© Louis Vuitton

10 tips til en bedre ferie

Skal du på ferie i år? Så læs med her, hvor vi giver dig ti tips til en opgraderet ferie

Hvordan bliver du opgraderet på din flyrejse eller dit hotel, hvordan finder du rundt i en ny by, og hvordan pakker du optimalt til din ferie? Få vores tips og tricks her

SHOP AMOK-PLADS Pak en blød taske i kufferten, som du både kan bruge til stranden, og hvis ferieindkøbene tager overhånd, og du mangler plads.

PLANLÆG DIN TUR Brug Momondos Trip Finder. Konceptet er simpelt: Fortæl, hvilken type ferie du vil på, hvad dine interesser og dit budget er, hvilket klima du ønsker, og hvilken del af verden du vil besøge. Og vupti! Du får en række anbefalinger, der passer til netop dig.

Find den her: Momondo.dk/trip-finder.

ET GODT SÆDE Tjek ind i god tid – enten online eller i lufthavnen. På den måde undgår du at sidde allerbagerst sammen med alle børnefamilierne, men kan i stedet trone som en af de forreste helt tæt på Business Class – til en lidt mere budgetvenlig pris. Tjekker du ind i lufthavnen, kan du høre, om der er ledige pladser ved nødudgangen og dermed sikre dig et sæde med benplads som på Business Class.

OPTIMÉR DIN KUFFERT

Fold tøjet pænt, og rul det efterfølgende, så tøjet komprimeres. Rul også sokker, og put dem ned i skoene, så de ikke optager ekstra plads.

Put flydende produkter i gennemsigtige poser hjemmefra, og kom hurtigt gennem security.

VEJEN TIL 1. KLASSE Se ud, som om du aldrig har fløjet på andet end 1. klasse, når du tjekker ind. Det gør dig til et oplagt valg, hvis flyet er overbooket, og personalet bliver nødt til at opgradere. Så kan du altid have mere behageligt tøj med dig i din trolley, som du kan skifte til ombord. Sørg også for at være tilknyttet flyselskabets bonusordning. Når der skal opgraderes, vælger de typisk medlemmer. Spørg allerede ved indtjekning, om der er mulighed for opgradering på dagens flyvning.

MOBIL PARLØR Appen Rejseparlør indeholder 22 sprog og kan være din hjælpende hånd, hvis du ikke taler det lokale sprog. Hele pakken koster 159 kroner. Køb ét sprog for 25 kroner.

BACKUP PÅ PAS OG KREDITKORT

Tag altid et billede af dit pas, dine billetter og dine kreditkort med din telefon. Hvis du bliver bestjålet på din ferie, har du alle dine vigtige oplysninger på mobilen – hvis du altså ikke også får nappet den! Alternativt kan du tage en god gammeldags kopi af det hele.

REJSESÆT TIL TOILETSAGER Der er ingen grund til at investere i toiletartikler i rejsestørrelse, når du nemt kan fylde dine yndlingsprodukter på mindre flasker.

A ROOM WITH A VIEW Når du tjekker ind på dit hotel, gælder de samme regler som ved indtjekning på din flyafgang. Klæd dig pænt, vær venlig, og spørg, om det er muligt at få et værelse med udsigt. Det er ofte de bedste værelser også indeni. Du kan med fordel skrive i en note, når du booker værelset, at du for eksempel har fødselsdag, fejrer årsdag eller lignende, der gør personalet mere åbne for at give dig den bedste oplevelse.

FIND VEJ OVERALT Med appen OffMaps 2 får du et digitalt kort over din destination, som til hver tid kan hjælpe dig på vej til den nærmeste Chanel-butik, it-restaurant eller hvor du vil hen.

OffMaps 2 hos App Store 7 kr.