5 hotspots i New York

Luksusspa, kendis-restaurant og designer-outlet. Her er 5 af New Yorks bedste hotspots

Elizabeth Arden Red Door Spa © Marie Vidø
1 / 5

Elizabeth Arden Red Door Spa

‘Embrace the silence’ står der på en sølvplatte på væggen i the relaxation room i Elizabeth Ardens nye luksuriøse Red Door Spa på fifth avenue - spaen åbnede for cirka ti uger siden og erstatter det originale Red Door Spa, der lå et par numre længere nede af den hektiske shoppegade. Og selvom New York farer forbi uden for, er det nemt at komme ned i gear oppe på ottende etage, hvor spaen ligger.

Du kan få alt fra massage til ansigtsbehandlinger og mani- og pedicure (et must at få ordnet neglene, når du er i New York - alle kvinder her får det), blowdry (særlig føntørring - så dejligt amerikansk) og touch up af din makeup. Spaen er indrettet i forskellige rum og saloner, du går rundt imellem i nærmest grottelignende gange med bløde brune tæpper på gulvene.

En trappe fører op til caféen på niende etage - og spaens udendørsterrasse, perfekt til en lun afslapningsdag i byen, der hele tiden kalder på nye oplevelser.

663 fifth avenue, Reddoorspas.com.

Tao © Marie Vidø
2 / 5

Tao

Hip to the bone er restauranten Tao stadigvæk, hvor blandt andre Jay-Z og Beyonce har stillet deres celebre sult. Restauranten, der serverer blandet asiatisk mad, ligger i et gammelt teater med rå murstensvægge og spotlights, der minder om det, der var der en gang.

En kæmpemæssig Buddha i sten troner over stedet og holder øje med de mange newyorkere, der ofte frekventerer det. Du kan både spise aftensmad der og for nyligt er restauranten også åbnet for frokost - perfekt hvis du er på shopping på Fifth- eller Madison Avenue, som Tao ligger imellem.

Om aftenen tager mange newyorkere på Tao for at mingle og drikke drinks i baren. Du fortryder ikke en tur på tao - både på grund af maden (yum) og stemningen. Undertegnede var faktisk nødt til at vende tilbage. Ikke hver dag, man er i new York, jo.

42 eats 58th street, Taorestaurant.com.

Century 21 © Marie Vidø
3 / 5

Century 21

Sæt god tid af, og gør et designerkup i outlettet Century 21. Så kan du for eksempel - ligesom Costumes udsendte - være heldig at få en cocktailkjole fra Diane von Furstenberg med hjem til bare 500 kroner. Eller en taske fra Marc by Marc Jacobs, jeans fra J brand eller undertøj fra Calvin Klein med op til 70 procent besparelser. Hurra.

Der ligger flere Century 21’s i New York - for eksempel en på Broadway i upper East-side og en Downtown. Den på Broadway er mest overskuelig og mindst kaotisk, men den anden har et langt større udvalg.

22 Cortland street og 1972 Broadway, C21stores.com.

Quality Meats © Marie Vidø
4 / 5

Quality Meats

En af Midtowns mange gode restauranter er Quality Meats - lad dig ikke skræmme af navnet, hvis du ikke så meget er til kød, du kan for eksempel også få en virkelig god laks. Og snyd ikke dig selv for et scoop is til dessert - ja, et er nok, det er jo amerikanske portioner, vi taler om.

Restauranten er hyggeligt indrettet i flere etager med små båse og plateauer, hvor bordene står. Det kan godt være, at der ikke er super hyggeligt udenfor, men det er der inde bag Quality Meats massive trædør: Dæmpet belysning og masser af summende snak: Perfekt sted til en Midtown date.

57 West 58th Street, Qualitymeatsnyc.com.

Pretty Ballerinas © Marie Vidø
5 / 5

Pretty Ballerinas

New York betyder mange og lange spadserture, så gode sko er et must. Men altså, de må jo også gerne se pæne ud. Et par ballerinaer løfter den opgave. Og skal du have et par nye, kan du for eksempel købe dem i Pretty Ballerinas fine, lille, nye butik ved Madison Avenue (kig efter butikkens brune markise ved hjørnet ved Madison og 67th street). Ring på døren for at komme ind og drømme balletdrømme i det pink univers.

27 east 67th street, Prettyballerinas.com.