© Oscar Meyer

Danmarks hyggeligste gårdbutikker

Fyld cykelkurven eller bagsædet med friske ærter, kartofler, jordbær og alt muligt andet godt fra nogle af landets hyggeligste og bedste gårdbutikker.

Faaborg: Knabegaarden

I en lille pavillon et stenkast fra Arreskov Sø ligger Knabegaarden, en af Faaborgs fineste gårdbutikker, der sælger alt det bedste i sæson. I løbet af sommeren kan du derfor få friske jordbær, nye kartofler, tomater og asparges med hjem – altsammen fra gårdens egne marker.

Knabegaarden, Odensevej 210

Asaa: Økogården Baksminde

På æblerov? Så er gårdbutikken Baksminde noget for dig. Her kan du få frisk frugt og bær fra gården og forskellige slags friskpresset most og juice fra plantagens egne økologiske æbler, pærer og bær.

Økogården Baksminde, Skelgårdsvej 77 A

Ærøskøbing: Den gamle købmandsgaard

I butikken ved Den Gamle Købmandsgaard kan du blandt andet købe ost, whiskey og kaffe fra et lokalt risteri – samme kaffe, der serveres i stedets café, hvor du også kan få økologisk hjemmebag og frokost lavet af lokale råvarer.

Den gamle købmandsgaard, Torvet 5

Vejby: Rarbarbergaarden

Balance. Det er kordeordet for Louise og Thomas Køster, der driver Rabarbergaarden, et økologisk, holistisk drevet landbrug i Vejby i Nordsjælland med fokus på zero waste og ikke at overforbruge natu- rens ressourcer. Med udsigt til marker og græssende heste har den stråtækte gård både restaurant, landhandel, gårdbageri, skolehaver og planteskole. I Havehuset kan du få råd og vejledning til at plante din egen økologiske køkkenhave, i bageriet kan du købe hjemmebagt øko- logisk surdejshvedebrød og sprøde tærter, marengskys og kanelsnur- rer, og i restauranten og orangeriet kan du spise sommerlette retter og smørstegt fisk til frokost og aftensmad.

Rabarbergaarden, Holløse Gade 21

Føllenslev: Strandgårdens Gårdbutik-Havnsø

Bag de rødmalede døre i den hvide gårdbutik Strandgårdens Gårdbutik-Havnsø i Føllenslev konkurrerer sprøde æbler, friske asparges og resten af årstidens frugt og grønt om at understrege, at nu er det sommer i den lille havneby i Vestsjælland – og resten af Danmark. Udenfor på gårdspladsen kan du købe blomster og planter med hjem til vinduet eller altanen.

Strandgårdens Gårdbutik-Havnsø, Strandvej 2