© bourse de commerce

5 udstillinger, der er værd at rejse efter

At rejse er at leve. Men skulle du alligevel lede efter en ekstra god grund til at planlægge en forlænget weekend til en storby i efteråret, så læs med her. Vi har samlet 5 udstillinger rundt omkring i verden, der ikke alene vækker rejselysten, men som også giver dig et kulturelt boost.

London: Gagosian: Tyler Mitchell ‘Chrysalis’

Har du planer om en tur til London inden for den næste måneds tid, skal du ikke snyde dig selv for et besøg på galleriet Gagosian. Lige nu vises en soloudstilling med den amerikanske fotograf Tyler Mitchell, der skrev historie, da han i 2018 som blot 23-årig blev den første sorte fotograf, der skød en forside for amerikansk Vogue – af ingen ringere end Beyonce. Mitchells foto- og videokunst bevæger sig omkring sort skønhed, begær og det at have et sted at høre til. I udstillingen Chrysalis reflekterer Mitchell over historiske fotografier af sorte, særligt i de amerikanske sydstater med en samling af legende, teatralske og surrealistiske værker.
Gagosian.com

Udstillingen kan ses frem til den 12. november 2022

© Tyler Mitchell

Berlin: Hamburger Bahnhof: Cameron Clayborn ‘Nothing Left to Be’

Den amerikanske kunstner Cameron Clayborn modtog sidste år den prestigefyldte pris Baloise Art Prize, og udstillingen på Hamburger Bahnhof i Berlin er hans første soloudstilling i Europa. Clayborn har gjort sig særligt bemærket igennem de materialer han ofte arbjeder med; papir, gipsmaling samt isolering, der er lavet af genbrugstøj. I udstillingen ‘Nothing Left to Be’ ses blandt andet skulpturerne Homegrown #1 og Homegrown #2, der umiddelbart synes at stå på gulvet, men når du kommer tættere på vil du kunne se, at de i virkeligheden hænger fra loftet som kokoner. Samspillet mellem afstand og nærhed, skrøbelighed og fasthed er kendetegnende for de skulpturelle værker, der også gerne inkluderer tegninger og performance kunst.
Smb.museum

Udstillingen kan ses frem til den 22. januar 2023

© cameron clayborn

New York City: Guggenheim: Alex Katz ‘Gathering’

“Eternity exists in minutes of absolute awareness,” udtalte Katz i 1961. Og dette citat afspejler meget godt hans arbejde, hvor han igennem otte årtier har sigtet efter at fange de øjeblikke, der hele tiden opstår og passerer mennesker imellem eller i naturen – det kan være et kort blik eller eksempelvis en lysstråle. Katz dukkede op som kunstner i midten af det 20. århundrede og har igennem årene dokumenteret den kreative scene i hjembyen New York City – i perioden fra efterkrigstiden og til nu, hvor betagende abstrakte landskaber dominerer de senere værker. Udstillingen på Guggenheim vil kunne opleves i Frank Lloyd Wrights verdensberømte rotunde, der i sig selv er grund nok til at tage til New York – og her vil være både malerier, skitser, collager, tryk og enkeltstående værker.
Guggenheim.org

Udstillingen kan ses frem til den 20. Februar 2023

© Alex Katz / Guggenheim

Paris: Bourse de Commerce: Une Seconde d'Éternité

Du kan ikke tage til Paris uden også at tage på Bourse de Commerce – et af byens nyeste landmarks for contemporary art som åbnede i 2021. Museet er ejet af Francois Pinault, der står bag Kering Group, som blandt andet ejer Saint Laurent og Gucci – og så har han en personlig kunstsamling, der tæller mere end 10.000 værker. I udstilingen Une Seconde d'Éternité kan du gå på opdagelse blandt 15 forskellige kunstnere, og som indbyder til en åben dialog omkring følelser og æstetik. Udstillingen breder sig over flere rum og ikke mindst den betagende rotunde, der er omdrejningspunktet for hele bygningen.
Pinaultcollection.com

Udstillingen kan ses frem til den 9.januar 2023

© bourse de commerce

Talinn: Fotografiska: Cho Gi-Seok ‘Coexistence’

Koreanske Cho Gi-Seok er en af Asiens mest interessante modefotografer og kunstnere. I sine værker søger han konstant efter skønhed, og intet er overladt til tilfældighederne. Et ord han ofte vender tilbage til er 'Coexistence', der også har lagt navn til udstillingen på Fotografiska i Talinn. Alt omkring os, lige fra ting og steder til blomster og alt andet levende, er efter hans overbevisning skabt til at leve sammen, side om side. Ofte afspejler hans værker den koreanske kultur og natur – og den harmoni, der opstår i modsætningen. Mens du er på Fotografiske må du heller ikke gå glip af Andy Warhol udstillingen ‘Photo Factory’.
Fotografiska.com

Udstillingen kan ses frem til 15. Januar 2023

© Cho Gi-Seok