Pool bæredygtig rejse
© Arimahotel.com

5 bæredygtige drømmerejser

Det er muligt at passe lidt bedre på kloden uden at gå på kompromis med sin rejselyst. Se de fem utrolige steder, som parret bag rejsebloggen The Travel Book varmt kan anbefale

Flere og flere har hensyn til miljøet på ønskelisten, når der skal planlægges ferie. Der findes nemlig mange grønne og spændende alternativer til den traditionelle charterferie. Det viser Rasmus Lythcke og Karoline Bang med deres rejseblog The Travel Book. Her har de samlet en liste over de bedste miljøvenlige hoteller, de har besøgt.

Bergaliv

Bergaliv er en lille træhytte, som ligger helt alene på toppen af et privatejet bjerg i en svensk skov tre timer nord fra Stockholm. Det er ikke muligt at køre til Bergaliv i vintertiden grundet sne, hvorfor du må låne et par snesko af ejeren af hytten og vandre 45 minutter op ad bjerget. Fra foden af bjerget følger du et spor af blå farve malet på træer, da sneen også betyder, at der ikke er en sti. En smuk vandre- tur, hvor stilheden vidner om, at du er helt alene på bjerget. Hytten står på høje træstolper (lavet af træ fra den lokale skov) og balancerer ud over kanten af bjerget. Alt i hytten er udtænkt og designet efter bæredygtige og minimalistiske principper, og funktionalitet er i højsædet for at udnytte pladsen på bedste vis. Interiøret er enkelt og luksuriøst og minder meget om japansk minimalisme. Ved ankomst til hytten venter et lille køleskab fyldt med lækker, økologisk og frisk morgenmad af lokale råvarer. Det allerbedste ved oplevelsen i hytten på toppen af bjerget er følelsen af at være helt alene i naturen. Gå på opdagelse i skoven med snesko spændt om fødderne, og følg de mange dyrespor i sneen. Der er også et udkigstårn på toppen af bjerget, som giver udsigt ud over det kridhvide sneklædte landskab. Når dagen går på hæld, kan du nyde solnedgangen fra hytten. En nat koster fra ca. 1.645 kroner.

Bergaliv.se

Arima Hotel

Arima Hotel er et nyt, innovativt hotel lige ud fra San Sebastian i Spanien, som er bygget af naturlige, robuste og bæredygtige materialer. Det giver hotellet et rustikt, men varmt udseende. Hotellet bruger geotermisk og aerotermisk energi og har et vandsamlings- og filtreringssystem, som optimerer og regulerer vandforbruget. Det er privatejet af en familie, som har arbejdet i mange år med bæredygtig arkitektur og design, og hvert værelse er smukt indrettet i naturlige toner og med designermøbler. På badeværelset er der luksuriøs og økologisk kropspleje i genbrugelig emballage, og minibaren er fuld af sunde økologiske og veganske snacks. Hvert værelse har endda sit eget genbrugssystem, som opfordrer hotelgæsterne til at sortere deres affald. Hotellet ligger blot et par kilometer fra San Sebastians centrum og er derfor i cykelafstand til byen. På Hotel Arima findes to restauranter, som begge serverer økologisk mad i høj kvalitet af lokale råvarer, og udvalget af vegetariske og veganske retter er stort. Morgenmadsbuffeten vil muligvis være den bedste morgenmad, du nogensinde får på et hotel. Fra 500 kroner for en nat.


Arimahotel.com

The Island Hideout

Hvide sandstrande, stejle klipper, klart, azurblåt vand og et rigt og eksotisk dyreliv både under og over vandet. Det karakteriserer den lille ø Koh Yao Noi i det Adamanske hav mellem byerne Krabi og Phuket i Thailand, hvor The Island Hideout ligger midt i regnskoven. Et lille gemmested dybt inde i den uberørte regnskov, der ligger som et tungt, mørkegrønt tæppe over den frodige ø. Den eneste snævre grusvej op til hotellet har store huller, og det er kun jeeps og scootere, som kan snegle sig op ad de stejle bakker. Hotellet er bygget på træstolper på toppen af en bakke, og bygningerne har kun få vægge, så du har udsigt til den frodige skov, hvor end du står. Ejerne af hotellet ønskede ikke, at nogen træer skulle skæres ned for at give plads til hotellet. Derfor stikker der store træstammer op igennem gulvet hist og her. Alle ansatte er lokale, alle byggematerialer og møbler er fra øen, og al mad kommer fra lokale landmænd. Du bor i én af de kun fire åbne bungalows, som hotellet består af. Bungalowerne er delt i to plan – øverst er en stor drømmeseng og et simpelt siddearrangement med udsigt over junglens trækroner. På det nederste plan er et stort badekar, en bruser og toiletfaciliteter. Badeværelset er også åbent, så du kan nyde et forfriskende bad, imens du kigger ud på regnskoven. Der er ingen elektricitet på hotellet, ud over det, der bruges til kontoret og restauranten. Det betyder, at der ikke er wi-fi, varmt vand eller air-conditioning – men den kølige brise fra junglens trækroner gør heldigvis, at der ikke er behov for air conditioning. Og så kan en frisk dukkert i den kolde infinity pool også køle dig ned. Menuen på restauranten har både økologiske, vegetariske og veganske retter – sund, frisk og let mad, som smager så dejligt! Vil du have en pause fra at udforske ølivet omkring dig, kan du på hotellet blandt andet dyrke yoga med privat instruktør, få massage eller blive lydhealet. Priser fra 1.300 kroner for en nat.


Hideoutkoyao.com

Juvet Landscape Hotel

Et hotel, der fremhæver og bevarer naturen i stedet for at skærme for og ødelægge den. Det er idéen bag Juvet Landscape Hotel, der ligger i en fredet national skov i Valldal i Norge få meter fra det store vandfald Gudbrandsjuvet. Gæster på hotellet bor i små luksuriøse hytter, der er placeret enten langs vandfaldets flod eller oppe på en bakketop med udsigt ud over floden. Spaafdelingen har en udendørs, opvarmet jacuzzi, hvorfra du kan nyde et glas champagne eller en lokal øl og udsigten over floden og de norske bjerge. Hovedhuset er et traditionelt norsk bondehus med en hyggelig spisestue og en stor træterrasse, og i spisestuen praktiseres social dining, hvor du spiser din trerettersmenu af økologiske og lokale råvarer i sæson ved langborde sammen med hotelles øvrige gæster. Priser fra 1.850 kroner for en nat.

Juvet.com

Vildmarksbyen

Leder du efter en vildmarksoplevelse, hvor du er helt alene i naturen og selv må forsyne dig med vand og varme ved hjælp af dine bare næver? Så er Vildmarksbyen det perfekte sted for dig. Tre timer nord fra Göteborg midt ude i en vild svensk skov finder du tre bjælkehytter og et stort fælleshus bygget af massivt træ. Her er ingen forsyninger ud over det brænde, du selv må hugge, og det vand, du selv må bære fra den nærliggende bæk. I hver hytte er der brændeovne til at holde dig varm om natten, og i hovedhuset, Bjørnen, er der et stort ildsted, hvor du kan lave mad og koge vand. Ved siden af den lille bæk er der bygget et saunahus, du selv kan opvarme med brænde og efterfølgende sidde og slappe af i og nyde naturens stille puslen. Hop en tur i den rislende bæk, når saunaen bliver for varm. Efter et par dage i Vildmarksbyen føler du dig garanteret vildere, mindre forfængelig og yngre end nogensinde før – og helt bedrøvet over at skylle røgen, jorden og naturen af dig og vende tilbage til dagligdagens bekvemmeligheder. Priser fra ca. 915 kroner.

Vildmarksbyn-i-varmland.com

Læs meget mere om at rejse bæredygtigt på Thetravelbook.world.