Netflix med Darren Criss © Netflix
8 / 11

Hollywood

Skaberen bag Glee og American Horror Story, Ryan Murphy, får sin Netflix-debut med miniserien Hollywood.

Hollywood er en stor kærlighedserklæring til Hollywoods gyldne æra i 1940’erne efter anden verdenskrig, hvor håbefulde unge skuespilstalenter prøver at bryde igennem i en by fyldt med urimelige fordomme og uigennemtrængelige systemer på tværs af køn, race og seksualitet.

Forvent at blive betaget af ekstravagante kulisser, fantastiske kostumer og unge stjerneskud, der prøver at klare sig i Hollywoods gamle magtdynasti.

Se Hollywood på Netflix den 1. maj.

Love Is Blind deltager i reality-showet © Netflix
9 / 11

Love Is Blind

Mangler du dit næste reality-fix? Så er realityserien Love Is Blind et lovende bud på din næste guilty pleasure.

Deltagerne sidder hver især i forskellige rum, hvor de skal lære en person fra det modsatte køn at kende. Hagen er, at de kun må snakke sammen, men ikke får lov til at se det nye bekendskab inden de forloves.

For kærligheden er blind, eller er den?

Love Is Blind er et underholdende, ærkeamerikansk miks af Gift ved første blik og The Bachelor, hvor der ikke er langt fra “Hello” til “I love you” og nye dramaskabende twists venter om hvert hjørne.

Se Love Is Blind på Netflix.

Den danske serie Realitytjek på DRTV med Søren Pape © DR
10 / 11

Realitytjek

Ask Rostrup er vært i DR's Realitytjek, hvor han sender forskellige politikere ud af Christiansborg for at møde danskernes virkelighed.

Gennem to dage med forskellige danskere får Peter Skaarup et indblik i livet som transkønnet, mens Søren Pape bliver placeret i en af Danmarks hårdeste ghettoer.

Interessante problemstillinger tages op til diskussion med vidt forskellige danskere, og de fremtrædende statsmænd mærker hver især konsekvenserne af deres egen politik.

Se Realitytjek på DRTV.

The Circle er Netflix' nye realityprogram med fokus på sociale medier © Netflix
11 / 11

The Circle

Endnu et realityshow fra Netflix' hånd, der rimer på dating, har fundet vej til vores liste, men The Circle adskiller sig betydeligt fra Love Is Blind.

The Circle er en sammensmeltning af Big Brother og dokumentarserien Catfish om de sandheder og løgne, der følger med onlinedating. Deltagerne er bundet til hver sin lejlighed og kan kun kommunikere som avatars gennem appen The Circle, som er en blanding af Twitter og Tinder.

Deltagerne skal dagligt vurdere hinandens likeabillity, hvilket blandt andet giver anledning til at lyve, og status og strategi er derfor altafgørende i The Circles jagt på både venskaber, kærligheden og præmien på 100.000 dollars, hvor det altoverskyggende mål er at blive den mest populære persona.

Netflix' bud på et anderledes realityprogram lyder som en omgang tomme kalorier, men The Circle fungerer overraskende godt, og fremviser på underholdende vis, hvor ivrige vi alle er efter likes og bekræftigelse, samtidig med at programmet også er blevet rost til skyerne af anmeldere.

Se The Circle på Netflix.